Så väljer du golfboll - Decathlon Inesis

Så väljer du golfboll

Hård eller mjuk, två- eller tredelad, vit eller färgad? Hur ska man tänka när man väljer golfboll?

Välj golfboll utifrån din nivå.

Alla golfbollar är utformade för att gå långt, så välj den boll som hjälper dig att njuta så mycket som möjligt av spelet.

Video : så väljer du golfboll

Här är en video som förklarar hur man väljer en golfboll. Det finns automatiska engelska och svenska undertexter tillgängliga. 

Så väljer du golfboll - Decathlon Inesis

Är du nybörjare?

Grundläggande, tvådelade bollar är perfekta för nybörjare. De är tillverkade för att frigöra energin från träffen och flyga långt.Alla har som nybörjare varit med om att en boll hamnar i vattnet, en annan försvinner i buskarna och så vidare. Eftersom de här bollarna har ett relativt lågt pris kan du spela vidare utan att behöva ruinera dig!

Så väljer du golfboll - Decathlon Inesis

Är du avancerad spelare?

För avancerade spelare (med handicap mellan 30–15) är bollens känsla viktig. En mjuk boll är behagligare i kontakt med klubban.

Bollar för den här nivån har en kärna och ett ytterlager som är utformade för att göra bollen mjuk, vilket du kommer att uppskatta under dina rundor.

Så väljer du golfboll - Decathlon Inesis

Är du expertspelare?

För expertspelare (med handicap under 15) är det viktigt att ha god kontroll över hur långt bollen går, framför allt vid inspel. Genom att kontrollera hur klubban träffar bollen kan man styra hur bollen landar på green. 

Kombinationen av ett mellanlager i Surlyn och ett ytterlager i polyuretan ger spelaren maximalt backspin i inspelsslag och en mjuk känsla i alla spelsituationer.

Vilken färg ska jag välja?

Beroende på din syn, spelunderlaget och årstiden kan en eller en annan färg vara lättare att få syn på.

Glöm inte bort att du är på golfbanan för att njuta och ha kul, så välj den färg du gillar!

Färgade bollar Inesis golf
Att välja avståndsmätare för golf

Guillaume

Produktchef för inesis golfbollar

Visste du att...

Golfbollar brukar vara numrerade från ett till fyra för att vara lättare att känna igen på banan. I början av en officiell tävling behöver du ange märket och numret på bollen du tänker spela med.

Andra artiklar som kan intressera dig

Så väljer du golfhandske

Så väljer du golfhandske

Om du redan är van golfspelare är det säkert inte första gången du väljer en golfhandske, men är du nybörjare kan det kännas krångligt att välja bland alla olika modeller. Här är Inesis lista med tips för både nya och rutinerade golfspelare som är nyfikna på det här med golfhandskar!

header-välja-golfklubba-nybörjare

Så väljer du golfset som nybörjare

Är du sugen på att ge dig in i golfvärlden? I den här artikeln hjälper vi dig att välja klubborna för dina första rundor!

Så väljer du golfset för barn - Decathlon Inesis

Så väljer du golfset för barn

Vi guidar dig till att välja ett lämpligt golfset för ditt barn.

Yoga och sporter som bidrar till bättre koncentrationsförmåga

5 sporter som ger dig bättre koncentrationsförmåga

När du utövar sport får du ökad koncentrationsförmåga och du övar upp dina mentala färdigheter. Du får möjligheten att låta tankarna flöda fritt, och du lättar på anspänningarna i kroppen. Läs vår guide för att få veta mer.