hybridcykel

Så väljer du hybridcykel

Hybridcykeln är ett mellanting mellan en citycykel och en mountainbike, vilket gör den perfekt för turer på blandade underlag. Behöver du hjälp att välja rätt? Läs vår guide!

Återupptäck dina lokala grönstråk, åk på familjepicknick, rulla i din egen takt längs lugna landsvägar eller ge dig av på några dagars cykelsemester: det här är några exempel på idealiska användningsområden för en hybridcykel. Det är den perfekta cykeltypen för att ge sig ut på äventyr, vare sig det är en timme, en eftermiddag eller en helg. Så vilken hybridcykel passar för just dina behov? Besvara följande sex frågor för att ta reda på det!

Se vår videoguide

Söker du en riktigt mångsidig cykel? En som fungerar som transportmedel under veckan och som utflyktscykel om helgerna? Då är det en hybridcykel du behöver!

I den här videon förklarar vi hur du väljer din hybridcykel.

1/ Vilket kommer att vara cykelns användningsområde?

Hybridcykeln trivs lika bra i staden som på landet. Den tar dig från gatornas asfalt till de brantaste stigar, via grönstråk och landsvägar. Den har mountainbikens smidighet och citycykelns komfort. Från kompisutflykter till träningsturer: mångsidighet är ledordet!

3/ Vilken är din budget?

Vi vågar säga att vi har cyklar för alla nivåer och plånböcker! 

I vårt sortiment hittar du både fälgbromsar och hydrauliska skivbromsar, stålramar och aluminiumramar. Det alla modeller har gemensamt är att de är härliga cyklar att ge sig ut på äventyr med!

Så väljer du hybridcykel

4/ Vilken utrustning behöver du?

Du behöver förmodligen byta innehåll i dina cykelväskor från dag till dag: under veckan behöver du få med dig jobbdatorn och på helgerna utflyktspicknicken. Så praktiskt då att våra cyklar kan anpassas med en massa olika tillbehör: stänkskärmar för att inte bli smutsig, cykelvagn för att skjutsa småttingar och pakethållare, korgar och väskor för att få med dig allt du behöver. Mångsidighet, som sagt!

5/ Kan en elcykel vara något för dig?

Vill du komma fram lite snabbare? Cykla längre, svettas mindre? Våra elcyklar är bekväma, lättanvända och har lång räckvidd, vilket gör dem perfekta för att ta sig ut ur staden och utforska landsvägar och grönstråk!

HYBRIDCYKEL LÅGT INSTEG RIVERSIDE 120 PASTELLGRÖN

6/ Vilken är då cykeln för dig?

Finns den verkligen, den riktiga allroundcykeln för både asfalt och grusväg, stad och land, rekreation och träning? Det finns i alla fall en cykel för dig! 

Riverside 100 och 120

För mindre frekventa och lite kortare turer, rikta blicken mot Riverside 100 och 120. De är hybridcyklar med stålram, stel framgaffel, fälgbromsar och mellan 6–8 växlar. Deras väldigt plånboksvänliga pris gör dem till perfekta nybörjarcyklar!

HYBRIDCYKEL RIVERSIDE 500

Riverside 500 

Den riktiga Riverside-klassikern Riverside 500 har dämpad framgaffel, mekaniska skivbromsar och 9 växlar. Den är utformad för regelbundna turer på asfalt och grusväg.

Elhybridcykel Original 920

Elhybridcykel Original 920

Den här elcykeln är framtagen av vårt hängivna designteam för att underlätta dina turer på asfalt och grusvägar.

cez

Cesar

VARDAGS- OCH LÅNGFÄRDSCYKLIST

Upptäck fler artiklar på temat cykelsport

Så förbättrar cykling din hälsa

Så förbättrar cykling din hälsa

Cyklingens oräkneliga hälsofördelar gör det till ett enkelt och effektivt sätt att träna kroppen: det är både bra för hjärtat, ger starkare ben och snabbar på viktminskning. Läs mer här.

Att välja cykelhjälm

Hur väljer jag rätt cykelhjälm?

Cykelhjälmen är ett viktigt tillbehör – den skyddar ju din allra viktigaste kroppsdel. Klicka här för att läsa om hur du väljer rätt cykelhjälm utifrån din cykeldisciplin och huvudomkrets.

hur-valjer-jag-cykelsadel

Hur väljer jag cykelsadel?

Läs våra tips om hur du väljer sadel till din cykel.

cykelutflykt

Bästa prylarna för cykelutflykten

Här har vi listat prylarna som gör cykelutflykterna smidigare och säkrare!