HUR VÄLJER JAG BADMINTONRACKET?

Valet av badmintonracket kommer att ha stor påverkan på ditt spel. Oavsett om du är nybörjare och står inför att välja racket för första gången, eller om du vill byta ut en racket som inte längre motsvarar dina behov, så är det viktigt att du har en tydlig bild av vad du letar efter.

nummer_1

VÄLJ RACKET EFTER HUR OFTA DU SPELAR

En nybörjare behöver en racket med helt andra egenskaper än en van spelare. Ta reda på vilken typ av racket som passar dig utifrån hur ofta du spelar.

DU SPELAR MYCKET OFTA

Högsta prion för dig som spelar ofta är ha full kontroll över racketen. En racket som är balanserad med mer tyngd i handtaget, och mindre i huvudet, hjälper dig att bli ännu snabbare och mer reaktiv på planen.

DU SPELAR REGELBUNDET

Du behöver en racket som ger god kraft i slagen, och det får du genom att välja en framtung racket. Den kommer att göra det lättare att slå långa clear-slag.

DU SPELAR DÅ OCH DÅ

Du behöver en racket med ett isometriskt huvud, vars yta är större och som därför är mer förlåtande. Det kommer att underlätta spelet i början, när du kanske inte alltid träffar mitt i prick.

nummer_2

TRE OLIKA MATERIAL

Racketar tillverkas i tre olika material, som vart och ett ger sin särskilda spelkänsla. Låt oss ta en titt på dessa rackettyper.

RACKETAR I GRAFIT

Racketar i grafit är böjliga, bekväma och enkla att spela med. De är även lättare, men samtidigt dyrare.

RACKETAR I ALUMINIUM

Racketar i aluminium är också mycket tåliga. De är lättare än racketar i stål, men tyngre än de i grafit. De är mindre böjliga än grafitracketar.

RACKETAR I STÅL

Racketar i stål är prisvärda och mycket tåliga. De är däremot tunga och inte så bekväma att spela med.

nummer_3

BALANSERING

En racket vara balanserad på tre olika sätt:

 

- En racket som är tyngre i huvudet ger mer kraft i slagen och hjälper dig att slå fjäderbollen långt, men ger samtidigt sämre kontroll.

- Neutral balans är en bra avvägning för dig som ännu inte riktigt vet vilka som är dina styrkor och svagheter, eftersom den ger en balans mellan kraft och kontroll.

- Är racketen tyngre i skaftet ger den ökad kontroll och låter dig reagera snabbare, men den ger samtidigt ingen extra kraft i slagen.

Cheng

Produktchef för racketar

Valet av badmintonracket bör göras utifrån dina styrkor och de delar i ditt spel som du strävar efter att förbättra. Be gärna om att få prova våra racketar i någon av våra butiker, för att lättare kunna fatta ditt beslut.

Du kanske är intresserade av dessa:

Råd för
FitnessCardio
Du har all motivation som krävs, och vill äntligen börja sporta igen! (Efter uppehåll av olika orsaker...)Ta del av några tips för att fortsätta med träningen i längden, och hålla motivationen på topp!Mål: hitta takten och hålla den... kort sagt, det är dags att ta tag i träningen igen!
ÖVERST PÅ SIDAN