PLAY 100: EN SKATEBOARD FÖR DE ALLRA MINSTA

Play 100: en skateboard för de allra minsta

Modellen PLAY 100 är den senaste nyheten från serien My First Skate, vår produktserie med skateboardbrädor för barn. PLAY 100 är utformad för barn från 18 månader (ja du läste rätt!). Det är ett effektivt sätt för barn att utveckla sin motorik..
I den här artikeln ska vi presentera skateboardbrädan och några roliga övningar barnet kan göra.

Vi har skapat serien My First Skate för barn som vill upptäcka skateboard. Brädorna är anpassade för barn från 1 - 8 år. När man åker skateboard stimuleras motoriken och balansen på ett lekfullt sätt. Brädorna är mindre och på så sätt anpassade för barn. Allt är designat med tanke på att förenkla inlärningen och ge barnen lust att utvecklas inom skate.

Skateboard_découverte_play_120_decathlon

Egenskaper för play 100, skateboard för barn

Brädan PLAY 100 är  liten och lätt för att vara lätthanterlig för barnet. Gummipads på däcket ger ett bra fotfäste även på fuktig mark. Låt gärna barnet åka barfota eftersom man lättare hittar balansen då på de padsen.
Däcket är ganska lågt för att barnet enkelt ska kunna kliva på.
Bushings och truckar är mjukare och gör brädan lätt, för att enkelt svänga brädan med hjälp av kroppstyngden.
Hjulen på PLAY 100 är tillverkade i formsprutad TPE som har många fördelar. Dels är de mjuka hjulen något inbromsande vilket gör att brädan inte kommer upp i för hög hastighet så att barnet kan fokusera på balansen. De mjuka hjulen kommer inte heller att ge märken på golvet om barnet åker inomhus. Barnet kan åka inomhus utan att du slipper oroa dig för din fina parkett!

Några tips på övningar

Vi har kommit på några övningar som du kan göra med barnet för att öva på motorik på ett lekfullt sätt. Varje barn utvecklas i sin egen takt! Så här följer några tips för att uppmuntra på ett positivt sätt:

 • GOOD PLAY 100: En skateboard för de allra minsta (Del 2)

  Ligga på brädan

  Det är med största sannolikhet det barnet kommer göra instinktivt. När barnet ligger på brädan kan hen skjuta ifrån med både armarna och benen, framåt eller bakåt, och stärker på så sätt musklerna.
  Detta främjar även en förståelse för barnets kroppsuppfattning och hjälper till att utveckla balansen.
  Men se upp att inte fastna med fingrarna under hjulet!

 • GOOD PLAY 100: En skateboard för de allra minsta (Del 2)

  Sitta på brädan

  Barnet kan sitta på brädan PLAY 100. Barnet kan röra sig framåt med fötterna och på så vis öva på att gå synkroniserat. En bra övning kan vara att dra försiktigt i brädan för att variera takten och riktningarna. Övningen främjar balans i rörelse och stärker magmusklerna.

FYSISK AKTIVITET ÄR AV STÖRSTA VIKT FÖR SMÅ BARN, MEN DET BEHÖVER INTE VARA KOMPLICERADE ÖVNINGAR

Välja rätt skateboard

ETT KNÄ PÅ BRÄDAN OCH DET ANDRA I MARKEN

På så vis kan barnet åka framåt i sin egen takt och använda den bakre foten som broms. Det är en stabil position som barnet som testat denna brädmodell verkligen tyckte var både enkel och rolig!

GOOD PLAY 100: En skateboard för de allra minsta (Del 2)

HÅLLA BARNET I HANDEN

När barnet testar att stå upp kan du hålla lite "löst" i handen, bitvis, så att barnet övar på sin balans i farten.

GOOD PLAY 100: En skateboard för de allra minsta (Del 2)

STÅ SJÄLV PÅ BRÄDAN

Med lite träning klarar barnet att stå själv på brädan. För att rulla framåt står barnet med ett böjt ben på brädan, och skjuter ifrån med det andra, en övning som stärker hela kroppen.
Det breda avståndet mellan truckarna minskar risken för att brädan ska tippa och att man faller bakåt.

GOOD PLAY 100: En skateboard för de allra minsta (Del 2)

En specialdesignad skateboard för barn!

Skateboard som är specialdesignad för barn och tål en maxvikt på 20 kg. Om du också är sugen att testa finns många modeller att välja bland. Vi har utformat cruisermodeller för att åka i stan, longboardbrädor för att rulla fram i behaglig takt, och skateboardbrädor i "klassisk stil" för att göra tricks och åka i skatepark. I artikeln här nedan kan di läsa mer om de olika brädmodellerna. Man väljer bräda utifrån sin kroppsbyggnad, utövarnivå och hur man vill åka.

GOOD PLAY 100: En skateboard för de allra minsta (Del 2)

Våra skateboardbrädor för nybörjare

Hos oss hittar du skateboardmodeller för alla åldrar och nivåer. I den här videon presenterar vår produktdesigner Jean-Philippe modellen PLAY 120, en innovativ bräda från 3 år.

Det här kanske är intressant för dig:

inlinesskydd illustration

Rulla tryggt: att tänka på när ditt barn vill börja åka inlines eller sparkcykel

Du hade kanske hellre sett att ditt barn började spela schack, men nu är det inlines eller sparkcykel som gäller. För att själv känna dig lugnare och bespara barnet de värsta skrubbsåren, följ vår guide i tre steg.

inlines illustration

Hur du väljer rätt inlines för barnen

Inlinesåkning passar för alla åldrar! Den här roliga sporten hjälper barn att utveckla balans och koordination. Vilka inlines ska du välja för nybörjare, utövare på medel- eller expertnivå? Kolla in våra råd om hur du väljer rätt inlines för barnen!

Så väljer du golfset för barn - Decathlon Inesis

Så väljer du golfset för barn

Vi guidar dig till att välja ett lämpligt golfset för ditt barn.

swimmingpoollekar

De 30 bästa lekarna för swimmingpoolen för barn och vuxna

Poollekar är ett bra sätt att få upp stämningen vid en klassisk poolfest. Här kommer de bästa lekarna för swimmingpoolen för barn och vuxna att prova på.