armak_comment_choisir_maintien_articulaire

Så väljer du ledstöd

Här guidar vi dig till att välja ett lämpligt led- eller muskelstöd, så att du kan träna tryggare.

Basket är en av de sporter som är mest påfrestande för lederna, eftersom den innehåller många hopp och snabba riktningsbyten.  Risken för skador, framför allt stukning av knän och vrister, är relativt stor, vilket gör det extra viktigt att skydda dig när du spelar.

Basket är förstås inte den enda sporten där det finns en skaderisk. Oavsett om du vandrar, dansar, springer eller spelar fotboll så finns det alltid en risk att skada sig. Så hur börjar man träna man igen efter en skada? Och hur undviker man att skada sig från första början?

Vill du förebygga skador
eller rehabilitera dig?

Tarmak erbjuder stöd och skydd i två kategorier, som svarar mot olika behov:

 • förebyggande-stöd

  Förebyggande stöd

  De här produkterna minskar risken för ledskador och artros. Använd dem för att bibehålla ledernas funktion på topp längre.

 • rehabiliteringsstöd

  Rehabiliteringsstöd

  De här produkterna hjälper dig att återuppta träningen när du har problem med en led, till exempel vid stukning, kronisk smärta, överrörlighet eller seninflammation.

Vilket ledstöd ska jag välja?

Eftersom det här är medicintekniska produkter bör du ha sökt vård och fått en tydlig diagnos av din skada för att kunna välja en lämplig produkt.

 • förebyggande-stöd

  Förebyggande stöd

  Vi erbjuder stöd på olika nivåer (100 - 500 - 900), och det som skiljer dem åt är hur ofta och hur intensivt de är tänkta att användas. Ju oftare de ska användas, desto viktigare är det att de sitter bekvämt och kan justeras till perfekt passform. Vårt fotledsskydd Soft 900 är till exempel bekvämare och följer dina rörelser bättre än Soft 100, vilket hjälper dig att glömma bort skyddet och fokusera på spelet.

 • rehabiliteringsstöd

  Rehabiliteringsstöd

  Skillnaden mellan de olika nivåerna på våra rehabiliteringsstöd (100 - 500 - 900) ligger i hur kraftigt stöd de ger, alltså hur hårt de låser ledens rörelser. Vårt ankelstöd Strong 900 är till exempel det bäst lämpade när du återupptar träningen efter en allvarlig stukning, eftersom det begränsar ankelns rörelser mer än Strong 100, som kan räcka efter en lätt stukning.

Skydd och stöd anpassade för all typ av träning

Till skillnad från klassiska ortoser är våra produkter framtagna specifikt för träning. Målsättningen är att du inte ska behöva märka av dem medan du tränar.

asupp
glidfria-zoner

Glidfria zoner på insidan

De håller stödet på plats, så att du slipper hålla på och rätta till det.

ventilerande-stickning

Ventilerande stickning

Leder bort svett medan du tränar.

Följer-dina-rörelser

Högkvalitativ stickning

Stöden har olika områden med varierande elasticitet, vilket får dem att följa dina rörelser bättre och gör dem bekvämare att träna i.

lätta-att-ta-på-sig

Lätta att ta på sig

Så att du slipper anstränga den skadade leden när du tar på dig stödet.

Så undviker du att skada dig

Utöver att bära våra stöd och skydd, så kan du minska skaderisken ytterligare genom att:

 • värma-upp

  Värma upp

  Öka intensiteten progressivt för att ge hjärta, muskler och leder tid att anpassa sig.

 • förbättra-din-proprioception

  Förbättra din proprioception

  Genom att jobba på din proprioception lär du kroppen att få bättre koll på olika kroppsdelars exakta position, vilket minskar risken för att trampa snett.

 • skydda-dig-mot-smällar-och-slag

  Skydda dig mot smällar och slag

  Skador kan uppstå när du faller i golvet eller krockar med andra spelare. Tarmak erbjuder även en komplett produktserie med basketskydd.

basket decathlon

Emilie

Specialist på basketprodukter

"Välkommen in för att titta på hela vårt sortiment av led- och muskelstöd, för att förebygga skador eller rehabilitera sig efter en skada."

Annat som kan intressera dig

massage rullar

Hur använder man massageredskapen rullar, bollar och pinnar?

Återhämtningen är viktig för atleters framgång. Det måste utgöra en del av ditt träningsschema och bli till en vana, så kroppen för återhämta sig och bli mer effektiv. Ett av sätten för att göra det på bästa sätt är genom massage.

5 sätt Yoga kan göra dig bättre på löpning, cykling och klättring

5 sätt Yoga kan göra dig bättre på löpning, cykling och klättring

När man tränar yoga blir man mer smidig och stabil, vilket underlättar i sporter som löpning, cykling och klättring.

Stretchband

4 STRETCHÖVNINGAR MED TRÄNINGSBAND

Postural stretchning är en träningsmetod som stretchar musklerna. Om du tränar det regelbundet upprätthålls musklernas kvalitet, du blir smidigare och mer rörlig.

så väljer du basketkorg tarmak

Så väljer du basketkorg

Hur väljer man rätt basketkorg? Med hjälp av våra råd blir det enkelt välja en basketkorg som passar dig. Du kan också läsa våra tips och råd om andra sporter.