10 TIPS FÖR ATT KOMMA I FORM TILL SOMMAREN

10 Fitnesstips för att komma i form till sommaren

Är du trött på att hålla dieter för att gå ner i vikt?Glöm dem!

Här kommer tips på 10 nyttiga vanor som du enkelt får in i din vardagsrutin, för att gå ner några kilo och komma i form till sommaren.

10 TIPS FÖR ATT KOMMA I FORM TILL SOMMAREN

#1 Drick vatten innan varje måltid

Visste du? Vi blir oftast mättare snabbare än vad vi tror. Magsäcken tar upp till tio minuter på sig att skicka signalerna om att den är mätt till hjärnan. När du dricker vatten innan måltiderna känner du mättnad snabbare, eftersom magsäcken utvidgas, vilket hjälper att förhindra att du äter för snabbt. För att förhindra att du äter mer än vad du egentligen behöver, kan du ta för vana att dricka 1 till 2 stora glas med vatten efter varje måltid.

Ett annat alternativ är att inleda måltiden med mat som har en hög vattenhalt, som tex. färska grönsaker eller soppa. Vatten i mat tas upp saktare och fyller därför ut bättre.

10 TIPS FÖR ATT KOMMA I FORM TILL SOMMAREN

#2 Naturliga snacks istället för godis

När du börjar känna sötsuget under dagen eller precis innan träningspasset, låt dig inte lockas av godis eller att småäta.

Välj istället en mjölkprodukt (tex. naturlig yoghurt eller kvarg), helst med 0 % fett.Det är perfekt för att dämpa sötsuget, och kan lätt toppas med tex. äppelbitar eller havrekli.Eller om du så föredrar, kan du äta en näve mandlar, som ger lång mättnadskänsla, med sitt låga GI och sin höga proteinhalt.

Kom ihåg: ät aldrig något sött efter kl. 17.00.

10 TIPS FÖR ATT KOMMA I FORM TILL SOMMAREN

#3 Tillbehör för att komma i form

Ta en titt på följande träningstillbehör för att komma i form:
Hopprep: perfekt för att bränna kalorier, slimma till magen, och tona den nedre delen av kroppen. 15 minuters hopprepsträning motsvarar 30 minuters jogging.

Steppmaskin: denna lilla praktiska maskin ger dig en komplett träning som utöver att hjälpa dig gå ner i vikt, även stärker kroppens nedre muskler (rumpmuskel, abduktormusklerna, de inre och yttre lårmusklerna, , bakre vadmuskeln etc.)

10 TIPS FÖR ATT KOMMA I FORM TILL SOMMAREN

#4 Pt-träning

Hur håller du motivationen uppe för att komma i from på ett effektivt sätt? Testa träning med personlig tränare!

Sikta på tre tillfällen, om du har tid. Din personliga tränare kan utforma ett träningsprogram för att komma i from innan semestern, och hålla träningen uppe under sommaren.

Tips: du kan förhandla om priset genom att fråga om du kan ta med dig en vän, så ni kan dela på kostnaderna. Välj isf. en vän som har samma träningsmål som du har.

10 TIPS FÖR ATT KOMMA I FORM TILL SOMMAREN

#5 Träna utomhus

Passa på att träna utomhus när det är fint väder!

Här är en enkel träningsrutin som du kan göra utomhus:1 min hopprep; 15 till 30 utfallssteg; 10 till 30 armhävningar, 15 till 30 squats, 15 till 60 sek i plankan, och 10 till 30 sit-ups.Repetera programmet 3 - 5 ggr för att få ihop ett träningspass på 15 - 40 minuter.

Kom ihåg att kombinera träningsprogrammet med andra utomhusaktiviteter (cykling, power walking, etc.).

Träna minst 2-3 ggr i veckan om du vill uppnå resultat!

Några enkla och effektiva vanor hjälper dig att fokusera på din fitness nivå och komma i form i vardagen.

