banniere_comment_choisir_accessoires_yoga

Hur väljer man tillbehör för yoga?

Känner du till skillnaden mellan ett yogablock i skum eller i kork? Vill du ah tips för vilken yogakudde du ska välja? Vår guide hjälper dig att hitta rätt tillbehör för yogan!

Oavsett om du tränar mjuk eller dynamisk yoga behöver du rätt redskap. Fem olika typer av träningstillbehör brukar behövas, beroende på typ av yoga: block, rem, bolster, zafu och yogapad.

Yoga by Decathlon hjälper dig att välja rätt!

brique_liege_yoga

Yogablock: skum, kork eller trä

Oavsett om du tränar mjuk eller dynamisk yoga kan man använda blocken i olika situationer för olika syften.De är tillverkade i skum, kork eller trä, och hjälper dig att anpassa de olika ställningarna utefter din nivå.De ger dig mer stabilitet och de hjälper dig att utvecklas.

Ett block i skum är ett träningsredskap som hjälper dig att lyckas med ställningarna i mjuk yoga. De är mjuka och smidiga och är perfekta för avslappning, eller sittande/liggande meditation.De väger lätt och är enkla att ta med.

Ett block i kork eller trä ger bra hjälp till balans för ställningar i dynamisk yoga. För mer avancerade ställningar där hela kroppsvikten är mot blocket, bör du välja modellen i antingen krok eller trä som är tyngre och mer stabile än de i skum.

Undrar du över något mer? låt yola och mélissa hjälpa dig!

Hur väljer man tillbehör för yoga?

naturvit yogarem i bomull

Yogarem

Om du ännu inte är så smidig så kan vissa redskap, som remmen, hjälpa dig att utvecklas i yogaträningen. Remmen är ca. 2,5 meter lång och hjälper dig att utföra rörelserna och att hålla dig i linje.Tillverkad i ekobomull och med bredd på 4 cm. Den har en ögla och du kan t.ex fästa den runt ett ben som du inte annars når!

yoga bolsterkudde grå

Yoga bolster

En cylinderformad kudde som lämpar sig väl för mjuk yoga, man använder den för att göra rörelser och ställningar i mjuka yogastilar som Yin, Restorative och mammayoga. Ett mjukt och fylligt stöd för att göra djupa ställningar som öppnar upp, och kunna ligga kvar längre i dem.Bolster hjälper till att: slappna av och njuta!

zafu_comment_choisir_accessoires_yoga

Yoga zafu

Denna yogakudde är oftast rund eller halvmåneformad och är perfekt för meditation och sittande ställningar. Zafukudden passar för när man sitter en längre stund i samma ställning, upp till ungefär tolv minuter. Man har en stabil ställning med rak rygg. Tillverkad i ekobomull, och underlättar avslappning..

yoga_pad_comment_choisir_accessoires

Yogapad

I vissa yogaställningar påfrestas knän, armbågar och även huvudet.Din yogamatta är stabil, men kan inte absorbera all vikt som dina leder trycker mot mattan. En yogapad är en kudde ger ett extra stöd som kan behövas på vissa punkter, oftast vid handleder och knän. Den kan även användas som extra stöd för att göra ställningen Sirsasana (huvudstående).

bancmeditation_comment_choisir_accessoires_yoga

Yoga meditationsbänk

Denna meditationsbänk hjälper dig hitta en skön meditationsställning, eller i början av passet.Du placerar benen under bänken för att sitta med rak rygg, och inte trött ut knän och anklar.Sedan är det bara att fokusera på andningen för att rensa sinnet!
Den har infällbara ben för att enkelt tas med till yogastudion eller på resan.
Tillverkad i bokträ från hållbart skogsbruk i Europa.

bancmeditation_comment_choisir_accessoires_yoga

Väskor för yogamattor

Behöver du ett smart sätt att transportera yogamattan till studion eller på resan?Vi har en serie med praktiska väskor för yogamattan.

Hur väljer man tillbehör för yoga?

Vi rekommenderar även våra yogatips

teaser yogamatta

Hur väljer man yogamatta?

Yogamattan är ett tillbehör som är ett måste när du tränar. Med hjälp av vår guide hittar du den matta som svarar bäst mot dina behov!

olika typer av yoga och fördelarna med dem

Snabbguide till de 20 mest populära formerna av yoga

Här är den enda guiden du behöver till alla de mest populära typerna av yoga och hur du utövar dem på rätt sätt. Artikeln hjälper dig också att ta reda på vilken typ av yoga som passar dig bäst.

meditation sidhuvud rubrik

Testa meditation

Testa Meditation: Oavsett ålder och fysisk hälsa så kan du alltid meditera, det krävs inga förkunskaper. Det innebär endast positiva effekter!

8 yogapositioner för barn som är lätta att göra hemma

8 yogapositioner för barn som är lätta att göra hemma

Barnyoga: Upptäck åtta enkla yogapositioner som du och ditt barn kan göra hemma med hjälp av yogaläraren Katharine.