WEB_dsk,mob,tab_sadvi_int_TCI_2018_URBAN CYCLING[8402776]guide cykling i regn

Utrusta dig rätt för att cykla i regn

Du och din cykel, en äkta kärlekshistoria... förutom när det regnar kanske? När solskenet ger vika för mörka regnmoln kan det vara svårt att hålla motivationen uppe. Men är det inte synd att låta höstrusket beröva dig njutningen att ta dig runt på cykel? På dagis lärde vi oss att det inte finns något dåligt väder, bara dåliga kläder, och vet du vad? Det gäller än!

WEB_dsk,mob,tab_sadvi_int_TCI_2018_URBAN CYCLING[8397112]guide cykling i regn

Cykla i regn: skydda kläderna

Med effektiva regnkläder är varken duggregn eller hällregn något hinder för den inbitne cyklisten!

Ett alternativ för att hålla kläderna torra är att bära en regnponcho. Den breda kragen och vida formen gör regnponchon snabb att ta på sig. Praktiskt om vädret plötsligt slår om! För ett mer heltäckande skydd, ta på dig en regnjacka och ett par överdragsbyxor.

Våra överdragsbyxor för cykling har inbyggda skoskydd – en liten detalj som gör stor skillnad! Konsten att komma fram fläckfri till jobbet.

WEB_dsk,mob,tab_sadvi_int_TCI_2018_URBAN CYCLING[8398148]guide cykling i regn

Cykla i regn: skydda händerna

Händerna blir snabbt blöta och kalla i regnet, särskilt när du cyklar i hög fart.

Lösningen stavas vattentäta cykelhandskar. De håller händerna torra och varma och skyddar dessutom händerna om du skulle ramla. Inte så dumt, eller hur?

Utrusta dig rätt för att cykla i regn

Cykla i regn: skydda prylarna

Mobil, dator och viktiga papper: tre exempel på saker som inte alls uppskattar att bada i regnvatten.

Vattentäta påsar, fickor och fodral ger förstås ett effektivt skydd, men i många fall räcker det med att bara dra ett regnöverdrag över ryggsäcken. För att överdraget ska sluta tätt och skydda ordentligt, välj ett som är anpassat till ryggsäckens volym: varken för stort eller för litet.

Utrusta dig rätt för att cykla i regn

Cykla i regn: skydda cykeln

Vajrar, kedja och en del andra komponenter på cykeln är inte heller så förtjusta i regn. För att de ska fortsätta att fungera smidigt behöver de skyddas mot fukt.

En smart lösning är att spreja delarna med All in One: ett allt-i-ett-medel för cykelunderhåll. Det både avfettar, smörjer, stöter bort fukt och skyddar cykeln mot rost på en och samma gång. Din cykel kommer att tacka dig för omtanken genom att rulla problemfritt i alla väder!

Utrusta dig rätt för att cykla i regn

Glöm inte att skydda dig själv!

Att cykla i regn är inte så jobbigt som det låter, det kan till och med vara riktigt härligt! Men det kräver att du tänker en extra gång på säkerheten.

Den gyllene regeln är att se till att frigöra din egen sikt och att göra dig synlig för andra. I regnet syns du sämre, och vi rekommenderar därför att bära reflexväst så att andra trafikanter snabbt får syn på dig. Ett annat hett tips är att utrusta cykeln med räfflade eller fårade däck och att se till att de håller rätt tryck, så att du får bra grepp även på vått underlag. Inget tummande på säkerheten!

Utrusta dig rätt för att cykla i regn

Du kanske också gillar

Så förbättrar cykling din hälsa

Så förbättrar cykling din hälsa

Cyklingens oräkneliga hälsofördelar gör det till ett enkelt och effektivt sätt att träna kroppen: det är både bra för hjärtat, ger starkare ben och snabbar på viktminskning. Läs mer här.

pendlare

Fem tips till dig som cykelpendlar

Cykling är det perfekta sättet att ta sig från punkt A till punkt B och samtidigt få vardagsmotion. Men det finns några saker att tänka på för att cykelpendlingen ska bli lyckad. Här är våra fem tips!

MTB

CYKELBYXOR: MED ELLER UTAN UNDERKLÄDER?

Den här frågan kommer upp ungefär lika ofta som frågan om man som cyklist absolut måste raka benen. För vana cyklister är svaret enkelt, men för den som precis har bestämt sig för att börja ta cyklingen lite mer på allvar, och alltså utrusta sig med ett par cykelbyxor, är det inte lika självklart.