HUR VÄLJER JAG TENNISRACKET TILL MITT BARN?

Ditt barn vill börja spela tennis och du vet inte vilken av alla racketar du borde välja. Vad sägs om lite hjälp med att reda ut skillnaderna mellan dem? Läs våra råd om hur du väljer tennisracket till ditt barn!

artengo kids expert

Välj juniorracket först och främst baserat på barnets nivå. Det är den som avgör vilka egenskaper du bör hålla utkik efter. Det är också viktigt att välja en storlek på racketen som passar barnet.

BARNETS NIVÅ

Vare sig ditt barn är nybörjare eller redan har spelat ett tag är det viktigt att racketen speglar hans/hennes nivå.

Hur väljer jag tennisracket till mitt barn?

MINDRE FREKVENT BRUK

Racketen måste först och främst vara lätthanterlig. Är barnet nybörjare kanske han eller hon spelar någonstans mellan en gång om året och en gång i månaden. Då passar en racket i aluminium och komposit bra.

Hur väljer jag tennisracket till mitt barn?

REGELBUNDET TILL INTENSIVT BRUK 

Barnet behöver en racket som ger god kraft och fungerar förlåtande. Han eller hon spelar förmodligen en till flera gånger i veckan. För att barnet ska ha alla chanser att utveckla sitt spel rekommenderar vi en huvudtung racket i grafit och komposit, med en träffyta på 654 cm².

BARNETS LÄNGD

Steg nummer två är att välja en racket som är i rätt storlek utifrån barnets längd. En vuxenracket är inte särskilt lämplig för barn, särskilt inte om barnet fortfarande är nybörjare.   

89–100 cm lång / 2–4 år gammal: racketstorlek 19

101–112 cm lång / 4–6 år gammal: racketstorlek 21

113–125 cm lång / 6–8 år gammal: racketstorlek 23

126–140 cm lång / 8–10 år gammal: racketstorlek 25

141–165 cm lång / 10–12 år gammal: racketstorlek 26

Hur väljer jag tennisracket till mitt barn?

LÄS ANDRA ARTIKLAR PÅ TEMAT RACKETSPORT