Så väljer du golfhandske

Så väljer du golfhandske

Om du redan är van golfspelare är det säkert inte första gången du väljer en golfhandske, men är du nybörjare kan det kännas krångligt att välja bland alla olika modeller.

Här är Inesis lista med tips för både nya och rutinerade golfspelare som är nyfikna på det här med golfhandskar!

1. Höger- eller vänsterfattning?

Det första kriteriet att ta hänsyn till är om du har höger- eller vänsterfattning när du spelar golf.

Om du har högerfattning behöver du en handske på vänster hand (förkortas LH = left hand) och om du har vänsterfattning behöver du en handske på höger hand (RH = right hand).

VARFÖR INTE HA HANDSKAR PÅ BÅDA HÄNDERNA?

När du sluter händerna om klubban är det viktigt att den hand som har mest kontakt med den (det vill säga vänster om du har högerfattning och höger om du har vänsterfattning) får en så naturlig känsla av greppet som möjligt. Det gör det lättare att hantera klubban och hjälper dig att känna av vilket resultat slaget kommer att ge.

2. Som handen i handsken

Att något är som handen i handsken betyder som bekant att det passar helt perfekt, och det är det du vill uppnå med golfhandsken. Målet med golfhandsken är att du ska få naturliga förnimmelser av greppet, och samtidigt bättre tag om klubban. Därför är det viktigt att välja en handske som sitter åt, men som du samtidigt kan röra handen smidigt i.

Handskens läder kommer att töja sig lite grann när du har använt den några gånger, så du kan med fördel välja en handske som sitter åt lite extra.

Så väljer du golfhandske

3. Prova golfhandsken före köp

Sättet som golfhandskar tillverkas på gör varje handske unik, och det är svårt att hitta två handskar som har exakt på millimetern samma passform.

Så när du väl vet vilken som är din storlek, prova gärna flera exemplar av samma handske.

Inesis storleksguide

  • storleksguide för dam

    Storleksguide för dam 

    Ta reda på din handskstorlek 

  • storleksguide för herr

    Storleksguide för herr 

    Ta reda på din handskstorlek 

4. Låt handsken få andas mellan slagen

För din egen skull och för att få handsken att hålla längre, ta av den mellan slagen. Att bära en läderhandske nonstop under en hel runda är inte att rekommendera, eftersom du kommer att svettas ordentligt om handen. Förutom att det är obehagligt att vara helt fuktig om ena handen, så kan svetten också göra handsken mer ömtålig i det långa loppet.

Så låt den få andas!

golfboll tour 900 decathlon inesis

12-pack golfbollar. Nej, du ser inte dubbelt.

Perfekt för dig som vill ha ett gäng golfbollar tillhanda, eller till dig som vet med dig att bollarna försvinner snabbare än du hinner slå. Fördelarna är många och risken för långa avstickare färre än förr.

5. Tvätta handsken försiktigt

De flesta handskar består av en kombination av läder och syntetmaterial. De går bra att tvätta, bara du följer tillverkarens tvättråd. Vi på Inesis rekommenderar att tvätta våra golfhandskar i kallt vatten, antingen för hand eller i tvättmaskinens program för skontvätt.

Det viktigaste av allt är torkningen. Använd inte torktumlare, utan låt handsken ligga och torka i rumstemperatur. Det hindrar materialet från att spricka och bli skört.

Så väljer du golfhandske

När det är kallt ute

Vi erbjuder särskilda golfhandskar för spel i kallt väder, som är fleecefodrade, vindtäta och samtidigt ger bra grepp om klubban. Dessa handskar säljs i par, för det finns ingen poäng med att låta den ena handen förfrysa medan den andra har det varmt och gott!

Nu är du nog redo att välja en lämplig golfhandske.

Om du fortfarande känner dig osäker är du välkommen in till någon av våra butiker, där personalen på golfavdelningen kan hjälpa till att hitta en modell som passar dig.

Lycka till med golfandet!

Andra artiklar som kan intressera dig:

Så väljer du golfboll - Decathlon Inesis

Så väljer du golfboll

Vi guidar dig till att välja rätt golfboll!

header-välja-golfklubba-nybörjare

Så väljer du golfset som nybörjare

Är du sugen på att ge dig in i golfvärlden? I den här artikeln hjälper vi dig att välja klubborna för dina första rundor!

Så väljer du golfset för barn - Decathlon Inesis

Så väljer du golfset för barn

Vi guidar dig till att välja ett lämpligt golfset för ditt barn.

Yoga och sporter som bidrar till bättre koncentrationsförmåga

5 sporter som ger dig bättre koncentrationsförmåga

När du utövar sport får du ökad koncentrationsförmåga och du övar upp dina mentala färdigheter. Du får möjligheten att låta tankarna flöda fritt, och du lättar på anspänningarna i kroppen. Läs vår guide för att få veta mer.