Hur kan våra produkter vara så billiga?

Hur kan våra golfprodukter vara så billiga?

Här är förklaringen till våra låga priser.

Hur kan våra produkter vara så billiga?

Inesis är decathlons golfmärke

Decathlons mål är att "på ett hållbart sätt göra nyttan och glädjen med sport tillgänglig för så många som möjligt". Tillgänglig i ordets alla bemärkelser, men särskilt genom priserna.

Det går inte att förneka att det finns en del elitism inom golf.

Och då är det inte konstigt att vårt decathlon-tänk får oss att stå ut lite från våra konkurrenter.

Hur kan våra produkter vara så billiga?

Det du som golfare har nytta av

Du har nytta av:

- Väldesignade produkter som svarar mot faktiska behov och har en prestanda på absolut toppnivå.

- Vackra produkter som är omsorgsfullt formgivna, med en finish som förhöjer det estetiska intrycket. Det kostar inget extra att göra en produkt snygg.

- Goda partnerskap med produktionsteam som verkligen är experter på sitt område. De hjälper oss att få högsta prestanda och oklanderlig kvalitet.

Det är det som är nödvändigt och alldeles tillräckligt för att ta fram utmärkta produkter.

Hur kan våra produkter vara så billiga?

Det du som golfare inte har nytta av

Våra och våra konkurrenters produkter kostar ungefär lika mycket att tillverka. Det är ett faktum. När vi säljer bollen Tour 900 i tolvpack för 350 kronor, och andra premiumbollar kostar nästan dubbelt så mycket, så beror det på att andra faktorer pressar upp priset.

Till exempel sponsring och reklam. När du som golfare spelar med en driver för 6000 kronor eller med bollar som kostar 600 kronor tolvpacket, så är du med och betalar för PGA-spelarnas sponsring och för världsomspännande reklamkampanjer.

Vi på Inesis tycker inte att det är schyst att låta dig betala för någonting som du inte har nytta av
För ärligt talat, det är inte sponsring och reklam som kommer hjälpa dig att slå bättre slag på golfbanan.

Hur kan våra produkter vara så billiga?

Kostnadseffektiv design

Vårt järnset 500 är framtaget för vana spelare (med handicap mellan 30–15). Klubborna är förlåtande och kraftfulla. 
Deras "hollow body"-konstruktion (med ihåliga huvuden) skapar en förlåtande effekt, trots att de utseendemässigt ser ut som klassiska bladklubbor.

Hur kan vi då sälja järnsetet 500, med sex klubbor (från järn nr 5 till PW), för bara 4300 kronor, alltså 717 kronor per klubba?

Det handlar främst om hur vi har valt att designa klubborna. Genom att ge dem den "stilrena och sportiga design" som är Inesis signum, blir gjutformen mer avskalad och enklare att ta fram. 
Och ju mindre komplicerad gjutformen är, desto billigare blir den att producera. Den blir också mer lättanvänd, vilket minskar antalet defekta produkter.

Hur kan våra produkter vara så billiga?

En tidlös stil

Vi följer samma princip om enkelhet när det gäller val av finish. På järnsetet 500 har vi använt två typer av ytbehandlingar: sandblästring och putsning respektive spegelputsat nickelkrom. 
Det ger klubborna en klassisk och tidlös stil.
Det är ett medvetet val från vår sida, eftersom vi inte tycker att du ska behöva byta järnset vart och vartannat år, för att det du köpte i fjol plötsligt är omodernt. 
Titta på de tidigare japanska järnseten: fantastiskt enkla klubbor med en enda typ av finish, som trots att de har tio eller femton år på nacken fortfarande är lika snygga!

Vi har designat ett huvud som fungerar som utgångspunkt för sex olika profiler (storlek 1 och storlek 2 samt klubbor för låg, medelhög och hög svinghastighet), med sex olika svingvikter. Att istället tillverka olika versioner huvudet, men med olika viktning, hade visserligen varit enklare – men också dyrare.

Genom att arbeta med Nippon och UST Mamiya har vi kunnat förse huvudena med skaft av hög kvalitet, och genom att utveckla våra egna grepp har vi faktiskt kunnat spara in ganska stora kostnader.

Hur kan våra produkter vara så billiga?

Färre manuella moment

Vi ville minska antalet steg i tillverkningen av 500-setets huvuden. Vi lyckades få ner antalet manuella moment till bara 40 stycken, vilket innebär en betydande processoptimering.
Vi är långt ifrån de mer komplexa klubbor som konstrueras i processer med närmare 300 moment.

Vad är "lagom" antal moment?

Det krävs ett visst arbete för att göra en klubba snygg och effektiv, men sedan finns det ytterligare arbetsmoment utöver det som bara ökar produktens kostnad på ett orimligt sätt, utan att verkligen ge någon betydande förbättring.

