Hur du håller dina simglasögon i gott skick

Hur du håller dina simglasögon i gott skick

Simglasögonen är dina ögon i vattnet. De ger dig förtroendet att simma bättre, och det blir även roligare och mer lustfyllt. Simglasögon är, i likhet med andra tekniska produkter, ömtåliga. Du måste ta hand om dem på rätt sätt för att de ska hålla för otaliga längder i bassängen.Det är enkelt, du behöver bara tänka på några saker.

Hur bekväm du känner dig när du simmar beror till stor del på om du har rätt utrustning i gott skick. Därför är det så viktigt att du tar hand om dina simglasögon på rätt sätt, så du njuter till fullo i vattnet. Nabaiji delar med sig av sina bästa tips!

Ta hand om dina simglasögon

Om du bara tänker på några saker, kommer du slippa köpa nya ideligen, och på så vis sparar du även pengar.

- Hur du tar hand om dina simglasögon kan variera beroende på modell. Läs alltid bruksanvisningen direkt efter köpet. 

- Skölj simglasögonen i kallt kranvatten efter varje användningstillfälle, så inte kloren skadar materialen. Det räcker oftast med bara vatten, men du kan skölja remmen i tvål och vatten och gnugga försiktigt med fingrarna.

- På så sätt försvinner allt klor och ev. salt om du simmat i öppet vatten, och även andra kemikalier som finns i simbassänger och som skadar simglasögonens material. – Men se alltid till så att inget nuddar linserna (inga fingrar, ingen trasa, absolut INGENTING)! Det kan inte repeteras för ofta; det är den gyllene regeln för hur du håller simglasögonen i gott skick, länge. Om du gnuggar simglasögonen förstörs den imskyddande hinnan.

- Detta kan även leda till att bakterier samlas i glasögonen, vilket kan irritera ögonen, och det vill du ju absolut vill undvika!

- Till sist, se till att undvika att utsätta simglasögonen för sol, eller kontakt med smuts eller fett, vilket kan skada vissa komponenter.  

Observera: Även när de tas om hand om på bästa sätt, så slits simglasögon ut med tiden. Detta oavsett hur bra du sköter underhållet. Tveka inte att byta ut dem vid behov, så att simningen inte blir lidande!

Hur du undviker imbildning i simglasögonen

Du kanske även gillar

pullbuoy

Använd en pullbuoy eller simplatta

Skulle du vilja kunna simma snabbare och med mindre ansträngning? Lär dig hur du använder en pullbuoy och en simplatta

Träning-för-simning-i-öppet-vatten

Träning för simning i öppet vatten

Låt oss bege oss till badhuset, för att träna på simteknik för öppet vatten. Att simma i bassäng gör dig redo för att börja simma i öppet vatten, och du kommer lära dig de tekniker som är absolut nödvändiga att bemästra utomhus.

Hur du tränar andningsteknik

Crawl - träna din andning

Har du svårt att andas när du simmar? Bloggen tipsar om hur du kan öka din lungkapacitet och få till rätt andningsteknik för att simma bättre. Gå dit nu.