Unselected
comment_choisir_velo_ville_elops_520_decathlon

Så väljer du citycykel

Vill du komma igång och cykla igen, men vet inte vilken cykel du ska välja? Inte så konstigt, det finns många att välja på. Våra citycyklar är alla utformade för specifika behov och användningsområden. I den här artikeln guidar vi dig till att välja en modell som passar just dig!

Unselected
comment_choisir_mon_velo_ville_decathlon_elops120

Regelbundna turer, måttliga sträckor

Du kanske cyklar till jobbet på fredagar, eller skjutsar ditt barn eller barnbarn till en fritidsaktivitet på onsdagar. Då är våra citycyklar 120 och 520 lämpliga modeller för dig! De är utrustade med pakethållare för att transportera jobbprylarna eller montera en barnstol, och du kan välja mellan högt eller lågt insteg. De är mycket överkomliga i pris och har hjul på 28 tum, vilket får dem att ta sig smidigt över urbana "hinder" som trottoarkanter och gatubrunnar.

Unselected

Snabba turer i city

Upptäck vår snabba och smidiga single speed-cykel: en funktionell citycykel med fixiens snygga look!
Den här serien är framtagen att göra snabba och urbana cyklar med flip flop-nav tillgängliga för alla våra kunder.

Så väljer du citycykel
Unselected
comment_choisir_velo_ville_decathlon

Dagliga, varierade turer

Är cykeln ditt främsta transportmedel? Elops erbjuder flera modeller på olika prisnivåer för dig som cyklar till jobbet under veckorna och till parken om helgerna. Modell 540 med lågt insteg har ett par ergonomiska handtag som ger ett bekvämt grepp om styret, dag efter dag. Modell 520 finns i riktigt snygga färger och har en praktisk korg fram. Söker du den bästa balansen mellan lätthanterlighet och effektivitet så är det modell 900 du letar efter. Men för att snabbt kunna ändra rytm och öka farten, välj modell 920!

Unselected
comment_choisir_velo_ville_decathlon_elops920_kaki

Långa turer som inte tröttar ut

Vill du ta dig fram snabbt och få lite motion på köpet, men utan att komma fram genomsvettig? Då är en elcykel rätt val för dig! Med modellen Elops 120 E kan du susa fram med lite extra kraft i tramptagen till ett riktigt attraktivt pris. Modellen Elops 900 E har 7 växlar och en räckvidd på upp till 70 km. För Elops 940 E är räckvidden upp till hela 90 km, och cykeln är väl lämpad för kuperade vägar.

Unselected
comment_choisir_velo_ville_decathlon_elops_520_mint

Sitter du bra på cykeln?

När du har kommit så här långt har du nog fått en uppfattning om vilken sorts cykel som kan passa dig. Med Elops modeller har du valet mellan hög och låg ram. Som hjälp för att välja, ställ dig med ryggen mot en vägg och fötterna 15 cm isär, och mät din innerbenslängd, alltså längden från grenen till golvet. Dra av 25 cm så får du din idealiska ramhöjd. Våra cyklar är alla utformade för att vara bekväma och ge en god sittställning, så att du vid stillastående kan sitta med rak rygg, armarna avslappnade och fötterna i marken.

Unselected

Våra cyklar är unisex-cyklar, vare sig de har högt eller lågt insteg.

  • CITYCYKEL HÖG RAM ELOPS 520 KAKI

    Hög ram

    Eller "högt insteg".

  • CITYCYKEL LÅGT INSTEG ELOPS 520

    Lågt insteg

    Särskilt praktiskt för korta cityturer med många stopp. Den här typen av ram gör cykeln enkel att kliva på, särskilt om du har cykelväskor eller en barnstol monterad på pakethållaren. Den är också en fördel när man har en kostym eller kjol på sig som man inte vill smutsa ner.

Unselected
Så väljer du citycykel

Fem tips till dig som cykelpendlar

Cyklar du till jobbet, eller funderar på att börja göra det? Ta då en titt på den här artikeln med fem tips till dig som cykelpendlar!

Unselected

ELOPS erbjuder citycyklar i olika storlekar för alla typer av stadscykling. ELOPS cyklar ger en god sittställning och gör dig synlig i trafiken, så att du kan cykla tryggt och bekvämt!

Unselected

Artiklar som kan intressera dig

pendlare

Fem tips till dig som cykelpendlar

Cykling är det perfekta sättet att ta sig från punkt A till punkt B och samtidigt få vardagsmotion. Men det finns några saker att tänka på för att cykelpendlingen ska bli lyckad. Här är våra fem tips!

Hur väljer jag elcykel?

Hur väljer jag elcykel?

Du har bestämt dig, du ska införskaffa en elcykel. Men vilken då? Vi guidar dig till att välja rätt modell i tio steg. Att investera i en elcykel är alltid en god idé! Men innan du kan njuta av att susa fram med lite extra fart, måste du förstås välja modell. Och är man inte tekniskt lagd kan det kännas krångligt att jämföra olika batterier, motorer och typer av assistans: vad betyder alla dessa siffror och tekniska begrepp? Här ska vi försöka att besvara dina frågor och ge dig den information du behöver för att välja rätt elcykel för just dig!

Så förbättrar cykling din hälsa

Så förbättrar cykling din hälsa

Cyklingens oräkneliga hälsofördelar gör det till ett enkelt och effektivt sätt att träna kroppen: det är både bra för hjärtat, ger starkare ben och snabbar på viktminskning. Läs mer här.

cykelillustration

Hur väljer jag cykelbarnstol?

En bra cykelbarnstol sitter stadigt och låter dig skjutsa ditt barn utan att din balans på cykeln påverkas. Barnet sitter fast tryggt i sadeln med remmar över bröstet och fötterna.