skateboard_decathlon_comment_choisir_sa_planche_de_skate_?

Välja rätt skateboard

En skateboard är en bräda i trä med 4 hjul och 2 truckar. Men storleken och materialen varierar, och man ska välja bräda utifrån sin vikt och längd. I den här artikeln finner du tips för att hitta brädan som passar dina behov.

Vi ska guida dig till att hitta den skateboard som gör att du kan njut till max av åkandet. Man väljer bräda utifrån sin utövarnivå, och sin vikt och längd. Vi rekommenderar att nybörjare startar med en komplett skateboard.

Din utövarnivå

Decathlon erbjuder 3 olika skateboardmodeller utifrån din nivå:

 • skateboard för nybörjare

  För att börja åka 

  “Jag lär mig balans”


  Vi har skapat serien My First Skate för de som börjar upptäcka skate. Brädorna är anpassade för barn från 1 - 8 år. När man åker skateboard stimuleras motoriken och balansen på ett lekfullt sätt. Brädorna är mindre och på så sätt anpassade för barn. 

 • skateboard för mer vana utövare

  För nybörjare

  “Jag lär mig grunderna, börjar rulla och testar mina första tricks”

  Våra produktutvecklare är själva hängivna skateåkare, och vi värnar om att utforma brädor som ger lust att lära sig och att fortsätta åka. Med andra ord, så designar vi brädor som vi själva hade velat börja lära oss åka med.

 • skateboard för vana åkare

  Åka regelbundet

  “Jag skatear nästan varje dag”


  Produkter för skateälskare, designade av hängivna utövare. Det går snabbt för en utövare att komma underfund med vilken slags bräda som passar för åkstilen och hens vikt och längd, vad gäller brädans storlek, hjulen osv. Därför har vi utformat en serie med reservdelar så alla finner det de söker.

skateboard barn

Upptäcka skateboard

Brädorna för att upptäcka skateboard finns för barn från 2 till 7 år som vill testa att åka skateboard. I början gör man övningar för att hitta balansen på brädan, stå upp, sen skjuta ifrån med ena foten, testa att svänga. Lite som ett barn som lär sig cykla.
Vår serie med brädor för små barn som vill börja åka skateboard främjar en lekfull upplevelse där barnet övar på sin motorik och stärker sin självkänsla.

Våra brädor i serien My First Skate är designade för att vara lättåkta och ha kul! När barnet väl lärt sig grunderna kan man gå vidare och åka på det sätt som passar dem. Kanske passar cruising med en cruiser eller en longboard för att åka runt i stan, eller skate "street" och lära sig tricks i en skatepark eller på gatan.

Välja rätt skateboard

Play 100: en skateboard för de allra minsta

Modellen PLAY 100 är den senaste nyheten från serien My First Skate, vår produktserie med skateboardbrädor för barn. Denna skateboard är för barn från 18 månader (ja du läste rätt!), och barnet kan ligga på brädan, stå på alla fyra eller stå upp, rulla bakåt och framåt. Brädan är stabil och rullar "långsamt". PLAY 100 är perfekt för att främja barnets motorik på ett lekfullt sätt. Läs artikeln här nedan för att få tips på roliga övningar för barnet.

Vår serie för barn som upptäcker skateboard

 • skateboard PLAY 500

  Play 500

  Brädan PLAY 500 är utformad för barn från 3 till 7 år. Den är inte fullt lika lättåkt, decket är tunnare och hjulen rullar snabbare än de andra brädorna i PLAY-serien. Men det är en garanterat kul bräda som är enkel att glida med.

 • skateboard PLAY120

  Play 120

  Brädan PLAY 120 är designad för barn från 3 år. Vilka är fördelarna? Decket är nedsänkt, truckarna kan flyttas på skateboardens kanter för att undvika "hävstångseffeken" och minska risken att "tippa över".

  När man är van att åka kan man byta plats på truckarna och fästa dem till brädans mitt, så att barnet kan börja bekanta sig med nose och tail (bak och fram) på brädan, för att lära sig att svänga.

 • skateboard MID100

  Mid 100

  Brädan MID 100 är designad för barn från 3 år som är nybörjare.
  Decket i björkträ passar bra för att lära sig grunderna: stå upp, skjuta ifrån, rulla, svänga och bromsa.
  Brädan är inte anpassad för tricks.

SKATEBOARD FÖR NYBÖRJARE

Skateboard för nybörjare

En skateboard för nybörjare kan passa både barn och vuxna. De passar för alla som vill lära sig sina första tricks.

Modellerna i serien “COMPLETE” är designade och framtagna för utövare över 12 år.

Brädan MID 500 är för barn mellan 8 - 12 år.

Våra nybörjarbrädor

 • skateboard MID500

  Mid 500

  Brädan MID 500 är för barn från 8 till 12 år som vill åka i skateparker eller på gatan och göra sina första tricks.