10 TIPS FÖR ATT KOMMA I FORM TILL SOMMAREN

#6 Följ dina framsteg

Oroar du dig för din vikt? Lägg undan vågen!

Om du är taggad på att gå ner några kilo innan sommaren, vad sägs om att mäta dina resultat på ett nytt sätt?Du kan använda ett måttband och mäta din midja, dina höfter och dina lår. Eller ännu bättre -  ta fram ett par byxor eller en kjol som inte passar nu, men kommer göra det efter några månaders träning!Det är mycket mer relevant att se skillnaden i cm, då det vittnar om att du gått ner, snarare än något kilo när du väger dig!

10 TIPS FÖR ATT KOMMA I FORM TILL SOMMAREN

#7 Sov ordentligt

Visste du?Om du inte sovit tillräckligt länge så ökar graden av hungerväckande hormoner (ghrelin), och produktionen av mättnadshormoner minskar (leptiner).

Detta är orsaken till varför det är så viktigt att få tillräckligt med sömn om du vill gå ner i vikt, helst 7 timmar varje natt. Försök att gå och lägga dig tidigt och sova i din säng.

Så kallad djupsömn som karakteriseras av låg hjärnaktivitet, infaller till största delen före midnatt. Denna sömnfas är den mest vitaliserande!

10 TIPS FÖR ATT KOMMA I FORM TILL SOMMAREN

#8 Ha träningsskorna redo

Ta med dig träningsskorna överallt för att komma i from!

Kom ihåg att ta på träningsskorna varje dag, när du går någonstans, (när du går och lunchar, hämtar barnen från skolan, går i trappor osv.).Du kommer märka att du går i snabbare takt när du har träningsskorna på dig!

Det är ett enkelt trick som får påminner dig om dina träningsmål varje dag - i varje steg!

10 TIPS FÖR ATT KOMMA I FORM TILL SOMMAREN

#9 Nya träningskläder

Ibland är det de små sakerna som gör oss peppade att träna.Vad sägs om att förnya dina träningskläder?

Tips: ta tag i träningen och unna dig samtidigt en ny träningsgarderob!Det är ett perfekt sätt att få dig att vilja träna oftare!

10 TIPS FÖR ATT KOMMA I FORM TILL SOMMAREN

Konditionsträning minst två gånger i veckan

För att hålla konditionsträningen på en hög nivå och få en fin siluett till sommaren, avsätt minst 2 eller 3 träningspass i veckan för konditionsträning.

Beroende på vilken fitnessnivå och din erfarenhet, kan du träna power walking, jogga eller springa snabbt på löpband (eller utomhus när det är fint väder), i 20 till 60 minuter.

Som du märker, så behövs ingen mirakulös diet för att snabbt gå ner i vikt.

Kom ihåg att en balanserad kost, regelbundet träning, och vitaliserande sömn är nycklarna till framgång.

För att nå dina mål att gå ner i vikt innan sommaren är här, planera in dina träningspass, och träna med andra för att hålla motivationen uppe och fortsätta kämpa!

Du kanske även gillar

SQUATS: VARFÖR TRÄNA SQUATS?

SQUATS: VARFÖR TRÄNA SQUATS?

Vet du fördelarna med att träna squats? Läs vidare för att ta reda på allt du behöver veta om denna basövning som stärker musklerna!

Styrketräning

HUR DU STYRKETRÄNAR UTAN REDSKAP

Vill du träna hemma? Dessa 4 övningar gör det enkelt att styrketräna hemma, utan utrustning!

Roddmaskin RW500

VARFÖR TRÄNA MED RODDMASKIN?

Lär dig allt om roddmaskinen, en maskin som ger effektiv träning av en massa olika muskler och håller konditionen på topp!

massage rullar

Hur använder man massageredskapen rullar, bollar och pinnar?

Återhämtningen är viktig för atleters framgång. Det måste utgöra en del av ditt träningsschema och bli till en vana, så kroppen för återhämta sig och bli mer effektiv. Ett av sätten för att göra det på bästa sätt är genom massage.