Tips för enkel matlagning när du campar

Tips för enkel matlagning när du campar

  • Semestern närmar sig och du kanske ska ge dig ut och campa? Här kommer några matnyttiga tips för hur du enkelt lagar mat på campingplatsen, både bekvämt och säkert: hur du förvarar maten, hur du tillagar den osv.

1/ Förvara maten svalt

Sommarvärmen är här och det är äntligen dags för semester!~Du måste förvara maten svalt. För detta finns det många olika modeller på kylväskor.~På campingplatsen rekommenderar vi hårda kylboxar för maten, elektriska eller ej.

För en klassisk modell har vi ett tips: ha alltid två uppsättningar kylklampar. Du lägger en i kylväskan och låter den andra bli kall i frysen som ofta finns att använda på campingplatsen.

Kom ihåg att alltid ställa kylväskan i skuggan och att inte låta maten ligga där länge.

Tips för enkel matlagning när du campar

2/ Tillaga maten

Om du campar med barn så rekommenderar vi att du väljer stabila campingkök, som ofta har större kastrullstöd och två spisplattor med större ytor.De är stabila och säkrare och de två spisplattorna gör matlagningen snabbare.Installera alltid campingköket på en vindskyddad plats och tillräckligt högt så barnen inte når den.

Ställ den även långt bort från tältet. Ställ den aldrig i tältet, även om det regnar!

Var rädd om miljön: kasta aldrig en gaspatron i papperskorgen, ta den till sopsorteringen.

Tips för enkel matlagning när du campar

3/ Välja rätt kokkärl

Tänk på att ta med kokkärl med non-stick yta. De är enkla att rengöra och maten fastnar inte på botten (som i aluminiumkärl). Men de är känsliga för repor.Använd endast med trä- eller plasttillbehör.

Diska dem ej med en disksvamp med sträv yta.Använd en vanlig diskborste med vanligt handdiskmedel.

skylt kokkärl

Fler smarta campingtips