10 Fitnesstips för att komma i form till sommaren

Är du trött på att hålla dieter för att gå ner i vikt?Glöm dem!

10 TIPS FÖR ATT KOMMA I FORM TILL SOMMAREN

Här kommer tips på 10 nyttiga vanor som du enkelt får in i din vardagsrutin, för att gå ner några kilo och komma i form till sommaren.

10 TIPS FÖR ATT KOMMA I FORM TILL SOMMAREN

#1 Drick vatten innan varje måltid

Visste du?När du dricker vatten innan måltiderna känner du mättnad snabbare, eftersom magsäcken utvidgas. För att gå ner i vikt till sommaren, kan du ta för vana att dricka 1 till 2 stora glas med vatten efter varje måltid.

Ett annat alternativ är att inleda måltiden med mat som har en hög vattenhalt, som tex. färska grönsaker eller soppa. Vatten i mat tas upp saktare och ger därför en förlängd mättnadskänsla.

10 TIPS FÖR ATT KOMMA I FORM TILL SOMMAREN

#2 Naturliga "hungerdämpare"

Om hungern slår till under dagen eller precis innan träningspasset, låt dig inte lockas av snabbmat eller att småäta.

Välj istället en mjölkprodukt (tex. naturlig yoghurt eller kvarg), helst med 0 % fett.Det är perfekt för att dämpa hungern, och kan lätt toppas med tex. äppelbitar eller havrekli.Eller om du så föredrar, kan du äta en näve mandlar, som ger lång mättnadskänsla, med sitt låga GI och sin höga proteinhalt.

Kom ihåg: ät aldrig något sött efter kl. 17.00.

10 TIPS FÖR ATT KOMMA I FORM TILL SOMMAREN

#3 Tillbehör för att gå ner i vikt

Ta en titt på följande träningstillbehör för att gå ner i vikt:

Hopprep: perfekt för att bränna kalorier, slimma till magen, och tona den nedre delen av kroppen. 15 minuters hopprepsträning motsvarar 30 minuters jogging.

Steppmaskin: denna lilla praktiska maskin ger dig en komplett träning som utöver att hjälpa dig gå ner i vikt, även stärker kroppens nedre muskler (rumpmuskel, abduktormusklerna, de inre och yttre lårmusklerna, , bakre vadmuskeln etc.)

10 TIPS FÖR ATT KOMMA I FORM TILL SOMMAREN

#4 Pt-träning

Hur håller du motivationen uppe för att komma i from på ett effektivt sätt? Testa träning med personlig tränare!

Sikta på tre tillfällen, om du har tid. Din personliga tränare kan utforma ett träningsprogram för att komma i from innan semestern, och hålla träningen uppe under sommaren.

Tips: du kan förhandla om priset genom att fråga om du kan ta med dig en vän, så ni kan dela på kostnaderna. Välj isf. en vän som har samma träningsmål som du har.

10 TIPS FÖR ATT KOMMA I FORM TILL SOMMAREN

#5 Träna utomhus

Passa på att träna utomhus när det är fint väder!

Här är en enkel träningsrutin som du kan göra utomhus:1 min hopprep; 15 till 30 utfallssteg; 10 till 30 armhävningar, 15 till 30 squats, 15 till 60 sek i plankan, och 10 till 30 sit-ups.Repetera programmet 3 - 5 ggr för att få ihop ett träningspass på 15 - 40 minuter.

Kom ihåg att kombinera träningsprogrammet med andra utomhusaktiviteter (cykling, power walking, etc.).

Träna minst 2-3 ggr i veckan om du vill uppnå resultat!

Några enkla och effektiva vanor hjälper dig att fokusera på din fitness nivå och komma i form i vardagen.

10 TIPS FÖR ATT KOMMA I FORM TILL SOMMAREN

#6 Följ dina framsteg

Oroar du dig för din vikt? Lägg undan vågen!

Om du är taggad på att gå ner några kilo innan sommaren, vad sägs om att mäta dina resultat på ett nytt sätt?Du kan använda ett måttband och mäta din midja, dina höfter och dina lår. Eller ännu bättre -  ta fram ett par byxor eller en kjol som inte passar nu, men kommer göra det efter några månaders träning!Det är mycket mer relevant att se skillnaden i cm, då det vittnar om att du gått ner, snarare än något kilo när du väger dig!

10 TIPS FÖR ATT KOMMA I FORM TILL SOMMAREN

#7 Sov ordentligt

Visste du?Om du inte sovit tillräckligt länge så ökar graden av hungerväckande hormoner (ghrelin), och produktionen av mättnadshormoner minskar (leptiner).

Detta är orsaken till varför det är så viktigt att få tillräckligt med sömn om du vill gå ner i vikt, helst 7 timmar varje natt. Försök att gå och lägga dig tidigt och sova i din säng.

Så kallad djupsömn som karakteriseras av låg hjärnaktivitet, infaller till största delen före midnatt. Denna sömnfas är den mest vitaliserande!

10 TIPS FÖR ATT KOMMA I FORM TILL SOMMAREN

#8 Ha träningsskorna redo

Ta med dig träningsskorna överallt för att komma i from!

Kom ihåg att ta på träningsskorna varje dag, när du går någonstans, (när du går och lunchar, hämtar barnen från skolan, går i trappor osv.).Du kommer märka att du går i snabbare takt när du har träningsskorna på dig!

Det är ett enkelt trick som får påminner dig om dina träningsmål varje dag - i varje steg!

10 TIPS FÖR ATT KOMMA I FORM TILL SOMMAREN

#9 Nya träningskläder

Ibland är det de små sakerna som gör oss peppade att träna.Vad sägs om att förnya dina träningskläder?

Tips: ta tag i träningen och unna dig samtidigt en ny träningsgarderob!Det är ett perfekt sätt att få dig att vilja träna oftare!

10 TIPS FÖR ATT KOMMA I FORM TILL SOMMAREN

Konditionsträning minst två gånger i veckan

För att hålla konditionsträningen på en hög nivå och få en fin siluett till sommaren, avsätt minst 2 eller 3 träningspass i veckan för konditionsträning.

Beroende på vilken fitnessnivå och din erfarenhet, kan du träna power walking, jogga eller springa snabbt på löpband (eller utomhus när det är fint väder), i 20 till 60 minuter.

Som du märker, så behövs ingen mirakulös diet för att snabbt gå ner i vikt.

Kom ihåg att en balanserad kost, regelbundet träning, och vitaliserande sömn är nycklarna till framgång.

För att nå dina mål att gå ner i vikt innan sommaren är här, planera in dina träningspass, och träna med andra för att hålla motivationen uppe och fortsätta kämpa!

Du kanske även gillar