EASYBREATH-MASK – VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR 

Har du några frågor angående din Easybreath-mask? Du kan säkert hitta svaren här!

Vanliga frågor och svar angående easybreath snorklingsmask
Easybreath snorklingsmask, uppfunnen och designad av Subea

VILKA FÖRSIKTIGHETSÅTGÄRDER SKALL DU VIDTA MED DIN EASYBREATH MASK?

Var försiktig med en sak: sand!

Undvik att få sand på din Easybreath-mask så att linsen inte blir repad, precis som med dina solglasögon. Använd inte kraft för att fästa snorkeln på plats om det har kommit in sand. Skölj snorkeln och masken innan du kopplar samman dem. Sand kan också täppa till flottörventilen inuti snorkeln. Skölj snorkeln ordentligt eller använd en nyckel som du kan passa genom snorkelns bakre öppningar för att frigöra flottörventilen. Skölj sedan snorkeln för att helt ta bort sanden. För att du ska få ut det mesta av din mask är det viktigt att skölja den väl med rent vatten efter varje användning. Förvara den sedan i sin ventilerade påse.

Easybreath Mask – Vanliga frågor och svar

VARFÖR FINNS DET flera STORLEKAR PÅ MASKEN?

Easybreath erbjuds nu i tre storlekar som ger täckning för 90 % av ansiktet hos män, kvinnor och barn världen runt:

- Storlek XS är gjord för barn i åldern 6-10 år.

- Storlek S/M är gjord för vuxna med en smal ansiktsform, kvinnor och barn över 10 år.

- Storlek M/L är gjord för vuxna med vanlig ansiktsform.

HUR VÄLJER MAN RÄTT STORLEK PÅ MASKEN? 

Det bästa är att prova båda storlekarna i en av våra Decathlon-butiker. Om det inte finns något mellanrum mellan hakan och maskens silikonkant har du hittat rätt storlek. 

Om du inte kan ta dig till en butik eller föredrar att beställa Easybreath online, kan du välja din storlek så här. Mät avståndet mellan svackan på toppen av näsan och nederkanten av hakan när din mun är stängd:

- Storlek XS är gjord för barn mellan 6-10 år.
- Storlek S/M är gjord för vuxna med smal ansiktsform, kvinnor och barn över 10 år.
- Storlek M/L är gjord för vuxna med vanlig ansiktsform.

När du får din mask, sätt på den för att kontrollera att det inte finns något mellanrum mellan maskens botten och hakan. 

Easybreath© - Comment choisir sa taille ?

MIN EASYBREATH MASK SLÄPPER IN VATTEN? 

Det finns flera anledningar till varför det kan komma in vatten i din mask: Den vanligaste är val av fel storlek.

Easybreath finns i tre storlekar: XS, S/M & M/L.

Se upp gentlemäns! Ditt skägg kan göra att det kommer in vatten. Skägg stoppar tätningen mellan maskens silikonkant och huden från att få ordentligt fäste. Var noga med att inte få något hår mellan pannan och masken om du har långt hår.

Vad ska jag göra om flottörventilen i snorkeln har fastnat? 

Undvik att lägga din Easybreath® i sanden för att kunna använda den så länge som möjligt. Om flottörventilen har fastnat är det troligt att det finns sand mellan flottören och snorkelväggen. Använd en nyckel som du kan passa genom snorkelns bakre öppningar för att frigöra flottörventilen. Skölj sedan snorkeln för att helt ta bort sanden.

Easybreath-maskens snorkel har en flottörventil som är utformad för att förhindra att vatten kommer in i snorkeln när det är krabb, när det finns krusningar på ytan eller när användaren lutar huvudet för långt framåt som när man tittar på havsbotten. Snorkeln har ett litet flöte som, när det kommer under vatten, stiger upp genom snorkeln och täpper till ingången. Om det hamnar under ytan, kom ihåg att blåsa ut när du kommer upp till ytan igen för att vara säker på att flötet går ner igen.

Easybreath snorkelmask gör att du kan se och andas normalt under vatten precis som på torra land!

VARFÖR BLIR MIN ANDNING IBLAND TILLTÄPPT?

Om lufttillförseln blockeras beror det på att du har lutat huvudet för långt framåt eller om en våg har passerat över huvudet. Easybreath® Dry-Top-systemet arbetar för att förhindra att vatten kommer in. Din snorkel var sannolikt helt nedsänkt i vattnet, vilket gjorde att flottören gick upp för att täppa till öppningen. Om det hamnar under ytan, kom ihåg att blåsa ut när du kommer upp till ytan igen för att vara säker på att flötet går ner igen. Om du hade lagt ditt huvud för långt framåt med en traditionell snorkel, hade du fått in vatten i lungorna. De flesta av våra testare blev också överraskade första gången!

Hur fäster jag snorkeln på Easybreath-masken

HUR FÄSTER JAG EASYBREATH-SNORKELN?

Om du har svårt att fästa snorkeln på masken är det troligt att det finns sand där de två delarna möts, nära tätningen eller i snorkeln. Denna anslutning är exakt till närmaste millimeter för att säkerställa en perfekt vattentät försegling mellan snorkeln och masken. Om det finns sand på får du inte forcera den! Skölj snorkeln och masken. Se till att det inte finns mer sand kvar innan du försöker koppla samman dem igen.

VARFÖR HÖRS DET ETT LITET SURRANDE LJUD NÄR JAG ANDAS?  

För att förhindra imma och för att stoppa vatten från att komma in, har Easybreath flera ventiler. När du andas in öppnas en del valv medan andra stängs. Det är därför din andning hörs lite tydligare. Det är samma sak som händer med en regulator när du dyker. Slappna av och andas normalt genom näsan för att njuta av havsbottens under.

VARFÖR KOMMER DET IN VATTEN NÄR JAG GÅR UNDER VATTNET?

Vi utvecklade Dry-Top-konceptet främst för att förhindra att vatten kommer in i snorkeln när det är krabbsjö, små vågor på ytan eller när användaren lutar huvudet för långt framåt. Under samma förhållanden kan användaren svälja vattnet som kommer in i snorkeln med en traditionell snorkel: det är vad vi ville undvika. Detta Dry-Top-system fungerar bara när snorkel- och flottörventilen står i vertikal position. Vid fridykning ligger snorkeln i ett horisontellt läge i nedstigningen: det är då vatten kan komma in i snorkeln.

VARFÖR KAN JAG INTE FRIDYKA MED EASYBREATH-MASKEN?

Easybreath har utformats för snorkling vid ytan vilket är 90 % av fallen. Det är inte möjligt att fridyka av flera anledningar:

1) Dry-Top-systemet fungerar inte i horisontellt läge, t.ex. vid nedstigning.

2) Mängden luft i denna typ av mask är mycket större än den som finns i en traditionell mask. På bara 1 m djup blir trycket inuti masken mycket obekvämt på ditt ansikte.

3) När du fridyker måste du dekomprimera vilket innebär att hålla för näsan och blåsa som om du blåser ut luft från näsan. Det gör man för att balansera trycket i öronen för att inte skada dina trumhinnor. Med Easybreath är det omöjligt att dekomprimera eftersom du inte kan komma åt näsan.

Easybreath är endast utformad för snorkling vid ytan!

KAN DET VARA PROBLEM ATT HA SKÄGG?

Ja. Det som gör en mask vattentät är kontakten mellan det släta silikonskalet och din hud. Som med en traditionell mask skapar skägg små utrymmen som tillåter vatten att komma in.

VARFÖR BILDAS DET IMMA?

Det exklusiva anti-immasystem som fungerar med andningsventilation fungerar optimalt i vatten med en temperatur på ≥ 18 °C. Det är viktigt att skölja din easybreath i rent vatten efter varje användning. Linsen på din mask blir smutsig på grund av saltvatten och sol, och det gör så småningom att din mask blir immig.