JANETTE BLOMGREN

Disciplinerad CrossFitnörd som älskar att ta ut sig helt och träna i team! Älskar utmaningar och älskar att coacha. 

janette

Hur orkar du träna så mycket som du gör och hur hinner du med allt?

Som 2 barns mamma, gift, egenföretagare, husägare, student och flygvärdinna så kan man kanske undra det. Men det är egentligen ganska enkelt - allt handlar om planering och " stick to the plan"

Har du väl bestämt dig och har planerat allt i form av tid, mat, bokade tider m.m så är det inga problem. Men man måste ha disciplin. Och vilja.

För mig är det så enkelt att hitta tid till min träning för det är " min" tid och träningsformen är det roligaste som finns! Det pirrar i magen inför varje pass, tänk er den känslan!

VARFÖR JUST FUNKTIONELL TRÄNING?

Jag brinner för CrossFit och funktionell fitness. Det bästa just med den träningsformen är att det aldrig blir enformigt. CrossFit använder sammansatta rörelser med hög intensitet för att förbättra den fysiska förmågan. Övningarna är hämtade från tyngdlyftning, gymnastik och konditionsträning.

Exempel på en wod (workout of the day) kan vara ex:

3 varv av

- 30 Wall balls

-15 kalorier rodd

-10 marklyft på 65%

Tanken är då att man ska göra det så fort man kan!

När man blandar så många övningar som CrossFit har så blir man väldigt allsidigt tränad. Man tränar på sina svagheter många gånger och ibland stöter man på övningar som känns totalt omöjliga men efter ett tag så blir det omöjliga möjligt! Gissa känslan då?!

Janette

Det ser så svårt ut och man måste väl vara supervältränad ens för att börja?

Absolut inte! Du kan komma helt otränad o nybörjare till en WOD och få övningar anpassade efter din personliga förmåga i belastning och vikterna "skalas" av till lämplig nivå.

Många workouts är team wods och det är så otroligt kul! Man pushar och peppar varandra och man ser till att alla klarar av passet. Det är nästan alltid då man klarar av det där lilla extra, ett nytt personligt bästa el så får man en bättre tid.

Jag vet att många är nyfikna på skivstångsträning så jag har tagit fram ett koncept som är anpassat för tjejer som är nyfikna på att träna med skivstång. Du kan komma som nybörjare och inga förkunskaper krävs. Jag vill att fler hittar detta roliga sätt att träna! Efter kursen så får man ett enklare träningsprogram att följa där man får testa sina kunskaper och våga sig ut på lyftarplattorna. 

Janette

JANETTE BLOMGREN

Disciplinerad CrossFit nörd som älskar att ta ut sig helt och träna i team! 

FLER AMBASSADÖRER & INSPIRATÖRER

Råd för
Ponny
Fanny Fridén Tävlingsryttare i hoppning på ponny och bor på en hästgård söder om Stockholm
Råd för
teaser lik
Helen Lindberg och Elin Johansson, födda i 80-talets början. Boendes i Kolmården utanför Norrköping. Löpentusiaster.
Råd för
teaser sofia
Spinninginstruktör och triathelete som vill visa andra att det går att ha familj, karriär och mål med sin idrott/hobby.
Råd för
Teaser Lisa
Lisa: Lic personlig tränare & Träningsinspiratör, elitmotionär
ÖVERST PÅ SIDAN