HUR VÄLJER JAG BADMINTONRACKET?

Läs våra råd om hur du väljer badmintonracket!

cc badmintonracket

Valet av badmintonracket kommer att ha stor påverkan på ditt spel. Oavsett om du är nybörjare och står inför att välja racket för första gången, eller om du vill byta ut en racket som inte längre motsvarar dina behov, så är det viktigt att du har en tydlig bild av vad du letar efter.

VÄLJ RACKET EFTER HUR OFTA DU SPELAR

En nybörjare behöver en racket med helt andra egenskaper än en van spelare. Ta reda på vilken typ av racket som passar dig utifrån hur ofta du spelar.

TRE OLIKA MATERIAL

Racketar tillverkas i tre olika material, som vart och ett ger sin särskilda spelkänsla. Låt oss ta en titt på dessa rackettyper.

BALANSERING

En racket vara balanserad på tre olika sätt:

- En racket som är tyngre i huvudet ger mer kraft i slagen och hjälper dig att slå fjäderbollen långt, men ger samtidigt sämre kontroll.

- Neutral balans är en bra avvägning för dig som ännu inte riktigt vet vilka som är dina styrkor och svagheter, eftersom den ger en balans mellan kraft och kontroll.

- Är racketen tyngre i skaftet ger den ökad kontroll och låter dig reagera snabbare, men den ger samtidigt ingen extra kraft i slagen.

Hur väljer jag badmintonracket?

English subtitles available

BADMINTON // Comment choisir sa raquette de badminton ?
Hur väljer jag badmintonracket?

Cheng

Produktchef för racketar

Valet av badmintonracket bör göras utifrån dina styrkor och de delar i ditt spel som du strävar efter att förbättra. Be gärna om att få prova våra racketar i någon av våra butiker, för att lättare kunna fatta ditt beslut.

Du kanske är intresserade av dessa: