Cykel

Cykelresan: Sverige-Frankrike

Från Sverige till Frankrike: 
1200km – 6 dagar – 3 punkteringar

Idén kom jag på då jag ville utmana mig själv med något helt nytt. Som tur var hade jag en kollega, Anas, som gjort denna typen av turer förut och som nappade på min idé och ville följa med.

Min första tanke var att cykla till Tyskland som slutdestination men Anas övertygade mig att vi klarar av att cykla hela vägen till Paris.

Första dagen kändes underbar, soligt väder och fina vägar, mycket natur.

Redan andra dagen började mitt vänstra knä krångla. Mina leder blev överbelastade då det längsta jag tidigare cyklat var 60km. Jag tränade heller inte inför denna resa, förutom att cykla till och från jobbet.

Framme i Amsterdam började det spöregna och vi fick cykla i regn och stark motvind hela vägen till Belgien. Det vart inte så mycket bättre i Belgien. Men både Antwerpen och Bryssel var så otroligt fint att vi nästan glömde bort hur blött det var.

Här började även mitt andra knä krångla, men vilken tur att vi rullade förbi Decathlon i Antwerpen och kunde plocka på oss stödstrumpor, knästöd och varm gel! Det räddade verkligen oss kan jag lova.

Precis innan Frankrikes gräns så klarnade äntligen vädret och vi fick cykla på riktigt fina vägar längs vatten och genom mysiga byar.

Så fort vi cyklade in i Frankrike så blev det mycket backa, både uppför och nerför. Det var inte det mest ultimata när vi redan hade cyklat så pass långt. Men det var bara att trampa vidare, vi var ju så himla nära.

Hela resan överlag var över förväntan, speciellt med vädret då vi på förhand förväntade oss regn nästan varje dag. Direkt efter resan (och i skrivande stund) kunde ingen av oss gå på våra fötter på grund av smärtan.

Vi fick träffa så otroligt mycket trevliga människor som hjälpte oss på vägen.

Allt från att vi fick campa i människors bakgård (då det är förbjudet att slå upp tält på de flesta ställen i Europa) till gratis kaffe nästan överallt vi stannade.

Även polisen som avbröt vår tältning/middag i Tyskland och hjälpte oss med google maps för att visa oss fram till ett ställe där camping var laglig. Böter slapp vi också vilket var ett stort plus!

Även en speciell shoutout till Decathlon Arena Amsterdam som lät oss använda deras verktyg för service. Samt Decathlon Bryssel city och Mat som varmt välkomnade oss och erbjöd oss vatten, kaffe och varma dushar.

Angelo

Angelo

AVDELNINGSCHEF LÖPNING, BARKARBY

Kolla andra artiklar om cykel

velo_ville_sac_de_transport

Så får du enkelt med dig allting på cykeln

Känns det krångligt att ta cykeln eftersom du ofta har så mycket saker med dig? Vet du, det är precis tvärtom: cykeln är perfekt för att transportera allt du kan tänkas behöva under en dag, från handväska till dator till träningsprylar. Och det finns många smarta lösningar för att packa cykeln prydligt och propert.

MTB

CYKELBYXOR: MED ELLER UTAN UNDERKLÄDER?

Den här frågan kommer upp ungefär lika ofta som frågan om man som cyklist absolut måste raka benen. För vana cyklister är svaret enkelt, men för den som precis har bestämt sig för att börja ta cyklingen lite mer på allvar, och alltså utrusta sig med ett par cykelbyxor, är det inte lika självklart.

Välj landsvägscykel

Vilken landsvägscykel är rätt för dig?

Landsvägscyklar finns i många olika modeller, designade både för motionscyklister och kräsna tävlingscyklister. Läs våra tips på hur du väljer en landsvägscykel som passar dig.

Så förbättrar cykling din hälsa

Så förbättrar cykling din hälsa

Cyklingens oräkneliga hälsofördelar gör det till ett enkelt och effektivt sätt att träna kroppen: det är både bra för hjärtat, ger starkare ben och snabbar på viktminskning. Läs mer här.