HUR VÄLJER JAG SNOWBOARDBOOTS?

Snowboardbootsen ska först och främst vara bekväma och säkra. De ska också funka ihop med din typ av snowboard och vara lämpade för din nivå. Avancerade åkare kan tala i timmar om olika material och typer av innerstövlar, men om du står inför att välja dina allra första boots, låt oss börja med grunderna.

skiboots

Hur väljer jag snowboardboots?

Video "Hur väljer jag snowboardboots?" på engelska

Decathlon UK Advice: How to choose your snowboard boots...
Hur väljer jag snowboardboots?

DIN NIVÅ - snowboardboots

De är bekvämare när du ramlar och reser dig upp igen upprepade gånger.

Mer avancerade åkare behöver lite bättre stöd och precision eftersom de åker snabbare, och expertåkare väljer ofta riktigt styva boots som ger extra bra stöd. Experterna kan även vilja välja boots som är specialdesignade efter terräng: halvstyva boots för hopp och åkning i parker, och styvare boots för freeriding.

Hur väljer jag snowboardboots?

STORLEK - snowboardboots

Storlekar på snowboardboots anges enligt den så kallade Mondopoint-skalan, som helt enkelt baseras på fotens centimetermått från hälen till den längsta tån. Du kan ta reda på sin Mondo Point-storlek genom att mäta din fot på ett papper.

Sätt din fot på ett papper och med hjälp av en penna parkerar du på pappret där hälen är och den längsta tån. Därefter mäter du avståndet mellan dessa två punkter. Du rundar även upp/ner till närmsta halvcentimetern, det vill säga om din fot mätte till 25.2 cm är din storlek 26.0.

Hur väljer jag snowboardboots?

SYSTEM FÖR ÅTDRAGNING - snowboardboots

Det finns en uppsjö av olika system för snörning och åtdragning av snowboardboots.

Fast Lock är förmodligen det vanligaste av dem, och det mest lättjusterade: dra åt snodden, stäng stoppern, klart!

Boa är ett kraftfullt snörningssystem med vajer och vridratt. Boa Coiler är ännu lite mer snabbanvänd version av Boa.

Zone Lock delar upp snörningen på olika zoner för ökad kraft och precision. Cable Lock 2Z är en uppgraderad variant av Zone Lock, med vajer och vridratt plus kardborrstängning över skenbenet.

Upptäck vårt utbud av snowboardboots

Dreamscape snowboardboots, by Decathlon

DU KANSKE ÄVEN ÄR INTRESSERAD AV