välja hopfällbar cykel

Välja rätt hopfällbar cykel

När du rullar fram på en cykel som är hopfällbar innebär det att du är aktiv under din pendlingssträcka och även att det är enkelt att ta improviserade cykelturer när du har lust! Tack vare din hopfällbara cykel vinner du tid, tar dig fram på stan på ett nytt sätt och öppnar upp för möjligheten att utforska nya områden på två hjul. Dessutom tar den lite plats när den fälls ihop och är enkel att ha till hands och förvara.

Innan du köper en hopfällbar cykel kan du ta en titt på vilka tre kriterier du bör utgå från när du väljer modell. När du väljer en hopfällbar cykel från decathlon ska du utgå från hur ofta den kommer användas, hur många växlar den har samt vilken typ av ram.

Välja rätt hopfällbar cykel

Välja hopfällbar cykel utifrån hur fota den kommer användas

På vilket sätt kommer du använda den hopfällbara cykeln? Vill du kunna ta spontana cykelturer på fritiden och smidigt stoppa ned den hopfällbara cykeln i bilens baklucka? Eller är den snarare ämnad för att vara en trogen följeslagare för blandad pendling?

Ställ dig frågan: Hur ofta kommer du använda den hopfällbara cykeln?

Ibland : Du tar cykelturer några gånger i månaden när vädret tillåter, och på platt underlag.

Regelbundet : Du rullar flera gånger i veckan på varierat underlag, oavsett väder. Du använder din hopfällbara cykeln för blandad pendling.

Intensiv :Du använder din hopfällbara cykel dagligen i alla väder (förutom på snö och is). Du cyklar långa sträckor och använder din hopfällbara cykel varje dag för varierade områden. Du nyttjar den för pendling och tar med den på bussen, tåget, i bilen.

Välja rätt hopfällbar cykel

Antal växlar

1 växel : om du inte behöver ta dig uppför backar så är en modell med 1 växel tillräcklig för en behaglig cykeltur. Denna modell kräver även mindre underhåll än en modell som är utrustad med växel.

6 eller 7 växlar : om du behöver cykla i uppförsbackar kan du anpassa ansträngningen med växlar, och slipper svettas så mycket under pendlingssträckan. Det är även bra att ha i åtanke att det finns eldrivna modeller som hjälper dig att klara uppförsbackarna utan ansträngning.

9 växlar : den mest effektiva modellen för smidig transport till vardags.

Välja rätt hopfällbar cykel

Ram i aluminium eller stål?

Cykelns vikt är också avgörande, speciellt om du ska pendla med den och bära med den på bussen och tåget. Ju lättare ramen är desto enklare blir det att bära cykeln. Aluminiumramar är lättare än de i stål.

tilt 900

Vi kollar in den hopfällbara cykeln tilt 100

1 växel, stålram. En lättcyklad och praktisk modell till minipris. Denna hopfällbara cykeln passar perfekt för att rulla fram på platt underlag, på stan eller vid kusten.

tilt 900

En närmare titt på modellen tilt 500

Vill du ha en cykel med bra prestanda som är lätt att bära med sig när du pendlar? Modellen TILT 500 har 7 växlar och passar perfekt för både pendlingen och cykelturer på helgen.

tilt 900

Upptäck modellen tilt 900

Ta dig smidigt fram på stan med kontroll, smidighet och snabbhet!

Modellen Tilt 900 är den bekvämaste och mest effektiva modellen, med 9 växlar och en lätt ram i aluminium. Perfekt för att kombinera cykelsträckan med andra lokala färdmedel.

En klassisk eller en eldriven modell?

En elcykel är ett bekvämt och enkelt sätt att rulla fram. Om du ska cykla en lång sträcka och inte är så van att sporta på fritiden så kan en hopfällbar elcykel vara rätt för dig. Du trampar som vanligt men det är cykeln som tar ansträngningen, och du slipper svettas!

Här kommer några vanliga frågor om hopfällbara elcyklar

Fransk video med automatiska engelska undertexter
- Jag vill veta mer om hopfällbara elcyklar.
- Är trampningen smidig på en eldriven modell på turer längre än 25 km?
- Finns endast modellen Tilt 500 som elcykel?

Välja rätt hopfällbar cykel
ELCYKEL HOPFÄLLBAR TILT 500 E BLÅ BTWIN

Hur fäller jag ihop cykeln?

Det är enkelt att fälla ihop och fälla ut cyklarna Tilt, det görs i 4 steg. Det tar ca. 15-30 sekunder att fälla ihop eller fälla ut cykeln, beroende på modell.

4 steg för hopfällning: 

1. Fäll ihop styrstammen

Sänk fästet för att fälla ihop styrstammen längs med framhjulet

2. Sänk sadelstolpen

Lossa på sadelklämman för att sänka sadelstolpen

3. Fäll ihop ramen

Lossa på fästet som sitter på ramens gångjärn och höj det i riktning mot pilen. Sen behöver du bara fälla ihop ramen, de två hjulen kommer sitta på plats med magneten.

4. Fäll ihop pedalerna

Hur fäller jag ihop cykeln?

Annat som kan intressera dig

Hur väljer jag elcykel?

Hur väljer jag elcykel?

Du har bestämt dig, du ska införskaffa en elcykel. Men vilken då? Vi guidar dig till att välja rätt modell i tio steg. Att investera i en elcykel är alltid en god idé! Men innan du kan njuta av att susa fram med lite extra fart, måste du förstås välja modell. Och är man inte tekniskt lagd kan det kännas krångligt att jämföra olika batterier, motorer och typer av assistans: vad betyder alla dessa siffror och tekniska begrepp? Här ska vi försöka att besvara dina frågor och ge dig den information du behöver för att välja rätt elcykel för just dig!

velo_ville_sac_de_transport

Så får du enkelt med dig allting på cykeln

Känns det krångligt att ta cykeln eftersom du ofta har så mycket saker med dig? Vet du, det är precis tvärtom: cykeln är perfekt för att transportera allt du kan tänkas behöva under en dag, från handväska till dator till träningsprylar. Och det finns många smarta lösningar för att packa cykeln prydligt och propert.

pendlare

Fem tips till dig som cykelpendlar

Cykling är det perfekta sättet att ta sig från punkt A till punkt B och samtidigt få vardagsmotion. Men det finns några saker att tänka på för att cykelpendlingen ska bli lyckad. Här är våra fem tips!

Cykel

Sverige-Frankrike, via cykel

Cykelresan – från Sverige till Frankrike.