benskydd

Hur väljer jag benskydd för fotboll?

Skenben och vrister får ta många smällar när man spelar fotboll, och därför är det viktigt att skydda dem. Så hur väljer man då rätt benskydd?

KIPSTA erbjuder flera typer av benskydd. Välj modell utifrån vilka zoner du vill skydda och vilken typ av fästsystem du föredrar. Våra benskydd uppfyller europeisk standard för skadebegränsning vid smällar.

Välj benskydd utifrån vilka zoner du vill skydda och vilken typ av fästsystem du föredrar.

Skyddade zoner och fästsystem

Ett par benskydd består av flera delar: skenbensskydd, ankelskydd som antingen är separata eller sitter ihop med skenbensskydden och strumpor som håller skydden på plats. Välj benskydd utifrån vilka zoner du vill skydda och vilken typ av fästsystem du föredrar:

  • Hur väljer jag benskydd för fotboll?

    Skenbens- och ankelskydd

    För att skydda både skenben och anklar (inklusive fotknölarna), välj en modell med ett fast eller löstagbart ankelskydd som hålls på plats av ett resårband. Vi rekommenderar att välja någon av modellerna i vår serie F140. Om du vill ha en modell som inkluderar de här skyddande delarna, plus strumpor som får skydden att sitta optimalt, ta en titt på vår modell F700. Den har tre delar som kan användas tillsammans eller separat: en strumpa (som kan bäras separat eller med skenbensskyddet), ett skenbensskydd och ett ankelskydd (som kan bäras separat eller med skenbensskyddet).

  • Hur väljer jag benskydd för fotboll?

    Skenbensskydd

    Om du bara vill skydda skenbenen kan det vara praktiskt med ett par skydd som fästs med resårband. Resårbanden hjälper till att hålla skydden på plats och gör att du enkelt kan justera dem. Vi kan till exempel rekommendera benskydden i vår serie F200. För att få skydden att sitta ordentligt, använd ett par strumpor (med eller utan fot). Vi rekommenderar modellerna i vår serie F180. Strumporna är viktiga för att skydden ska sitta stadigt.

Du kanske även gillar

Hur väljer jag fotboll?

Hur väljer jag fotboll?

Läs våra tips för hur du väljer fotboll!

Så väljer du fotbollsskor

Hur väljer jag fotbollsskor?

Läs våra råd om vad du ska tänka på när du väljer fotbollsskor.

Hur väljer jag målvaktshandskar?

Hur väljer jag målvaktshandskar?

Läs våra råd om vad du ska tänka på när du väljer målvaktshandskar.