FANNY FRIDÈN

Har suttit på hästryggen sedan hon var två år och tävlar för Södertälje Ridklubb. 

ponny

VEM ÄR DU?

Jag heter Fanny Fridén och jag är tävlingsryttare i hoppning på ponny. Jag bor på en hästgård söder om Stockholm och tävlar för Södertälje Ridklubb. 

 

Första gången jag satt på en hästrygg var jag bara  två år gammal, hästarna har funnits i mitt liv i princip hela livet. Min mamma var också tävlingsryttare, så det blev ganska naturligt att ha hästarna som en stor del av livet. 

 

VAD ÄR DET DU GILLAR MEST MED RIDSPORT?

För mig är ridsport speciellt på väldigt många sätt, eftersom hästarna är olika individet och det gäller att bli ett team tillsammans.

Att vara tävlingsryttare på elitnivå innebär såklart en hel del uppoffringar då hästarna tar en stor del av tiden, allt från träning och tävling till det viktigaste av allt hästarnas välmående. 

För den som vill börja med ridsport så är mitt tips att inte tveka. Däremot så är ridningen endast en liten del av sporten så man bör även tycka om allt runt omkring sporten, som att rykta, mocka och ta hand om utrustning.  Det finns hur mycket som helst att göra och det är lite av tjusningen, även mysa med en mjuk mule är aldrig fel. 

ponny

VAD ÄR NÄSTA STEG?

Nu är snart utomhussäsongen slut och det är dags för inomhussäsongen.  Närmast är det Carl-Philipspris semifinaler och inomhus-SM på hemmaklubben Södertälje Ridklubb som är målet.

Nästa år hoppas vi på att kvala till NM (Nordiska Mästerskapen). 

ponny

FANNY FRIDÈN

Tävlar i hoppning på Elitnivå för Södertälje Ridklubb

FLER AMBASSADÖRER & INSPIRATÖRER

Råd för
Teaser Lisa
Lisa: Lic personlig tränare & Träningsinspiratör, elitmotionär
Råd för
teaser lik
Helen Lindberg och Elin Johansson, födda i 80-talets början. Boendes i Kolmården utanför Norrköping. Löpentusiaster.
Råd för
teaser sofia
Spinninginstruktör och triathelete som vill visa andra att det går att ha familj, karriär och mål med sin idrott/hobby.
ÖVERST PÅ SIDAN