Att välja avståndsmätare för golf

Så väljer du gps-klocka eller avståndsmätare för golf

Vilken golfare har inte tvekat mellan två klubbor för att komma in på green? Det finns inget som går upp mot en GPS-klocka eller en avståndsmätare för golf för att veta vilken klubba man ska välja. Vi hjälper dig med råd för att välja rätt avståndsmätare för golf.

Låt oss först förklara skillnaden mellan en gps-klocka och en avståndsmätare. När du vet vad som utmärker dem kan du lättare välja den avståndsmätare och gps-klocka som bäst svarar mot dina behov.

Så väljer du GPS-klocka eller avståndsmätare för golf

En gps-klocka för mer data

GPS-klockor för golf har fördelen att vara mycket kompletta. Utöver att du har en exakt karta över den bana du spelar på, med vattenhinder, bunkrar och buskage, analyserar vissa GPS-klockor dina slag efter hand som du går banan, vilket gör att du statistiskt kan följa hur du utvecklas som golfspelare.

Men observera att GPS-klockor är mindre exakta än avståndsmätare, eftersom de inte beaktar om flaggor eller utslagsplatser flyttas.

Så väljer du GPS-klocka eller avståndsmätare för golf

En avståndsmätare för högre precision

En avståndsmätare är exaktare och lättare att använda på banan om man kan se målet (flagga, träd osv.). På ett ögonblick talar avståndsmätaren om hur långt och vilken höjdskillnad det är mellan dig och målet.

OBS: vissa väderförhållanden (regn, dimma, ljusförhållanden) kan påverka avståndsmätarens noggrannhet.

Hur väljer man gps-klocka för golf?

 • Att välja avståndsmätare för golf

  Basfunktioner

  Alla GPS-klockor för golf har vissa basfunktioner:

  – att mäta avståndet till greenens framkant, mitt eller bakre kant, beroende på var flaggan står

  – att automatiskt känna igen vilken bana och vilket hål man spelar tack vare GPS-data

  – att mäta hur långa sträckor man gått med hjälp av en odometer.

 • Att välja avståndsmätare för golf

  Batteritid

  Klockans batteritid motsvaras av dess förmåga att spela flera banor efter varandra utan att behöva laddas. Praktiskt om man vill spela flera 18-hålsbanor över ett veckoslut! 

 • Att välja avståndsmätare för golf

  Statistikuppföljning

  GPS-klockorna ger möjlighet att följa sin statistik online, vilket är praktiskt för att analysera sina resultat och sin utveckling: score-card, slaglängder, genomsnitt för tidigare banor, ibland till och med vilken klubba man använt. Det lilla extra: vissa klockor känner av slagen automatiskt och låter dig koncentrera dig på spelet.

 • Att välja avståndsmätare för golf

  Förstoring 

  Avståndsmätare är släkt med kikare och gör att man med precision kan mäta avståndet till en viss punkt. En stark förstoring gör det mycket lättare att sikta in sig på en golfflagga många hundra meter bort.

 • Att välja avståndsmätare för golf

  Räckvidd

  En avståndsmätare måste kunna vara till hjälp längs hela banan – från korta chippar vid green till långa slag i skogen. Avståndsmätare klarar att mäta avstånd från fem till 900 m, och skiljer sig åt i fråga om noggrannhet, särskilt för långa avstånd och smala föremål, som flaggor.

 • Att välja avståndsmätare för golf

  Stabilisering

  Tack vare ett avkänningssystem gör olika teknologier att man, beroende på märke, lättare kan sikta in sig på flaggan. När man väl hittat målet kan man med vissa avståndsmätare låsa det, för att inte tappa det när man förflyttar sig.

  Avståndsmätare skiljer sig i fråga om hur fort de känner av och hur lätt det är att mäta.

Att välja avståndsmätare för golf

Guillaume

Produktchef tillbehör hos inesis

Tillbehör för avståndsmätning är till värdefull hjälp ute på banan.

För att de ska bli till glädje för ditt spel ska du vara noga med att välja en GPS-klocka som är lätt och har rätt storlek, så att den inte stör din sving.

De flesta golfbagar har karbinhakar för att haka fast avståndsmätaren i och alltid ha den nära till hands.

Vi rekommenderar även våra råd för golfspelare

Hur läser man ett golfhål? – inesis decathlon

Strategi – Hur läser man ett golfhål?

Vart ska jag sikta för att nästa slag ska bli lättare? Vilket är bästa läget för att gå på green och satsa på en birdie? Att läsa ett hål kan vara lika viktigt som själva slagen!

Hur väljer man driver?

Hur väljer man golf-driver?

Du vill köpa en driver men känner dig alldeles förvirrad av all teknisk information och alla golftermer? Inesis hjälper dig välja en driver som passar för din kroppsform och din nivå

Så väljer du golfboll - Decathlon Inesis

Så väljer du golfboll

Vi guidar dig till att välja rätt golfboll!

Så väljer du golfset för barn - Decathlon Inesis

Så väljer du golfset för barn

Vi guidar dig till att välja ett lämpligt golfset för ditt barn.