Välja rätt skateboard

En skateboard är en bräda i trä med 4 hjul och 2 truckar. Men storleken och materialen varierar, och man ska välja bräda utifrån sin vikt och längd. 
I den här artikeln finner du tips för att hitta brädan som passar dina behov. 

skateboard_decathlon_comment_choisir_sa_planche_de_skate_?

Vi ska guida dig till att hitta den skateboard som gör att du kan njut till max av åkandet. Man väljer bräda utifrån sin utövarnivå, och sin vikt och längd. Vi rekommenderar att nybörjare startar med en komplett skateboard.

Din utövarnivå

Decathlon erbjuder 3 olika skateboardmodeller utifrån din nivå:

Upptäcka skateboard

Brädorna för att upptäcka skateboard finns för barn från 2 till 7 år som vill testa att åka skateboard. I början gör man övningar för att hitta balansen på brädan, stå upp, sen skjuta ifrån med ena foten, testa att svänga. Lite som ett barn som lär sig cykla.
Vår serie med brädor för små barn som vill börja åka skateboard främjar en lekfull upplevelse där barnet övar på sin motorik och stärker sin självkänsla.

Våra brädor i serien My First Skate är designade för att vara lättåkta och ha kul! När barnet väl lärt sig grunderna kan man gå vidare och åka på det sätt som passar dem. Kanske passar cruising med en cruiser eller en longboard för att åka runt i stan, eller skate "street" och lära sig tricks i en skatepark eller på gatan.

skateboard barn
Välja rätt skateboard

Play 100: en skateboard för de allra minsta

Modellen PLAY 100 är den senaste nyheten från serien My First Skate, vår produktserie med skateboardbrädor för barn. Denna skateboard är för barn från 18 månader (ja du läste rätt!), och barnet kan ligga på brädan, stå på alla fyra eller stå upp, rulla bakåt och framåt. Brädan är stabil och rullar "långsamt". PLAY 100 är perfekt för att främja barnets motorik på ett lekfullt sätt. Läs artikeln här nedan för att få tips på roliga övningar för barnet.

Vår serie för barn som upptäcker skateboard

Skateboard för nybörjare

En skateboard för nybörjare kan passa både barn och vuxna. De passar för alla som vill lära sig sina första tricks.

Modellerna i serien “COMPLETE” är designade och framtagna för utövare över 12 år.

Brädan MID 500 är för barn mellan 8 - 12 år.

SKATEBOARD FÖR NYBÖRJARE

Våra nybörjarbrädor

Åka skateboard ofta

För dig som skatear ofta och har åkte i flera månader, eller kanske flera år och åker väldigt ofta, upp till flera gånger i veckan. I denna takt kommer brädan slitas ut annorlunda, och man kan behöva köpa reservdelar : bräda, truckar, hjul, rullager med olika hastigheter. Därför erbjuder vi, utöver våra kompletta brädor, våra egna modeller på brädor, hjul, truckar etc.
Vårt mål är alltid att designa tekniska produkter av bästa kvalitet till ett tillgängligt pris för alla.

Vi har olika hjulstorlekar, brädor och truckar som passar alla åkstilar och utövare. Det går ganska snabbt att hitta det som är rätt för dig så att du sen kan skräddarsy din kompletta bräda! En utövare som gillar att svänga brukar föredra en bräda på 8,25" s.om är monterad på stora hjul för bra fart För de som gillar street och skatepark brukar gilla en tunnare bräda med mindre hjul.
Men detta är ytterst individuellt. Man måste också tänka på sin skostorlek, längd och vikt när man väljer utrustning.

Nu har du tagit del av en del råd gällande reservdelar. Du hittar länkar längre ner.

Skateboard regelbunden åkning deck 100 decathlon

Våra tips för att hitta rätt reservdelar

Vi hoppas ha hjälpt dig på vägen mot rätt bräda, tveka inte att kontakta oss om du har frågor!