SPRING MED EN GRUPP FÖR ATT HÅLLA MOTIVATIONEN UPPE!

Att löpträna i grupp har många fördelar. Även om löpträning inte är en lagsport, så har det många fördelar att träna tillsammans med andra för att hålla igång motivationen och undvika rutinen.

löpning illustration

LÖPTRÄNING I GRUPP: VILKA FÖRDELAR?

Du känner säkert igen dig: du ligger bekvämt på soffan och din motivation för att ge dig ut och springa avtar för varje minut... Detta händer alltför ofta om du inte har en träningskompis som får dig att snöra på dig löparskorna!

Den största fördelen med att springa med andra är att hålla motivationen uppe. Under löprundan kan ni prata om fördelarna med att springa, träningen, kläderna, vägen etc.; det perfekta sättet att undvika en enformig rutin! Att hitta en träningskompis är också det bästa sättet att springa regelbundet genom att ni tillsammans bestämmer tillfällena för löpträningen. Om du löptränar regelbundet kommer du garanterat göra framsteg, och ännu mer om du tränar med någon som är snäppet bättre än dig, för att uppmuntra dig.

Säkerhet är ett annat uppenbart skäl till att springa i grupp, speciellt på vinterhalvåret när det blir mörkt tidigt. Till sist tål det att upprepas, att springa tillsammans är ett utmärkt sätt att träffa nya människor; boosta både ditt sociala liv och din hälsa!

HITTA EN LÖPARKOMPIS PÅ NÄTET

Det låter enkelt, men var kan jag hitta en löparkompis? Numera finns det många appar för att träffa andra löpare. Eller föreslå löpträffar i appen själv så att andra kan ansluta.

löpning illustration

GÅ MED I EN LÖPGRUPP

Om du inte gillar att leta på nätet, så finns det många andra sätt att gå med i en löpgrupp. Du kan till exempel gå med i en lokal löpklubb eller varför inte delta i sportevents som organiseras av sportmärken och bloggare. Kontakta din närmaste Decathlonbutik för att ta reda på om de har ett löparcommunity. Flera butiker har ett fungerande löparcommunity som organiserar löparrundor i grupp, erbjuder events och workshops, och hjälper dig komma i kontakt med andra entusiaster!

Allt som krävs är viljan, en gnutta mod och ett leende för att hitta någon att springa med! Vem vet, kanske är det början på en lång vänskap?

DU KANSKE ÄVEN GILLAR