cc badmintonracket

Hur väljer jag badmintonracket?

Läs våra råd om hur du väljer badmintonracket!

Valet av badmintonracket kommer att ha stor påverkan på ditt spel. Oavsett om du är nybörjare och står inför att välja racket för första gången, eller om du vill byta ut en racket som inte längre motsvarar dina behov, så är det viktigt att du har en tydlig bild av vad du letar efter.

Välj racket efter hur ofta du spelar

En nybörjare behöver en racket med helt andra egenskaper än en van spelare. Ta reda på vilken typ av racket som passar dig utifrån hur ofta du spelar.

 • Hur väljer jag badmintonracket?

  Du spelar mycket ofta

  Högsta prion för dig som spelar ofta är ha full kontroll över racketen. En racket som är balanserad med mer tyngd i handtaget, och mindre i huvudet, hjälper dig att bli ännu snabbare och mer reaktiv på planen.

 • Hur väljer jag badmintonracket?

  Du spelar regelbundet

  Du behöver en racket som ger god kraft i slagen, och det får du genom att välja en framtung racket. Den kommer att göra det lättare att slå långa clear-slag.

 • Hur väljer jag badmintonracket?

  Du spelar då och då

  Du behöver en racket med ett isometriskt huvud, vars yta är större och som därför är mer förlåtande. Det kommer att underlätta spelet i början, när du kanske inte alltid träffar mitt i prick.

Tre olika material

Racketar tillverkas i tre olika material, som vart och ett ger sin särskilda spelkänsla. Låt oss ta en titt på dessa rackettyper.

 • Hur väljer jag badmintonracket?

  Racketar i grafit

  Racketar i grafit är böjliga, bekväma och enkla att spela med. De är även lättare, men samtidigt dyrare.

 • Hur väljer jag badmintonracket?

  Racketar i aluminium

  Racketar i aluminium är också mycket tåliga. De är lättare än racketar i stål, men tyngre än de i grafit. De är mindre böjliga än grafitracketar.

 • Hur väljer jag badmintonracket?

  Racketar i stål

  Racketar i stål är prisvärda och mycket tåliga. De är däremot tunga och inte så bekväma att spela med.

Hur väljer jag badmintonracket?

Balansering

En racket vara balanserad på tre olika sätt:

- En racket som är tyngre i huvudet ger mer kraft i slagen och hjälper dig att slå fjäderbollen långt, men ger samtidigt sämre kontroll.

- Neutral balans är en bra avvägning för dig som ännu inte riktigt vet vilka som är dina styrkor och svagheter, eftersom den ger en balans mellan kraft och kontroll.

- Är racketen tyngre i skaftet ger den ökad kontroll och låter dig reagera snabbare, men den ger samtidigt ingen extra kraft i slagen.

English subtitles available

Hur väljer jag badmintonracket?

Cheng

Produktchef för racketar

Valet av badmintonracket bör göras utifrån dina styrkor och de delar i ditt spel som du strävar efter att förbättra. Be gärna om att få prova våra racketar i någon av våra butiker, för att lättare kunna fatta ditt beslut.

Du kanske är intresserade av dessa:

Hur väljer jag padelskor?

Hur väljer jag padelskor?

Läs våra råd om hur du väljer padelskor!

Tennis

Hur väljer jag tennisracket?

Läs våra råd om hur du väljer tennisracket!

Yoga och sporter som bidrar till bättre koncentrationsförmåga

5 sporter som ger dig bättre koncentrationsförmåga

När du utövar sport får du ökad koncentrationsförmåga och du övar upp dina mentala färdigheter. Du får möjligheten att låta tankarna flöda fritt, och du lättar på anspänningarna i kroppen. Läs vår guide för att få veta mer.

rullskridskor eller inlines

Hur håller jag motivationen för att träna uppe?

Du har all motivation som krävs, och vill äntligen börja sporta igen! (Efter uppehåll av olika orsaker...) Ta del av några tips för att fortsätta med träningen i längden, och hålla motivationen på topp! Mål: hitta takten och hålla den... kort sagt, det är dags att ta tag i träningen igen!