Play 100: en skateboard för de allra minsta

Modellen PLAY 100 är den senaste nyheten från serien My First Skate, vår produktserie med skateboardbrädor för barn. PLAY 100 är utformad för barn från 18 månader (ja du läste rätt!). Det är ett effektivt sätt för barn att utveckla sin motorik..
I den här artikeln ska vi presentera skateboardbrädan och några roliga övningar barnet kan göra.

PLAY 100: EN SKATEBOARD FÖR DE ALLRA MINSTA

Vi har skapat serien My First Skate för barn som vill upptäcka skateboard. Brädorna är anpassade för barn från 1 - 8 år. När man åker skateboard stimuleras motoriken och balansen på ett lekfullt sätt. Brädorna är mindre och på så sätt anpassade för barn. Allt är designat med tanke på att förenkla inlärningen och ge barnen lust att utvecklas inom skate.

Egenskaper för play 100, skateboard för barn

Brädan PLAY 100 är  liten och lätt för att vara lätthanterlig för barnet. Gummipads på däcket ger ett bra fotfäste även på fuktig mark. Låt gärna barnet åka barfota eftersom man lättare hittar balansen då på de padsen.
Däcket är ganska lågt för att barnet enkelt ska kunna kliva på.
Bushings och truckar är mjukare och gör brädan lätt, för att enkelt svänga brädan med hjälp av kroppstyngden.
Hjulen på PLAY 100 är tillverkade i formsprutad TPE som har många fördelar. Dels är de mjuka hjulen något inbromsande vilket gör att brädan inte kommer upp i för hög hastighet så att barnet kan fokusera på balansen. De mjuka hjulen kommer inte heller att ge märken på golvet om barnet åker inomhus. Barnet kan åka inomhus utan att du slipper oroa dig för din fina parkett!

Skateboard_découverte_play_120_decathlon

Några tips på övningar

Vi har kommit på några övningar som du kan göra med barnet för att öva på motorik på ett lekfullt sätt. Varje barn utvecklas i sin egen takt! Så här följer några tips för att uppmuntra på ett positivt sätt:

FYSISK AKTIVITET ÄR AV STÖRSTA VIKT FÖR SMÅ BARN, MEN DET BEHÖVER INTE VARA KOMPLICERADE ÖVNINGAR

Välja rätt skateboard

ETT KNÄ PÅ BRÄDAN OCH DET ANDRA I MARKEN

På så vis kan barnet åka framåt i sin egen takt och använda den bakre foten som broms. Det är en stabil position som barnet som testat denna brädmodell verkligen tyckte var både enkel och rolig!

GOOD PLAY 100: En skateboard för de allra minsta (Del 2)

HÅLLA BARNET I HANDEN

När barnet testar att stå upp kan du hålla lite "löst" i handen, bitvis, så att barnet övar på sin balans i farten.

GOOD PLAY 100: En skateboard för de allra minsta (Del 2)

STÅ SJÄLV PÅ BRÄDAN

Med lite träning klarar barnet att stå själv på brädan. För att rulla framåt står barnet med ett böjt ben på brädan, och skjuter ifrån med det andra, en övning som stärker hela kroppen.
Det breda avståndet mellan truckarna minskar risken för att brädan ska tippa och att man faller bakåt.

GOOD PLAY 100: En skateboard för de allra minsta (Del 2)

En specialdesignad skateboard för barn!

Skateboard som är specialdesignad för barn och tål en maxvikt på 20 kg. Om du också är sugen att testa finns många modeller att välja bland. Vi har utformat cruisermodeller för att åka i stan, longboardbrädor för att rulla fram i behaglig takt, och skateboardbrädor i "klassisk stil" för att göra tricks och åka i skatepark. I artikeln här nedan kan di läsa mer om de olika brädmodellerna. Man väljer bräda utifrån sin kroppsbyggnad, utövarnivå och hur man vill åka.

Våra skateboardbrädor för nybörjare

Hos oss hittar du skateboardmodeller för alla åldrar och nivåer. I den här videon presenterar vår produktdesigner Jean-Philippe modellen PLAY 120, en innovativ bräda från 3 år.

Det här kanske är intressant för dig: