Grundläggande slag i padel Decathlon Kuikma

Grundläggande slag i padel

Det viktigaste att lära sig när man börjar spela padel är vilka olika typer av slag det finns och hur man gör.

Låt oss sätta igång!

  1. 1 Serve
  2. 2 Forehand och backhand
  3. 3 Volley
  4. 4 Lobb
  5. 5 Smash
Grundläggande slag i padel: SERVE

Serve

Varje poäng inleds med en serve. Du har alltid två försök. Serve glöms ofta bort eftersom man hellre fokuserar på andra typer av slag, som volley och smash. Men kan ska inte underskatta en riktigt bra serve. Det är viktigt att träna på den! Träna gärna på att klara en serve på första försöket, eftersom det ger en bättre rytm i spelet.

Grundläggande slag i padel: FOREHAND OCH BACKHAND

Forehand och backhand

Detta är ett av de enklaste slagen i padel, och därför brukar det vara det första man lär sig. Eftersom de är relativt enkla att bemästra, hjälper de dig att komma igång. De är även viktiga för att ha ett bra försvarsspel.

Målet med forehand och backhand (utan väggen) är att hålla bollen i spel, och i allmänhet gör man det genom att försöka få bollen till motståndarens vägg för att deras retur ska bli svårare.

Du kommer snabbt förstå att det är lättare att slå över bollen till den andra planhalvan då det är en mer naturlig rörelse.

Grundläggande slag i padel: VOLLEY

Volley

Ett av de mer offensiva slagen inom padel. Det hjälper dig att vinna eller behålla makten vid nätet. Målet med en volley är att hålla din spelpartner långt ned på er planhalva och skapa fria ytor på motståndarens planhalva.

Grundläggande slag i padel: LOBB

Lobb

När man lobbar så slår man bollen högt upp i luften, gärna så djupt ner mot motståndarens bakvägg som möjligt. Att lobba djupt och högt är ett vitalt slag i padel för att erövra nätet.

Grundläggande slag i padel: SMASH

Smash

Smash kan vara ett avgörande slag i padel. Det är viktigt att ens backhand har mycket kraft för att kunna få till en ordentlig smash vid offensivt spel.

Det finns även särskilda slag som endast används inom padel, men de kan vara lite kluriga. De kräver mycket träning men är viktiga inom sporten.
- Tray ("La Bandeja)
- Viper (La Víbora)
- "La Chiquita"

Lycka till med padelträningen och glöm inte att dela dina upplevelser via vår hashtag #kuikmapadel

Annat som kan intressera dig

Olika typer av grepplinda

Olika typer av grepplinda

En av de viktigaste delarna av din padelracket är det område som du håller i handen, dvs. handtaget. I den delen måste du ha perfekt grepp så att du kan kontrollera dina slag och träffa rätt.

Padel: KUIKMA by DECATHLON gör dubbla stjärnvärvningar

Padel: KUIKMA by DECATHLON gör dubbla stjärnvärvningar

Decathlons eget märke för padel, Kuikma, startar det nya året med att presentera två stjärnförvärv inom padelsporten: Maxi Sánchez och Lucía Sainz.

padelracketar

Välj rätt padelracket

Läs våra rekommendationer för att välja rätt padelracket

10 JULKLAPPSTIPS FÖR PADELÄLSKAREN!

10 JULKLAPPSTIPS FÖR PADELÄLSKAREN!

Oavsett om du spelar någon gång i månaden eller om du inte klarar dig en hel dag utan ett besök till padelbanan kan du hitta allt du behöver för ditt padelspel på Decathlon!