Välj landsvägscykel

Vilken landsvägscykel är rätt för dig?

Vare sig du är en kräsen tävlingscyklist som vill pressa dina tider så långt som det bara är möjligt, eller en motionscyklist som bara vill njuta av härliga turer ute i friska luften, så har B'TWIN definitivt en landsvägscykel som passar dig. Läs våra tips om hur du väljer landsvägscykel.

Välj landsvägscykel efter användningsområde: träning eller tävling.

Användning

Är du nybörjare eller inbiten landsvägscyklist? Vilka förväntningar har du på din landsvägscykel?

 • Vilken landsvägscykel är rätt för dig?

  För dig som vill träna och/eller precis har börjat med landsvägscykling

  Välj en cykel vars geometri ger en relativt bekväm sittställning. Aluminium är ett bra materialval för ramen, eftersom det gör den lätt och effektiv. Välj eventuellt en framgaffel i kolfiber om du vill ha en ännu lättare cykel.

  Du kan alltid välja ett platt styre om du vill göra cykeln bekvämare och mer lättanvänd. En landsvägscykel med ett platt, lätt och reaktivt styre passar också bra att cykla med i stadsmiljö.

 • Vilken landsvägscykel är rätt för dig?

  För dig som vill tävla och maxa dina prestationer

  Du behöver en lätt och effektiv ram. Den här typen av cyklar är lättare än landsvägscyklar för träningsbruk, och har ramar designade för mer intensiv cykling, på allt ifrån platt mark till branta bergsvägar.

  En ram i aluminium ger god effektivitet och komfort.

  I kolfiber blir ramen dock ännu lättare och effektivare, utan att komforten offras.

Du kanske också gillar

Saker att ha med sig på en landsvägstur | Decathlon

Saker att ha med sig på en landsvägstur: 5 måsten

Alla har vi väl någon gång gjort misstaget att dra ut på en runda utan tillräcklig utrustning. Oavsett om det är mörka regnmoln eller en punka som sätter käppar i hjulet, så får man bittert ångra att man inte tog med sig de där grundläggande prylarna.

Att välja cykelhjälm

Hur väljer jag rätt cykelhjälm?

Cykelhjälmen är ett viktigt tillbehör – den skyddar ju din allra viktigaste kroppsdel. Klicka här för att läsa om hur du väljer rätt cykelhjälm utifrån din cykeldisciplin och huvudomkrets.

Så förbättrar cykling din hälsa

Så förbättrar cykling din hälsa

Cyklingens oräkneliga hälsofördelar gör det till ett enkelt och effektivt sätt att träna kroppen: det är både bra för hjärtat, ger starkare ben och snabbar på viktminskning. Läs mer här.