välja rätt springcykel för en 2-åring

Så väljer du springcykel

Springcykeln, en "cykel utan pedaler", har många fördelar. Den är en bra väg in i cykelvärlden, eftersom den hjälper barnet att upptäcka omgivningen på två hjul, lära sig hålla balansen och bromsa, och allt detta alldeles själv. Men vilken springcykel ska man välja? Vi hjälper dig! 

Är det dags för barnet att börja upptäcka hur det känns att glida fram på två hjul? Med denna allra första cykel på två hjul får barnet upptäcka hur det känns att ta sig fram på en cykel, utveckla sina psykomotoriska färdigheter, lära sig hålla balansen, och framför allt, att ha riktigt kul!

Att designa våra springcyklar med komponenter som är ergonomiska för barn är utgångspunkten. Därför är springcyklarnas delar inte enkla kopior av cyklar i vuxenmodell. De är speciellt framtagna för att förenkla inlärningen för barnen.

Man väljer modell på springcykel utifrån 2 kriterier: barnets ålder/längd och för vilket användningsområde den ska användas för (åktur, markunderlag).

springcykel för barn i åldern 2-3 år

1. Barnets ålder/längd
från 2 år till 4,5 år (85 till 105 cm)

Våra springcyklar är utformade för barn från 2 till 4,5 år som är 85 cm till 105 cm långa.
När kan barnet börja använda en springcykel? Varje barn är unikt och utvecklas i sin egen takt. Det mest avgörande är barnets längd: om barnet är kortare än 85 cm kommer hen inte kunna använda springcykeln på rätt sätt och styra, så detta kommer leda till mer frustration än nöje.
Vänta därför tills barnet är längre än 85.

Vårt bromshandtag, Stop Easy, som är enkel för barn att få grepp om med deras små händer är ett fint exempel.

2. Vilken springcykel ska man välja beroende på användningsområde?

Hela produktteamet B'TWIN Kids har arbetat stenhårt för att erbjuda dessa nya springcyklar; : i vårt framställningscenter B'TWIN Village har vår designer utformat springcyklar som är ergonomiskt anpassade och specialdesignade för de allra minsta. De hjälper barn från 2 år med balansinlärningen.

De nya modellerna har nya smarta funktioner:
- Ramen är lägre för att enklare lyfta över benet
- Ett fotstöd sitter integrerat i ramen för att kunna testa att susa fram med upplyfta fötter, som på en cykel
- Sadelns design har förbättrats: formen är lite upphöjd bak för att hjälpa barnet med framdrivningen.

Vårt team har utformat en komplett produktserie med olika modeller. Välj från springcykeln 100, den lättillgängliga modellen utan broms, till springcykeln 500 som finns i 3 fina färger, och även den prestigefyllda modellen 900 som har allt som en cykel har, fast utan pedaler. Det finns en modell som passar alla smaker och plånböcker.

Vi har springcyklar i 3 modeller som gör att barnet välkomnas in i cykelvärlden och upptäcker känslan av att rulla fram.

billig springcykel decathlon

3. Springcykeln 100, enkel och utan broms

PERFEKT FÖR EN AVGRÄNSAD OCH SÄKER YTA, PLATT UNDERLAG (I TRÄDGÅRDEN, PÅ TERRASSEN, PÅ GÅRDEN ELLER I LEKPARKEN).

Det är den enklaste av våra springcyklar: superlätt (3,2 kg) och utan broms. Spricktåliga däck i skum som inte kräver underhåll.

Springcykeln 100 är lätt att styra, barnen har garanterat roligt, medan de utvecklar sina motoriska färdigheter.

köpa en springcykel till en 2-åring

4. Ta sig fram själv på springcykeln 500

PERFEKT FÖR BARNET SOM VILL TA SIG FRAM PÅ STAN ELLER I MER KUPERAD TERRÄNG.

Tar du dig ofta till fots för att göra ärenden, hämta på förskolan eller skolan? Då har vi en god nyhet för dig, när barnet lärt sig hantera sin springcykel kan ni följas åt överallt!

Springcykeln är ett praktiskt sätt att ta sig fram på, och det är nödvändigt att ha en broms för att lära sig att cykla säkert. Det inbjuder även till ett gyllene tillfälle att börja vänja sig vid trafikregler och bekanta sig med nya miljöer.

Om barnet rullar i kuperad terräng så är det nödvändigt att använda bromsen för att kontrollera hastigheten i nerförsbackar.

Barn börjar oftast använda bromsen när de är 2,5-3 år.. Om de vant sig att använda handbromsen i tidig ålder kommer de med större lätthet kunna börja cykla när de blir större.

