Paddar

Hur du väljer sadelpad

Alla sadelpaddar dämpar stötar, men stötdämpningen varierar, beroende på vilket material de är tillverkade av. Här kommer tips för att välja rätt modell.

Alla sadelpaddar dämpar stötar, men stötdämpningen varierar, beroende på vilket material de är tillverkade av. Här kommer tips för att välja rätt modell.

 HUR DU VÄLJER SADELPAD

Sadelpad material

Det finns många modeller att välja bland. Du kan utgå från din ridstil för att underlätta valet.

  • Sadelpad skum

    Bra kvalitet till bra pris. Ger bra stötdämpning. Men materialet rekommenderas inte för intensiv användning, då det trycks ihop med tiden.

  • Sadelpad gel

    Lättskött modell och känd för att hålla länge. Ger bra stötdämpning. Modellerna med luftning gör att svetten leds bort bättre.  

  • Sadelpad ull

    En effektiv modell med ull som ger naturlig stötdämpning. Ull är dessutom bekvämt och andas, och kommer formas perfekt efter hästens kropp efter endast några användningstillfällen.

Du kanske även gillar

Ridhjälm provas innan lektion

Hur du väljer rätt ridhjälm

Säkerhet är en viktig aspekt inom ridning, både för juniorer och vuxna. Här kommer tips för hur du väljer rätt hjälm för att rida säkert.

Säkerhetsväst och ryggskydd för ridning

Välj rätt säkerhetsväst eller ryggskydd för ridning

Om du ramlar av hästen när du rider kan det leda till allvarliga skador. Det rekommenderas därför att bära ett ryggskydd eller en säkerhetsväst för att minska skaderisken. Ta reda på mer.

Stövlar

Hur du väljer ridstövlar

Läder eller PVC? Med eller utan snörning? Det finns ett stort utbud av stövlar att välja från. Här kommer tips för att hjälpa dig välja rätt modell.

Handskar

Hur du väljer ridhandskar

Oavsett om du är nybörjare eller expertryttare, så behöver du handskar när du rider. Det finns olika modeller som ger värme eller bra grepp, här är tips för att välja rätt.