Rosa oktober: håll dig frisk med hjälp av våra träningsprogram

Rosa oktober: Vi vill inspirera dig att träna efter bröstcancer

För oss är oktober en rosa månad. Hela månaden pågår kampanjer för att sprida kunskap om och bekämpa bröstcancer. Vi på Decathlon vill vara med och hjälpa till och har inlett ett nytt samarbete med Bröstcancerförbundet. Läs artikeln för att ta del av våra initiativ!

Rosa oktober: håll dig frisk med hjälp av våra träningsprogram

Hela oktober ägnas åt en mycket viktig fråga

Vissa händelser i livet innebär stora förändringar – för dig, för din kropp och för dina nära och kära. Det kan vara livsavgörande saker man inte tror ska hända en själv.

I år påminner oktober månad oss om vikten av att förebygga och öka medvetenheten om den vanligaste cancersjukdomen som drabbar kvinnor, det vill säga bröstcancer. Faktum är att bröstcancer upptäcks hos nära en av åtta kvinnor i Sverige varje år.

Så föddes idén om rosa oktober

Om vi säger 1992, vad tänker du då? Som du förstår från artikelns inledning pratar vi förstås om ett viktigt år för Rosa oktober. 1992 grundades nämligen rosa bandet i USA och oktober månad utsågs till den internationella bröstcancermånaden.Två år senare började Bröstcancerförbundet sälja rosa bandet i Sverige. Syftet med kampanjen är att öka medvetenheten om bröstcancer och samla in pengar till bröstcancerforskning.

Rosa oktober: håll dig frisk med hjälp av våra träningsprogram

Bröstcancer: en av våra hjärtefrågor

Studier visar att fysisk aktivitet kan hjälpa under behandling av bröstcancer. Decathlon inledde därför ett samarbete med Centre Oscar Lambret i den franska regionen Hauts-de-France och skapade med dem behån JogKokoon+. Den utvecklades med hjälp av patienter och vårdgivare för att ta fram en sportbehå för personer som har genomgått en mastektomi.

Först och främst är Jogkokoon+ designad för att passa alla bröst.
Med bland annat ett system med remmar framtill är behån designad för att slippa eventuella svårigheter att stänga behån i ryggen.
Ett dubbelt stödsystem baktill på behån gör att du kan träna obehindrat.
Ett mjukt material särskilt framtaget för känslig hud (slitstark, fukttransporterande och mjuk)*
Fickor för bröstproteser i vardera kupa


Ingen ska behöva anpassa sig till våra produkter. Därför anpassas våra produkter efter olika behov! Den här sportbehån kan användas av alla, oavsett om du har haft bröstcancer eller inte.

Rosa oktober: håll dig frisk med hjälp av våra träningsprogram

Det slutar inte där

För att hjälpa kvinnor att komma igång med träningen igen har Decathlon Coach-appen och Oscar Lambret-centret satt ihop ett träningsprogram som passar för kvinnor sex månader efter att de har genomgått en mastektomi. Läs mer om träningsprogrammet artikeln vi länkar till nedan.

Vill du prova programmet i Decathlon Coach? Du kan enkelt ladda ner appen via appstore! Läs mer på vår engelska sida om Decathlon Coach.

Till Decathlon Coach hemsida på engelska

Vill du stödja cancerforskning? Swisha Bröstcancerförbundet på 90005919. 
Fler möjligheter att bidra finns på brostcancerforbundet.se.

*Material i Jog Kokoon+:
Ca 80% polyester, ca 20% elastan

sportbehå - löpning

Lär dig hitta rätt sportbehå för löpningen

Tycker du att det är svårt att hitta rätt sportbehå för din träning? Vi hjälper dig!
Slipp stressen tack vare yoga teaser

Slipp stressen tack vare yoga

Behöver du en paus från den hektiska vardagen? Yogan kan bli det bästa hjälpmedlet...
rullskridskor eller inlines

Hur håller jag motivationen för att träna uppe?

Du har all motivation som krävs, och vill äntligen börja sporta igen! (Efter uppehåll av olika orsaker...) Ta del av några tips för att fortsätta med träningen i längden, och hålla motivationen på topp! Mål: hitta takten och hålla den... kort sagt, det är dags att ta tag i träningen igen!
meditation teaser rubrik

Testa meditation

Testa Meditation: Oavsett ålder och fysisk hälsa så kan du alltid meditera, det krävs inga förkunskaper. Det innebär endast positiva effekter!