  Vilka är fördelarna? En bräda i björkträ på 7.75” som är specialdesignad för barn. Hjul på 54 mm och rullager ABEC 5. 

   

 • skateboard complete 100

  Complete 100

  Brädan COMPLETE 100 är en komplett bräda för nybörjaråkare över 12 år, som vill börja lära sig tricks.

  Brädan 8" som är mediumkonkav COMPLETE 100 är helt tillverkad i kanadensisk lönn, vilket ger den ett bra "pop". Pop betyder att man kan slå brädans tail mot marken för att få bra kraft när man ska göra tricks.

  Med rullager ABEC 7 och hjul som man får upp hög fart med.

 • skateboard COMPLETE 500

  Complete 500

  Brädan COMPLETE 500 är designad för nybörjaråkare över 12 år. Den passar även för mer vana åkare som vill ha en bräda med god prestanda.

  COMPLETE 500 har ett deck på 8,25" och är tillverkad i 7 skikt av kanadensisk lönn för en bra pop som håller länge.

  Brädan är monterad med hårda hjul (101A) som är perfekta för street och skateparker i asfalt.
  Den största fördelen i jämförelse med COMPLETE 100 är truckarna Fury Evo 2, som gör den mer lättåkt och med bättre grind-känsla.

Skateboard regelbunden åkning deck 100 decathlon

Åka skateboard ofta

För dig som skatear ofta och har åkte i flera månader, eller kanske flera år och åker väldigt ofta, upp till flera gånger i veckan. I denna takt kommer brädan slitas ut annorlunda, och man kan behöva köpa reservdelar : bräda, truckar, hjul, rullager med olika hastigheter. Därför erbjuder vi, utöver våra kompletta brädor, våra egna modeller på brädor, hjul, truckar etc.
Vårt mål är alltid att designa tekniska produkter av bästa kvalitet till ett tillgängligt pris för alla.

Vi har olika hjulstorlekar, brädor och truckar som passar alla åkstilar och utövare. Det går ganska snabbt att hitta det som är rätt för dig så att du sen kan skräddarsy din kompletta bräda! En utövare som gillar att svänga brukar föredra en bräda på 8,25" s.om är monterad på stora hjul för bra fart För de som gillar street och skatepark brukar gilla en tunnare bräda med mindre hjul.
Men detta är ytterst individuellt. Man måste också tänka på sin skostorlek, längd och vikt när man väljer utrustning.

Nu har du tagit del av en del råd gällande reservdelar. Du hittar länkar längre ner.

 • deck 100

  Deck 100

  Decket har designats av vårt team. Det passar alla som gillar denna sobra design med utmärkta tekniska egenskaper.

  Bräda i 100 % kanadensisk lönn för optimal kvalitet och långvarig pop, Bred i nos och tail, lätt upphöjda. Mediumkonkav. Perfekt för street och svängar. Finns i 5 storlekar (7"75, 8", 8"25, 8"5, 8"75).

 • deck 120

  Deck 120

  Brädan DECK 120 passar för vana åkare som vill förnya sin utrustning, i mediumkonkav modell, bred nos och tail som är lätt upphöjda. Finns i 5 storlekar (7"75, 8", 8"25, 8"5, 8"75).

  I en läcker design som framhäver Lille-regionen i Frankrike, där Decathlons skateteam har sitt säte.

  Den nya serien DECK 120 har tagits fram i samarbete med vårt hängivna och kreativa team som består av skateare.

Våra tips för att hitta rätt reservdelar

Decathlon skateboarding cruiser

SÅ VÄLJER DU CRUISER ELLER LONGBOARD

Oavsett om det du vill är att ta dig runt på stan, cruisa längs strandpromenader eller prova på dancing, så har vi garanterat en bräda för dig.

PLAY 100: EN SKATEBOARD FÖR DE ALLRA MINSTA

PLAY 100: En skateboard för de allra minsta

Modellen PLAY 100 är den senaste nyheten från serien My First Skate, vår produktserie med skateboardbrädor för barn. PLAY 100 är utformad för barn från 18 månader (ja du läste rätt!), och är ett effektivt sätt för barn att utveckla sin motorik.

city sparkcykel

Hur du väljer rätt sparkcykel i vuxenmodell

Kolla in våra tips som hjälper dig välja rätt sparkcykel i vuxenmodell

inlines illustration

Hur du väljer rätt inlines för barnen

Inlinesåkning passar för alla åldrar! Den här roliga sporten hjälper barn att utveckla balans och koordination. Vilka inlines ska du välja för nybörjare, utövare på medel- eller expertnivå? Kolla in våra råd om hur du väljer rätt inlines för barnen!

Vi hoppas ha hjälpt dig på vägen mot rätt bräda, tveka inte att kontakta oss om du har frågor!