HUR VÄLJER JAG CYKELBARNSTOL?

Cykelbarnstolar kan användas för att skjutsa barn från 9–10 månaders ålder (från det att de kan hålla huvudet uppe själva), med en vikt på upp till 22 kg. Tack vare remmar över bröstet och fötterna sitter barnet fast tryggt i stolen, och kan åka med på cykeln utan att påverka din balans.

cykelillustration

Det finns olika typer av cykelbarnstolar. De kan monteras på 3 sätt: baktill på pakethållaren, baktill direkt på själva ramen eller framtill mellan styret och sadeln.

PLACERING PÅ CYKELN 

Oavsett om barnstolen är monterad fram eller bak så är den ett smart tillbehör som underlättar både att ta sig runt med barnet i vardagen och att åka på helgutflykter i friska luften. Perfekt för att ta sig ut hela familjen!

Hur väljer jag cykelbarnstol?

BAKTILL PÅ PAKETHÅLLAREN

De flesta cykelbarnstolar monteras på pakethållaren, baktill på cykeln. Vissa modeller kan lutas så att barnet kan sova.

Hur väljer jag cykelbarnstol?

BAKTILL PÅ RAMEN

Cykelbarnstolar som monteras på ramen är avtagbara och mer bekväma att använda. Var bara noga med att kontrollera att barnstolen passar din cykelrams tjocklek.

Hur väljer jag cykelbarnstol?

FRAMTILL

Det finns även cykelbarnstolar som monteras framtill på cykeln. Fördelen med det är att du kan hålla barnet under uppsikt.
Frammonterade barnstolar fästs i styrstammen, och sitter mellan styret och sadeln, framför cyklisten. Dessa modeller kan monteras lågt, så att cyklistens sikt framåt inte skyms.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR