KIPSTA erbjuder 4 typer av fotbollar: spontana matcher med familj och vänner, 11-mannafotboll (träningar och matcher), futsal och 5-mannafotboll.

Så vilken boll passar för vilken typ av fotboll?

Spontana matcher med familj och vänner

11-Mannafotboll (träningar och matcher)

För 11-mannafotboll (i fotbollsklubbar) rekommenderar vi att välja en tålig boll med blåsa i butylgummi för att bollen ska bibehålla sin form och studskvalitet. Ytterpanelerna bör vara hopfogade på ett sätt som får bollen att bibehålla sin runda form och hålla väl. Exempel på olika tekniker är handsömnad, maskinsömnad och värmelimning. Alla KIPSTAs bollar för 11-mannafotboll genomgår ett protokollstyrt test i sju steg (vikt, sfäriskhet, omkrets, tryckförlust, vattenabsorption och regelbundenhet i studsen) för att vi ska kunna garantera att de håller hög kvalitet. Det finns olika bollstorlekar att välja mellan. För de allra yngsta spelarna, välj en boll i storlek 1 eller 3 (lättare och mer lätthanterliga för barn). För barn under 8 år, välj en boll i storlek 4. För åldrarna 8-12, välj storlek 4, och för barn över 12 år, storlek 5. Bollens storlek anges på själva bollen.

Futsal och 5-mannafotboll

Hur väljer jag fotboll?

François-xavier

Fotbollsexpert

Våra olika fotbollsmodeller skiljer sig åt vad gäller hållbarhet, precision och hur väl de håller trycket.

Kontrollera då och då att trycket i bollen är tillräckligt högt: det gör den enklare att spela med och får den att hålla längre.

Du kanske även gillar