Sporter som bidrar till bättre koncentrationsförmåga

Sporten ger dig möjlighet att koncentrera dig bättre på jobbet eller studierna. Oavsett vilken sport du utövar ger träningstillfället dig en stund att helt tömma sinnet och släppa på stressen. ~ 

yoga

Vissa sporter är ännu mer effektiva än andra när det gäller att öka koncentrationsförmågan.

5 sporter som ger dig bättre koncentrationsförmåga

1. Yoga – den ultimata träningsformen för koncentration

Det är kanske ingen överraskning att yoga hamnar i topp på listan över sporter som hjälper dig stärka koncentrationen. Utöver att träna hela kroppen, stärka musklerna och bli smidigare, jobbar man även med den mentala delen när man tränar yoga. Det oupphörliga tankeflödet får pausa, och du får ett renare sinne och fokuserar bättre. När du tränat yoga ett tag kommer du märka hur det påverkar dig positivt när det kommer till att koncentrera sig i vardagen. ~   

5 sporter som ger dig bättre koncentrationsförmåga

2. Tennis

Den berömda tennisspelaren Andre Agassi medgav själv; tennis är ett riktigt mentalt helvete, en av de svåraste sporterna för hjärnan. Utöver att försöka omintetgöra motståndarens taktik, måste du även hantera din egen dagsform, dina känslor, tankar och frustrationer. Det är ett bra sätt att testa din koncentration!

5 sporter som ger dig bättre koncentrationsförmåga

3. Golf

Att spela golf kräver att du är i fysisk toppform och har bra muskelstyrka (speciellt ryggen), och du arbetar även upp din koncentrationsförmåga. Att pricka bollen i hålet kräver all ditt fokus!

5 sporter som ger dig bättre koncentrationsförmåga

4. Bågskytte och dart

Bara att kasta en boll i ett hål kräver visst fokus, och bågskytte innebär att man träffar målet från 18 meters avstånd eller mer, vilket givetvis hjälper dig till att arbeta koncentrationsförmågan. Du kan börja med att kasta dart; samma princip men utan pilbåge!  

5 sporter som ger dig bättre koncentrationsförmåga

5. Dans

Få sporter är så mentalt krävande som dans. Du måste vara i perfekt fysisk form, och praktiken kräver all din koncentration, för att lära dig koreografin och följa takten.

Vilken sport skulle du välja från listan? Du kanske utövar någon annan sport som hjälper dig att uppnå bättre koncentration i vardagen? Låt oss gärna veta vilken!

Du kanske även gillar