Så tvättar du tröjor i merinoull

Följ de här tipsen för att få dina plagg i merinoull att hålla så länge som möjligt!

Merinoull är vandrarens favoritmaterial. Vill du kunna använda dina varma och sköna ullplagg riktigt länge? Följ våra tips!

tvätta plagg i merinoull

Du behöver

Utrusta dig med följande:

- En tvättmaskin

- Helt vanligt flytande tvättmedel

Japp, det är allt! Du behöver ingen särskild utrustning eller något särskilt tvättmedel för att tvätta plagg i merinoull.

Du kan använda en tvättpåse för ömtåliga plagg, om det känns bättre, men att tvätta ullplagg tillsammans med grövre tyger gör faktiskt att de noppar sig mindre.

Tvätta

Tvätta tröjor, tights och andra ullplagg i ett vanligt tvättprogram på 30 °C, med flytande tvättmedel. Varför ett vanligt tvättprogram? För att det kan bli kvar spår av tvättmedel på tyget om du använder skontvätt. Varför 30 grader? För att stora temperaturförändringar kan få ull att krympa. Varför flytande tvättmedel? För att det sköljs bort mycket lättare än tvättmedel i pulverform. Om du vill kan du använda tvättpåsar för att skydda dina kläder under tvätten.

Torka 

Låt lufttorka liggande.

Du ska ALDRIG torktumla din merinoullströja, om du inte vill se den krympa ihop.

 

Så tvättar du tröjor i merinoull

Bonustips

Du har antagligen fattat vid det här laget: hemligheten med merinoullsplagg är "keep it simple"! De är så nära på underhållsfria att de inte ens behöver strykas. Du riskerar bara att förstöra dem istället för att snygga upp dem, och dessutom får du mer tid över till att ge dig ut i naturen!

UNDRAR DU VAR MERINOULLEN I DIN TRÖJA KOMMER IFRÅN? HÄNG MED TILL EN SYDAFRIKANSK MERINOFÅRSFARM!

Spårbar merinoull
Så tvättar du tröjor i merinoull

Alfons

Forclaz-får

Fler artiklar om vandring