SÅ VÄLJER DU HYBRIDCYKEL

Hybridcykeln är ett mellanting mellan en citycykel och en mountainbike, vilket gör den perfekt för turer på blandade underlag. Behöver du hjälp att välja rätt? Läs vår guide!

hybridcykel

Återupptäck dina lokala grönstråk, åk på familjepicknick, rulla i din egen takt längs lugna landsvägar eller ge dig av på några dagars cykelsemester: det här är några exempel på idealiska användningsområden för en hybridcykel. Det är den perfekta cykeltypen för att ge sig ut på äventyr, vare sig det är en timme, en eftermiddag eller en helg. Så vilken hybridcykel passar för just dina behov? Besvara följande sex frågor för att ta reda på det!

Se vår videoguide

Söker du en riktigt mångsidig cykel? En som fungerar som transportmedel under veckan och som utflyktscykel om helgerna? Då är det en hybridcykel du behöver!

I den här videon förklarar vi hur du väljer din hybridcykel.

HOW TO CHOOSE YOUR HYBRID BIKE

1/ VILKET KOMMER ATT VARA CYKELNS ANVÄNDNINGSOMRÅDE?

Hybridcykeln trivs lika bra i staden som på landet. Den tar dig från gatornas asfalt till de brantaste stigar, via grönstråk och landsvägar. Den har mountainbikens smidighet och citycykelns komfort. Från kompisutflykter till träningsturer: mångsidighet är ledordet!

3/ VILKEN ÄR DIN BUDGET?

Vi vågar säga att vi har cyklar för alla nivåer och plånböcker! 

I vårt sortiment hittar du både fälgbromsar och hydrauliska skivbromsar, stålramar och aluminiumramar. Det alla modeller har gemensamt är att de är härliga cyklar att ge sig ut på äventyr med!

Så väljer du hybridcykel

4/ VILKEN UTRUSTNING BEHÖVER DU?

Du behöver förmodligen byta innehåll i dina cykelväskor från dag till dag: under veckan behöver du få med dig jobbdatorn och på helgerna utflyktspicknicken. Så praktiskt då att våra cyklar kan anpassas med en massa olika tillbehör: stänkskärmar för att inte bli smutsig, cykelvagn för att skjutsa småttingar och pakethållare, korgar och väskor för att få med dig allt du behöver. Mångsidighet, som sagt!

5/ KAN EN ELCYKEL VARA NÅGOT FÖR DIG?

Vill du komma fram lite snabbare? Cykla längre, svettas mindre? Våra elcyklar är bekväma, lättanvända och har lång räckvidd, vilket gör dem perfekta för att ta sig ut ur staden och utforska landsvägar och grönstråk!

6/ VILKEN ÄR DÅ CYKELN FÖR DIG?

Finns den verkligen, den riktiga allroundcykeln för både asfalt och grusväg, stad och land, rekreation och träning? Det finns i alla fall en cykel för dig! 

Riverside 100 och 120

För mindre frekventa och lite kortare turer, rikta blicken mot Riverside 100 och 120. De är hybridcyklar med stålram, stel framgaffel, fälgbromsar och mellan 6–8 växlar. Deras väldigt plånboksvänliga pris gör dem till perfekta nybörjarcyklar!

HYBRIDCYKEL LÅGT INSTEG RIVERSIDE 120 PASTELLGRÖN

Riverside 500 

Den riktiga Riverside-klassikern Riverside 500 har dämpad framgaffel, mekaniska skivbromsar och 9 växlar. Den är utformad för regelbundna turer på asfalt och grusväg.

HYBRIDCYKEL RIVERSIDE 500

Riverside 900 och 920

Är du en extra hängiven cyklist och/eller har cykling som träningsform, då gör du rätt i att växla upp ett snäpp och rikta in dig på Riverside 900! Den är framtagen för intensivt bruk och har en dämpad framgaffel med lockout, hydrauliska skivbromsar och 10 växlar.Riverside 920 är modellen för dig som vill ha en extra lätt cykel, med extra fina komponenter (drivlina från SRAM och hjul från Mavic). Låt dina turer ta dig ännu längre!

HYBRIDCYKEL RIVERSIDE 920

VIDEOGUIDE TILL VÅRA ELCYKLAR

I den här videon förklarar vi hur du väljer din elhybridcykel.

HOW TO CHOOSE YOUR HYBRID E-BIKE
cez

CESAR

VARDAGS- OCH LÅNGFÄRDSCYKLIST

UPPTÄCK FLER ARTIKLAR PÅ TEMAT CYKELSPORT