Vår springcykel Runride 500 är lätta (3,4 kg) och utrustade med handbromsen Stop Easy och har spricktåliga skumdäck.

Modellen finns i flera fina färger som faller alla i smaken: puderrosa, orange eller svart.

springcykel för alla markunderlag decathlon

5. Cykelturer med familjen på springcykeln 900

GER NI ER OFTA UT PÅ CYKELTURER UTE I NATUREN? Skulle du önska att barnet kunde följa med utan att avsluta utflykten på dina axlar eller vilja bäras hem?

När barnet har vant sig att rulla fram på en springcykel blir det enkelt att följa de vuxnas tempo och hänga med på längre åkturer!

Springcykeln Runride 900 är den bästa följeslagaren för att följa med på långa cykelutflykter: modellen är utrustad med däck på 12 tum med riktiga rullager (Abec 7 vattentäta), så att trampningen ger resultat! Effektiviteten är optimal och gör så att den lilla cyklisten kan hänga med på alla äventyr utan att bli trött i benen!

För att den ska vara lättåkt och lättstyrd är ramen och delar (styre och nav)tillverkade i aluminium. Denna modell är utrustad med bromsen V-brake för en snabb bromsning oavsett markunderlag.

För att kunna njuta av cykeläventyret till max har springcykeln 900 riktiga däck med innerslang. För finns det något roligare än att åka en bana i lera, jord och över trädrötter?

Springcykeln 900 finns i 2 färger; blå med beiga däck, eller gul med svarta däck.

6. Vill du köpa en springcykel till barnet?
det finns 22 alternativ

köpa en second life-produkt
Så väljer du springcykel

Köpa en ny

Du hittar våra nya springcyklar på Decathlon.se, eller i våra Decathlonbutiker.

köpa en barncykel decathlon

Köpa en second life-produkt

Det finns även springcyklar som är second life-produkter att köpa i våra Decathlonbutiker . Se även lagret på vår hemsida.

7. Vi har även ett brett urval av cykelhjälmar för små cyklister

Att bära cykelhjälm från att man fyllt 1 år går alldeles utmärkt, och det är även ett måste! Att bära cykelhjälm från att de sitter i cykelbarnstol, till att de börjar rulla fram på trehjuling eller springcykel, det är ett måste för barnens säkerhet. Våra produktingenjörer har utformat hjälmar med olika passform så att barnen hittar bekväma och säkra hjälmar. 

 • cykelhjälm-baby-decathlon

  Cykelhjälmar baby

  Hjälmen skyddar barn från 1-3 år, som sitter i cykelbarnstol eller själva rullar fram på sin cykel.
  (huvudomkrets 44-49 cm)

 • cykelhjälm-barn-gul liten huvudomkrets

  Hjälm 520 xs

  Den runda hjälmen har en täckande form som ger effektivt skydd, för barn från 3 år (huvudomkrets 48-52 cm)

 • cykelhjälm-röd-junior

  Hjälm 500

  Barnen kan välja och matcha hjälmens färg med sin springcykel, röd, blå, gul, rosa, mörkblå.

produktchef-btwin

Pauline

Produktchef och mamma l Barncyklar 1-6 år från B'TWIN 

#TeamBtwinKids

Mer som kan intressera dig

5 tips för att lära barn cykla - Decathlon Magazine

5 tips för att lära barn cykla

Att lära sitt barn cykla är inte alltid så lätt. Här är några tips till din hjälp.

så lär du ditt barn åka springcykel

Så lär du ditt barn åka springcykel

När ditt barn har lärt sig gå ordentligt, varför inte prova med en springcykel? Här berättar vi hur du hjälper barnet att komma igång med åkningen genom lekar och roliga övningar.

Vad är bäst till en tvååring: springcykel, sparkcykel, gåbil eller trehjuling?

Springcykel, sparkcykel, gåbil eller trehjuling: Vad är bäst till en tvååring?

Är du förälder till en tvååring och vill främja ditt barns psykomotoriska utveckling? Vad är då det bästa valet: en springcykel, sparkcykel, gåbil eller trehjuling?

Springcykel

Lära sig cykla: varför välja en springcykel?

Sätta sig på sadeln, koncentrera sig, trycka ifrån med fötterna, trampa på pedalerna, ramla. Börja om igen. Att gå från att cykla med stödhjul till att lära sig cykla utan är ingen enkel övergång. En springcykel, alltså en cykel utan pedaler, underlättar den här övergången till en ”riktig” cykel.