Hur väljer jag cykelbarnstol

Hur väljer jag cykelbarnstol ?

Cykelbarnstolar kan användas för att skjutsa barn från 9–10 månaders ålder (från det att de kan hålla huvudet uppe själva), med en vikt på upp till 22 kg. Tack vare remmar över bröstet och fötterna sitter barnet fast tryggt i stolen, och kan åka med på cykeln utan att påverka din balans.

Det finns olika typer av cykelbarnstolar. De kan monteras på 3 sätt: baktill på pakethållaren, baktill direkt på själva ramen eller framtill mellan styret och sadeln.

Placering på cykeln 

Oavsett om barnstolen är monterad fram eller bak så är den ett smart tillbehör som underlättar både att ta sig runt med barnet i vardagen och att åka på helgutflykter i friska luften. Perfekt för att ta sig ut hela familjen!

 • Baktill på pakethållaren

  Baktill på pakethållaren

  De flesta cykelbarnstolar monteras på pakethållaren, baktill på cykeln. Vissa modeller kan lutas så att barnet kan sova.

 • Baktill på ramen

  Baktill på ramen

  Cykelbarnstolar som monteras på ramen är avtagbara och mer bekväma att använda. Var bara noga med att kontrollera att barnstolen passar din cykelrams tjocklek.

 • Framtill

  Framtill

  Det finns även cykelbarnstolar som monteras framtill på cykeln. Fördelen med det är att du kan hålla barnet under uppsikt.
  Frammonterade barnstolar fästs i styrstammen, och sitter mellan styret och sadeln, framför cyklisten. Dessa modeller kan monteras lågt, så att cyklistens sikt framåt inte skyms.

Du kanske också gillar

pendlare

Fem tips till dig som cykelpendlar

Cykling är det perfekta sättet att ta sig från punkt A till punkt B och samtidigt få vardagsmotion. Men det finns några saker att tänka på för att cykelpendlingen ska bli lyckad. Här är våra fem tips!

Att välja cykelhjälm

Hur väljer jag rätt cykelhjälm?

Cykelhjälmen är ett viktigt tillbehör – den skyddar ju din allra viktigaste kroppsdel. Klicka här för att läsa om hur du väljer rätt cykelhjälm utifrån din cykeldisciplin och huvudomkrets.

Så förbättrar cykling din hälsa

Så förbättrar cykling din hälsa

Cyklingens oräkneliga hälsofördelar gör det till ett enkelt och effektivt sätt att träna kroppen: det är både bra för hjärtat, ger starkare ben och snabbar på viktminskning. Läs mer här.