HUR DU VÄLJER RÄTT SNORKEL

Vill du kunna andas med huvudet i vattnet? Med hjälp av snorkeln är detta möjligt! Lär dig mer om produkten och alla dess olika egenskaper.
 

VÄLJ RÄTT SNORKEL FÖR DIN AKTIVITET: SNORKLING, TUBDYKNING, FRIDYKNING.
 

RÄTT SNORKEL FÖR DIN AKTIVITET

SNORKLING

För snorkling passar en snorkel med en förslutningstapp bäst, så du inte får in vatten när det är vågor, eller med en utsläppsventil som kan föra bort vattnet som samlats, om du dyker lite djupare ibland. Välj en snorkel med stark färg, så syns du lättare.

TUBDYKNING

För PADI-träning behöver du absolut en flexibel och kompakt snorkel, som är avsedd för tubdykning.Den får enkelt plats i fickan i din dykväst. Du kan använda dig av en klassisk snorkel, välj en med stark färg som syns bra vid ytan!
 

FRIDYKNING

Välj en snorkel med lite bredare diameter för bra ventilation mellan fridyken.

TEKNISKA KRITERIER FÖR ATT VÄLJA RÄTT SNORKEL 

LÄTT ATT ANDAS

Snorkelns volym och storlek måste anpassas utefter ditt ansikte, så att kan andas lätt och naturligt. Därför är snorklarna designade på olika sätt för juniorer och vuxna.

 

VATTENUTSLÄPP

Om du vill kunna släppa ut vattnet från snorkeln, som samlats efter vågor eller ett kort dyk, ska du välja en modell med en utsläppsventil. Det sitter nedtill på snorkeln, och du tömmer vattnet genom att blåsa försiktigt..

Vattentäthet

Välj en snorkel med förslutningstapp längst upp, för att förhindra vatteninsläpp i vågor eller andra situationer. Förslutningstappen hindrar vattnet att tränga in.

MUNKOMFORT

Bitmunstycket i snorkeln kan bytas ut. Om originalmodellen inte passar dig helt, tveka inte att byta ut den. Det är viktigt att du har ett tandriktigt bitmunstycke för optimal komfort.

 

DE OLIKA SNORKELTYPERNA 

KLASSISK SNORKEL

Den här typen av snorkel kan användas för snorkling eller tubdykning. Det är en enkel modell som passar bra för nybörjare. Den är oftast i en stark färg, så du syns bra vid ytan, speciellt sett från båtar.

SNORKELVENTIL 

Utsläppsventilen fungerar som en klassisk ventil. Det sitter nedtill på snorkeln, och gör så att du kan tömma ut vattnet som samlats. Du behöver bara blåsa försiktigt i valvet, så töms vattnet ur. Det krävs mindre ansträngning för att tömma vattnet med en ventil som sitter nedtill, än med en klassisk ventil som sitter i toppen.

Denna typ av snorkel passar både för snorkling och tubdykning, precis som en klassisk snorkel. På vissa snorkelmodeller med utsläppsventil, sitter även en förslutningstapp högst upp, som ger extra skydd. Det skyddar mot vatteninsläpp i snorkelns topp (visas i orange färg på bilden).

TORR SNORKEL 

Denna typ är avsedd för snorkling. Upptill sitter en torrventil som förhindrar vatteninsläpp.

Exempel: i små vågor, eller när du böjer ditt huvud framåt för att titta på havsbottnen. Med en klassisk snorkel skulle du riskera att svälja vatten.

FRIDYKNING

Snorklar för fridykning är oftast i mörkare färg, så de är mer diskreta när du observerar under ytan. De liknar de klassiska snorklarna, då de varken har förslutningstapp eller utsläppsventil.
 

DU KANSKE ÄVEN GILLAR

Råd för
träna-för-simning-i-öppet-vatten
Låt oss bege oss till badhuset, för att träna på simteknik för öppet vatten.Att simma i bassäng gör dig redo för att börja simma i öppet vatten, och du kommer lära dig de tekniker som är absolut nödvändiga att bemästra utomhus.
ÖVERST PÅ SIDAN