Välj dina målvaktshandskar utifrån hur du har tänkt att använda dem och vilka egenskaper som är viktiga för dig.

Hur väljer jag målvaktshandskar?

FÖR SPONTANA MATCHER MED FAMILJ OCH VÄNNER

Om du spelar fotboll hemma då och då är det främst ett par slitstarka handskar du behöver, med hållbar skumstoppning och handflator i syntetisk latex. Vi kan rekommendera modellen F100.

Hur väljer jag målvaktshandskar?

FÖR TRÄNING

Om du tränar regelbundet i fotbollsklubb behöver du handskar som, förutom att vara slitstarka, även ger bra stöd, genom att till exempel ha töjbara handleder med kardborrstängning. Handskarna bör ha god passform och förformade handflator i latex för bättre grepp om bollen. Alla de här egenskaperna återfinns i modellerna F100 och F500.

Hur väljer jag målvaktshandskar?

FÖR TÄVLING

Om du tränar och tävlar regelbundet, och på hög nivå, behöver du handskar som ger bästa möjliga grepp om bollen. Välj handskar som är stoppade med komfortskum och har handflator i extra mjuk latex. En del handskar är försedda med dubbla kardborrstängningar, för att sitta optimalt på handen, och har fingerskydd av EU-standard. För vuxna rekommenderar vi modellerna i serien F900, och för juniorer modellen F500 Protect.

Hur väljer jag målvaktshandskar?

François-Xavier

Fotbollsexpert

Vårt team på KIPSTA har utvecklat handsken F900 i samarbete med vår tekniska partner Jérémy Vachoux, målvakt i franska ligan 2. Handsken är utformad för att ge extra bra grepp om bollen, och snittet är en hybrid av så kallad "negative cut" och "flat cut".

Pekfingret och lillfingret är negative cut, medan långfingret och ringfingret är flat cut, vilket gör handsken extra bekväm.

DU KANSKE ÄVEN GILLAR