Hur du väljer rätt snorkel

Vill du kunna andas med huvudet i vattnet? Med hjälp av snorkeln är detta möjligt! Lär dig mer om produkten och alla dess olika egenskaper.~ 

Snorkel

Välj rätt snorkel för din aktivitet: snorkling, tubdykning, fridykning.

Rätt snorkel för din aktivitet

Tekniska kriterier för att välja rätt snorkel 

De olika snorkeltyperna

Hur du väljer rätt snorkel

KLASSISK SNORKEL

Den här typen av snorkel kan användas för snorkling eller tubdykning. Det är en enkel modell som passar bra för nybörjare. Den är oftast i en stark färg, så du syns bra vid ytan, speciellt sett från båtar.

Hur du väljer rätt snorkel

SNORKELVENTIL

Utsläppsventilen fungerar som en klassisk ventil. Det sitter nedtill på snorkeln, och gör så att du kan tömma ut vattnet som samlats. Du behöver bara blåsa försiktigt i valvet, så töms vattnet ur. Det krävs mindre ansträngning för att tömma vattnet med en ventil som sitter nedtill, än med en klassisk ventil som sitter i toppen.

Denna typ av snorkel passar både för snorkling och tubdykning, precis som en klassisk snorkel. På vissa snorkelmodeller med utsläppsventil, sitter även en förslutningstapp högst upp, som ger extra skydd. Det skyddar mot vatteninsläpp i snorkelns topp (visas i orange färg på bilden).

Hur du väljer rätt snorkel

TORR SNORKEL

Denna typ är avsedd för snorkling. Upptill sitter en torrventil som förhindrar vatteninsläpp.

Exempel: i små vågor, eller när du böjer ditt huvud framåt för att titta på havsbottnen. Med en klassisk snorkel skulle du riskera att svälja vatten.

Hur du väljer rätt snorkel

FRIDYKNING

Snorklar för fridykning är oftast i mörkare färg, så de är mer diskreta när du observerar under ytan. De liknar de klassiska snorklarna, då de varken har förslutningstapp eller utsläppsventil.

Du kanske även gillar