10IS

Hur väljer jag tennisskor till mitt barn?

Bra hållbarhet eller bra stöd? Mer stötdämpning för ett mer intensivt spel? Valet av tennisskor är viktigt för att barnet ska ha kul på banan. Låt oss hjälpa dig att välja rätt bland alla olika modeller!

Välj tennisskor utifrån barnets spelnivå och hur ofta skorna kommer att användas.

Barnets spelnivå

Artengo erbjuder tre typer av skor, indelade efter barnets spelnivå, eller hur ofta barnet spelar.

 • Hur väljer jag tennisskor till mitt barn?

  För mindre frekvent bruk

  Om barnet bara ska använda skorna i skolidrotten, eller för att prova på att spela tennis, är det viktigaste att de är tåliga. Serierna 700, 730 och 760 kommer att svara mot barnets behov.

 • Hur väljer jag tennisskor till mitt barn?

  För intensivt bruk

  Om ditt barn spelar ofta och intensivt behöver han/hon också ha lite mer avancerade skor. Tre egenskaper är viktiga vid intensivt spelande: stötdämpning, hållbarhet och stöd för foten. Juniorskorna i vår serie 990 har alla de här egenskaperna.

 • Hur väljer jag tennisskor till mitt barn?

  För regelbundet bruk

  Om barnet ska använda skorna regelbundet, och inte bara under skolidrotten, behöver de inte bara vara tåliga utan även stötdämpande, för att vara skonsamma mot barnets knän. Båda de här egenskaperna återfinns i vår serie 860.

Hur väljer jag tennisskor till mitt barn?

Hur vet man vilka egenskaper man ska kolla efter?

Ditt barns tennisskor har många olika egenskaper, och det är lätt att känna sig vilsen bland alla förklaringar. Låt oss kortfattat gå igenom de viktigaste egenskaperna.

 • Hur väljer jag tennisskor till mitt barn?

  Bra stöd för foten

  Barns fötter är olika vuxnas. För att ta hand om barnets fötter, välj skor med bra stöd i hälen.

 • Hur väljer jag tennisskor till mitt barn?

  Tålighet

  För att skorna ska stå pall för dagligt bruk och barnets intensiva lek och spel måste de vara hållbara. Välj därför en sko i gummi som är förstärkt framtill (eftersom det är där skon utsätts för störst påfrestningar).

 • Hur väljer jag tennisskor till mitt barn?

  Komfort

  Om ditt barn tillbringar en stor del av sin tid med tennisskorna på fötterna är det viktigt att de är bekväma. Då är god stötdämpning av största vikt.

Hur väljer jag tennisskor till mitt barn?

David

Produktchef för juniortennisskor

Barn är bra på att sätta sina skor på hårt prov, både på tennisbanan och utanför. Våra designteam har utformat skorna Artengo TS160 för att de ska kunna användas länge, länge. Utöver de slittåliga gummisulorna är de försedda med flera förstärkningar på skons främre del, som är den som utsätts för störst påfrestningar. Barn älskar skornas snygga stil och de många färgerna de har att välja bland. Barnens föräldrar, däremot, älskar skornas fantastiska pris och hur de står pall för alla prövningar. Artengo TS160 är en riktig vinnare när det kommer till hållbarhet!

las-vara-rad-om-du-valjer-tennisracket-for-barn

Hur väljer jag tennisracket till mitt barn?

Läs våra råd om hur du väljer tennisracket för barn!

Fördelar med friidrott

Fördelar för barn som friidrottar

Ska ditt barn börja friidrotta? Här beskriver vi fem fysiska och psykiska fördelar med sporten!

inlines illustration

Hur du väljer rätt inlines för barnen

Inlinesåkning passar för alla åldrar! Den här roliga sporten hjälper barn att utveckla balans och koordination. Vilka inlines ska du välja för nybörjare, utövare på medel- eller expertnivå? Kolla in våra råd om hur du väljer rätt inlines för barnen!

Så väljer du fotbollsskor

Hur väljer jag fotbollsskor?

Läs våra råd om vad du ska tänka på när du väljer fotbollsskor.