Olika typer av grepplinda

Olika typer av grepplinda

En av de viktigaste delarna av din padelracket är det område som du håller i handen, dvs. handtaget. I den delen måste du ha perfekt grepp så att du kan kontrollera dina slag och träffa rätt.

Innehållsförteckning

  1. 1 Grepp
  2. 2 Överlinda
Hur väljer jag linda och överlinda till min padelracket?

Grepp

När du köper en padelracket har den en lindad tejp i handtaget. Denna tejp kallas grundlinda. Den är gjord i tjock gummi med polyuretan och vinylacetat och är limmad på handtaget. Grundlindan kan användas direkt som den är och ger ett bra, grundläggande grepp om racketen. Men efter ett tag och mycket spelande kanske du vill byta ut den slitna grundlindan mot en ny.

Då kan du köpa en likadan grepplinda med samma egenskaper och byta ut din gamla. När du har tagit bort den gamla kan du linda den nya direkt på handtaget, eftersom den har ett lim på insidan så att den fäster på racketen.

Hur väljer jag linda och överlinda till min padelracket?

Överlinda

Å andra sidan finns en s.k. överlinda. Det är en tunnare tejp som endast har lim i slutet.  Överlindan placeras över den vanliga grepplindan och är därmed i direkt kontakt med handen.

Att använda en överlinda kan ha flera fördelar. Först och främst så skyddar den grundlindan mot slitage. På så vis slipper du byta den särskilt ofta.

Dessutom ger en överlinda extra vaddering, vilket är bra om du behöver ha ett tjockare handtag för att få bra grepp. Du kan använda hur många överlindor som helst. De är dessutom billigare att byta ut än en grepplinda.

Det finns flera olika överlindor med olika egenskaper så att de ska passa spelares olika behov. Överlindan Comfort ger t.ex. högre komfort för handen och är 0,6 mm tjock, och överlindan Absorb absorberar effektivt svett.

Vi hoppas att den här artikeln har hjälpt dig att förstå de olika grepplindornas funktion. Om du har några frågor kan du alltid höra av dig till oss online eller fråga i din närmaste Decathlon-butik.

Vill du ha fler tips? läs vidare:

padelracketar

Välj rätt padelracket

Läs våra rekommendationer för att välja rätt padelracket

Hur väljer jag padelskor?

Hur väljer jag padelskor?

Läs våra råd om hur du väljer padelskor!

padel

Hur väljer jag padelboll?

Läs vår guide till hur du väljer padelboll!

Padel: KUIKMA by DECATHLON gör dubbla stjärnvärvningar

Padel: KUIKMA by DECATHLON gör dubbla stjärnvärvningar

Decathlons eget märke för padel, Kuikma, startar det nya året med att presentera två stjärnförvärv inom padelsporten: Maxi Sánchez och Lucía Sainz.