Välj fotbollsskor efter vilken typ av underlag du spelar på.

TORRA UNDERLAG

Om du spelar på torr naturgräsplan, välj en FG-sula (Firm Ground) med dobbar som antingen är klassiskt runda eller avlånga (så kallade blades).

Hur väljer jag fotbollsskor?
Hur väljer jag fotbollsskor?

MJUKA UNDERLAG

Om du spelar på mjuk, blöt och ibland lerig naturgräsplan, välj en SG-sula (Soft Ground) med justerbara skruvdobbar för att få bättre stabilitet och undvika att halka. 

FASTA UNDERLAG

Om du spelar på en inomhusplan med konstgräs eller på andra fasta underlag, välj en HG-sula (Hard Ground), eller en yttersula av "turf"-typ med massor av små gummidobbar, som ger bra stabilitet utan att låsa fast foten. Tänk på att kontrollera sulans stötdämpning.

Hur väljer jag fotbollsskor?
Hur väljer jag fotbollsskor?

SLÄTA UNDERLAG

Om du spelar på släta underlag, till exempel golv i trä, PVC eller cement, välj en jämn "sala"-sula som inte gör märken på golvet och som ger bra fäste vid acceleration och byte av riktning.
Olika fotbollsskor erbjuder olika nivåer av stötdämpning, och vi rekommenderar att välja en sko med god stötdämpning.

KONSTGRÄS UTOMHUS

Om du spelar på syntetiska underlag, till exempel utomhusbana i konstgräs, välj en AG-sula (Artificial Grass) med många dobbar för bättre dämpning och spridning av stötar.

Hur väljer jag fotbollsskor?
Hur väljer jag fotbollsskor?

Florian

Fotbollsexpert

När du väl har bestämt dig för vilken typ av sula du behöver återstår bara att välja material i ovandelen: läder ger bra spelkänsla, medan syntetmaterial gör skon lättare.

DU KANSKE ÄVEN GILLAR