velo_ville_sac_de_transport

Så får du enkelt med dig allting på cykeln

Känns det krångligt att ta cykeln eftersom du ofta har så mycket saker med dig? Vet du, det är precis tvärtom: cykeln är perfekt för att transportera allt du kan tänkas behöva under en dag, från handväska till dator till träningsprylar. Och det finns många smarta lösningar för att packa cykeln prydligt och propert.

När du har få saker med dig

Att du tar cykeln behöver inte innebära att du måste offra din vanliga vardagsstil och förvandlas till en hurtbulle i lycratights. Är det någon accessoar du aldrig lämnar hemma så är det förmodligen handväskan eller axelremsväskan som innehåller dina värdesaker. Du behöver inte byta ut den mot en ryggsäck bara för att du cyklar.

En cykelkorg är perfekt för att få med sig en hand- eller axelremsväska utan att behöva bära den på axlarna. Du har den dessutom alltid under uppsikt. Cykelkorgar monterade på styret klarar upp till 5 kg och är också superpraktiska för take away-maten du köper med dig på väg hem från jobbet (adjöss plastpåse dinglande från styret).

Så får du enkelt med dig allting på cykeln

När du har en fullspäckad dag framför dig

Vissa dagar har du ett intensivt schema och mycket att kånka på. För att till exempel få med dig din laptop till ett kundmöte kan du använda vår smarta cykelväska som också är axelremsväska, med ett fästsystem som får den att sitta stadigt på cykeln.

Om du dessutom har ett barn att ta med till skolan, och en skolryggsäck som måste fästas någonstans, rekommenderar vi en pakethållare monterad fram eller bak på cykeln. De flesta pakethållare kan lastas med 10 kg eller mer utan att destabilisera cykeln. Du kan antingen spänna fast dina saker direkt på pakethållaren eller sätta fast en korg att lägga dem i.

Så får du enkelt med dig allting på cykeln

Vid plötsliga regnskurar

Regnar det? Inga problem! Lägg ner datorfodralet och lunchlådan i en vattentät cykelväska.

Dessa finns i olika varianter, dels som vanliga cykelväskor med bärhandtag, dels som axelremsväskor som bärs bekvämt både till fots och på cykeln. Har du inte så mycket med dig räcker det kanske med en vattentät sadelväska.

velo_ville_sacoche_de_transport
Så får du enkelt med dig allting på cykeln

Utrusta dig rätt för att cykla i regn

Du och din cykel, en äkta kärlekshistoria... förutom när det regnar kanske? Med effektiva regnkläder är varken duggregn eller hällregn något hinder för den inbitne cyklisten!

För fritidsaktiviteter

På helgen kan du dela upp prylarna efter dina aktiviteter under dagen. Ska du först på picknick i parken, och sedan till gymmet för ett träningspass?

Då är dubbla cykelväskor en praktisk lösning: mat och picknickfilt på ena sidan, träningsprylar på den andra. De fästs baktill på cykelns pakethållare, men lämnar den samtidigt fri för en bakmonterad cykelkorg. Dessa korgar klarar upp till 7 kg – perfekt för matinköp.

Sist men inte minst, stoppa ner solglasögonen och plånboken i en liten styrväska eller sadelväska, och du är redo att ge dig ut!

conseils_sport_sacoche_de_transport_velo_ville

Som du ser finns det lösningar för att transportera det allra mesta på cykeln. Inget tappat och inget glömt!

WEB_dsk,mob,tab_sadvi_int_TCI_2018_STADSCYKLING[8402994]htc citycykel

Bérengère

Kommunikatör stadscykling

#DecathlonTeam

Fler artiklar på temat stadscykling

WEB_dsk,mob,tab_sadvi_int_TCI_2018_STADSCYKLING[8513661]guide stadscykling kallt väder

Stadscykling: låt inte vintern stoppa dig!

Oavsett om du använder cykeln för att ta dig till jobbet, åka och handla eller bara njuta av lite frisk luft på fritiden, sluta inte med det när vintern närmar sig! Med rätt kläder och utrustning kan du övervinna både mörkret och kylan.

Välj citycykel

Vilken citycykel är rätt för dig?

Att ta sig runt på cykel är både billigt, miljövänligt och njutbart! Vi hjälper dig att ta reda på vilken typ av citycykel som är bäst för dig utifrån hur långt du cyklar, hur ofta och i vilken typ av stadsmiljö.

pendlare

Fem tips till dig som cykelpendlar

Cykling är det perfekta sättet att ta sig från punkt A till punkt B och samtidigt få vardagsmotion. Men det finns några saker att tänka på för att cykelpendlingen ska bli lyckad. Här är våra fem tips!

Att välja cykelhjälm

Hur väljer jag rätt cykelhjälm?

Cykelhjälmen är ett viktigt tillbehör – den skyddar ju din allra viktigaste kroppsdel. Klicka här för att läsa om hur du väljer rätt cykelhjälm utifrån din cykeldisciplin och huvudomkrets.