Gå ner i vikt

Simma för att gå ner i vikt

Att simma är en perfekt kombination av kaloriförbränning och muskelträning.

Visste du att när du simmar så gör din kropp mer än att bränna kalorier? 
Varje muskel slimmas och ger dig en bättre ämnesomsättning.

Gå ner i vikt

Vattnets välgörande effekt - hur vatten hjälper dig att träna

Att simma är en perfekt kombination av kaloriförbränning och muskelträning.När du simmar fungerar varje bentag, simtag och ansträngning som motståndsträning för kroppen.Vattnet ger 12 gånger högre motstånd än luft, vilket innebär att när du simmar eller tränar i vatten så arbetar dina muskler 12 gånger hårdare än under annan träning!Framförallt dina höfter, bålmusklerna, armarna, låren och sätesmusklerna.

Jag kommer fortfarande ihåg att jag haltade dagen efter ett träningspass med benövningar på gymmet...Det härliga med simning är att det är bra för hela kroppen!Du kan faktiskt simma varje dag och inte känna den där tröttheten och träningsvärken, till skillnad från de flesta sporter.

Gå ner i vikt

Du måste bygga upp din kondition stegvis

Du har alltid höga förväntningar när du är nybörjare i simning.Du tror du kan simma i över en halvtimme utan problem, men du tröttar ut dig redan efter fem minuter.Detta beror på att dina muskler och ditt hjärta måste jobba hårdare än de gör i vanliga fall.Ha tålamod och öka intensiteten genom att öka tiden lite från varje träningstillfälle.
 

Massagegel - med lugnet runt hörnet

Massagegel - med lugnet runt hörnet

Avslappning är inte långt bort med vår fräscha massagegel. Lindra ömma muskler med vår kylande gel, vi rekommenderar fem minuters massagetid per område. Gelen innehåller 99% naturliga ämnen och är vegansk!

Gå ner i vikt

Hur länge ska du simma för att gå ner i vikt

Detta beror i största grad på din vikt, din simhastighet och vilket simtag du använder.Om du simmar 2,5 timme eller mer varje vecka kommer det hjälpa processen.Att simma hjälper dig att både gå ner i vikt och hålla vikten.

Så ge inte upp så fort du känner att du slimmat din siluett!

Simma för att gå ner i vikt

Fyra effektiva simtag

Krål: Krål, eller crawlteknik, är det enklaste och mest populära sättet.När du krålar en timme förbrukar du ca. 590 kalorier.

Bröstsim och ryggsim: Om du joggar eller går i snabb takt, förbränner du lika många kalorier som dessa två simtekniker.

Fjärilsim: Denna teknik är den svåraste och även den som förbränner flest kalorier.Du förbränner ca. 150 kalorier per minut.

Det är bäst att växla mellan simtetagen, på så vis blir det effektivare och du förbättrar din teknik, vilket underlättar att förbränna kalorier.

Gå ner i vikt

Pearl sharrell

Digital sportledare simning

Det vanligaste sättet för att gå ner i vikt och komma i form är att bege sig till gymmet. Men det finns andra effektiva och roliga sätt att få komma i form och må bra! 

 Ta dig till simhuset och gör det till din nya rutin! När du simmar går du ner i vikt, tonar dina muskler och får bättre ämnesomsättning.

Med endast 3 produkter; simglasögon, en simmössa och ett simplagg, är du ett steg närmare målet.

Du kanske även gillar

how to choose swimming googgles

Simning| Hur man väljer simglasögon

Valet av simglasögon är mycket viktigt. De hjälper dig inte bara att se bra under vattnet, men de skyddar också dina ögon. Varaktig anti-dimbehandling, komfort och synfält är alla viktiga fördelar! Svårt att välja? Inga bekymmer, Nabaiji är här!

pullbuoy

Använd en pullbuoy eller simplatta

Skulle du vilja kunna simma snabbare och med mindre ansträngning? Lär dig hur du använder en pullbuoy och en simplatta

hydrodynamik-i-crawl

Simträning - hydrodynamik i crawl

Det är viktigt att komma ihåg att simning framförallt är en glidsport! Men eftersom vattnets densitet är 1000 gånger tätare än luft, så försvårar det rörelserna.

simnings illustration

5 säkerhetsåtgärder för simning i öppet vatten

Trots alla fördelar med att simma i öppet vatten, så måste man tänka på några säkerhetsåtgärder innan man hoppar i. Läs mer om säkerhet för simning i öppet vatten här.