När du tränar eller vandrar i naturen är det viktigt att dricka mycket, både under och efter träningen. Skippa PET-flaskan och dess förödande miljöeffekter och välj istället en hållbar vattenflaska! En bra flaska är inte bara en trendig accessoar – det är framför allt ett mer ekologiskt, ekonomiskt och praktiskt alternativ. För att hjälpa dig att välja den vattenflaska som bäst passar dina behov, guidar vi dig genom tre kriterier: material, munstycke och volym!

Vattenflaskor, vätskesystem och termosflaskor – tre helt olika produkter

När du väljer vattenflaska för din vandring eller träning behöver du känna till några detaljer.
Vattenflaskor är mångsidiga och finns i olika utformningar, storlekar och material och med olika funktioner. Det finns en för varje situation. Förutom vattenflaskor finns det andra tillbehör som kan hjälpa dig att släcka din törst under träningen.
Vi kommer inte att lägga ner mycket energi på de andra två produkterna i den här artikeln, men vi vill ändå nämnda dem kort för att förklara skillnaden.

Ett vätskesystem är ett slags påse som du stoppar ned i din ryggsäck. Sedan kan du dricka från ett långt sugrör utan att behöva stanna. De brukar rymma ungefär 1–3 liter.
Termosflaskor har dubbla väggar i rostfritt stål. Den dubbla väggen hjälper till att isolera och hålla din dryck kall eller varm i flera timmar.

Nu när du vet skillnaden mellan de olika produkterna kan du läsa vidare och välja rätt flaska för just din träning!

Material

Det första kriteriet när du väljer vattenflaska är materialet. I vårt sortiment har vi vattenflaskor i tritanplast, aluminium och rostfritt stål. Så vilket material passar bäst? Över åren har vattenflaskan blivit ett slags modeaccessoar där man kan välja en efter sin stil. Men du bör framför allt välja material efter vad som passar dig och din träning.

Hur väljer jag rätt vattenflaska för vandring?

Munstycken

Det andra kritieret i vår guide är val av munstycke, eller flaskans kork. Det finns fyra olika munstycken beroende på vad du föredrar.

Hur väljer jag rätt vattenflaska för vandring?

Volym

När du köper en ny vattenflaska ska du också tänka på hur mycket vätska du behöver under din träning. Det kan hjälpa dig i ditt val. I vårt sortiment finns flaskor som rymmer allt från en halv liter till en och en halv liter. Det här är något du får fundera på själv, och välja efter vad du anser är bäst för dina behov.

Hur väljer jag vattenflaska eller vätskesystem för camping eller vandring?

Skippa PET-flaskan och välj istället en hållbar vattenflaska! I vårt sortiment hittar du flaskor i alla prisklasser och för alla typer av träning. Eftersom allt fler vill ha klimatsmarta produkter, försöker vi arbeta med lokala leverantörer. Vi strävar mot att använda material som har mindre miljöpåverkan och som är mer återvinningsbart.

Så här väljer du rätt vattenflaska eller vätskesystem

Fabien

Produktchef på quechua

Glöm inte att använda ett termosfodral till din flaska om det är varmt ute! Det håller drickan kall.

Se även våra andra vandringstips