Hur kan våra produkter vara så billiga?

Inesis maker lab

I vårt designcenter Inesis Golf Park har vi skapat ett Maker Lab.

Vi har all kompetens som krävs för att ta fram nya järnklubbor internt. Vi kan därför snabbt gå över till prototypstadiet, med 3D-skrivare för plast och metall till vår hjälp. Det här gör att vi sparar in otroligt mycket tid, eftersom vi inte behöver skicka produkter fram och tillbaka mellan designteam och produktionsteam.

Det är bara vid den slutliga kontrollen av ytbehandlingar på klubbhuvudet som vi måste få prototyper skickade från fabriken. Och eftersom vi redan har lärt oss mycket om behandlingarna, så är det oftast en ren formalitet.

GOLFBOLLEN TOUR 900 INESIS DECATHLON

Ett exempel: golfbollen tour 900

PRESTANDA PÅ TOPPNIVÅ

En golfboll ämnad för expertspelare (med handicap under 15) är för oss en boll som ska gå lika långt i utslaget som motsvarande bollar på marknaden. Den ska ge rätt känsla i träffen, varken för mjuk eller för hård, och det oavsett spelarens svinghastighet. Och framför allt ska den ge optimal kontroll vid inspel till green. Den ska stanna snabbt efter första pitchen. Målet: att slå en birdie.

För att få bollarna att svara mot våra högt ställda krav för vi en nära dialog med fabriken i Taiwan. De har kompetens för att tillverka polyuretanbollar i både tre, fyra och fem delar.

Vi kom snabbt fram till att det räckte gott och väl med en tredelad konstruktion för att skapa en expertboll av utmärkt kvalitet. Världens mest sålda boll, Titleist Pro V1, är för övrigt tredelad, den med. Genom att gå över till fyra eller fem delar hade vi kunnat finjustera egenskaperna ytterligare, men utan att verkligen få förbättrade helhetsresultat. Däremot hade priset gått upp en hel del!

Den som gillar matte kan roa sig med att jämföra meterpris i drivingen, pris per spinnvarv med wedgen och pris per antal slag under en runda!

Hur kan våra produkter vara så billiga?

Visst vill man spela med en snygg boll, men inte behöver den vara något mästerverk. Den är ändå en "förbrukningsvara", som i bästa fall är utsliten efter några rundor, om den inte först har tappats bort i ruffen eller plumsat ner i ett vattenhinder. Det finns ingen anledning att lägga ner "överdrivet mycket arbete på bollens utseende". Vi har jobbat med kärnans färg (gul) och den vita bollens nyans, för att skapa ett strålande vitt intryck. 

Bollens gula version har en lite "lyxigare" finish, eftersom den riktar sig till spelare som är mer måna om bollens utseende. Den är aningen skimrande, lite som metalliclack på en bil. Siktlinjens avskalade design gör den effektiv för dig som använder den, men inte störande för dig som inte använder den.

På Inesis sätter vi alltid föremålets och materialens skönhet framför grafiska effekter och trendiga ytbehandlingar, som snabbt blir passé och får dig att vilja byta ut produkterna.

Hur kan våra produkter vara så billiga?

Slutligen kommer vi till förpackningen

Vi ville ha en snygg förpackning, som fick våra fina bollar att komma till sin rätt. Och praktisk skulle den vara, med separata sleeves som underlättar när du bara vill ta med dig tre bollar ut på banan. Men när bollarna väl har använts upp har kartongen inte längre någon funktion, utan åker i soporna (i pappåtervinningen, förstås!).

Vad är det då för mening med att ha världens vackraste förpackning?
Här har vi valt en kompromiss, med en förpackning helt i kartong, utan metallfilm.

Enkelt och effektivt!
Inesis Golf Park, Frankrike

Andra artiklar som kan intressera dig:

header-välja-golfklubba-nybörjare

Så väljer du golfset som nybörjare

Är du sugen på att ge dig in i golfvärlden? I den här artikeln hjälper vi dig att välja klubborna för dina första rundor!

Så väljer du golfboll - Decathlon Inesis

Så väljer du golfboll

Vi guidar dig till att välja rätt golfboll!

Så väljer du golfset för barn - Decathlon Inesis

Så väljer du golfset för barn

Vi guidar dig till att välja ett lämpligt golfset för ditt barn.

Så väljer du golfhandske

Så väljer du golfhandske

Om du redan är van golfspelare är det säkert inte första gången du väljer en golfhandske, men är du nybörjare kan det kännas krångligt att välja bland alla olika modeller. Här är Inesis lista med tips för både nya och rutinerade golfspelare som är nyfikna på det här med golfhandskar!