Snow Contact: skosulor för snö

Snow Contact: en sula för extra bra fäste och flyt

Den här vintern kan du äntligen bege dig ut på de snöiga vandringslederna! Det är inte så lätt att veta vilka skor man ska välja för promenader eller vandring i snö. Snöskor, vinterskor eller vinterkängor? Då säger vi: välj skor med Snow Contact-sula!

Snow Contact: skosulor för snö

varför ha särskilda vintervandringsskor?

Spoiler: Det är skosulan som spelar mest roll

Du skulle förmodligen aldrig köra med sommardäck mitt i vintern av rädsla för att fastna eller sladda. När du vandrar i snö med vanliga vandringsskor är det lite samma sak. Vanligtvis är vandringsskor nämligen designade för sommarhalvåret och inte för snöiga och hala stigar. Det är därför så många vandringssugna halkar runt på vintern. Deras skor är helt enkelt inte gjorda för vinterväder. Som lösning har vi utvecklat sulan Snow Contact som finns på våra Quechua vinterskor för barn, Quechua vinterskor för dam och Quechua vinterskor för herr.

Du skulle förmodligen aldrig köra med sommardäck mitt i vintern av rädsla för att fastna eller sladda.

Snow Contact: skosulor för snö

Snow Contact: en sula med stadigare fäste och bättre flyt

Med hjälp av teknologin Snow Contact har Quechua tagit fram en ny sula för dig som vill vandra säkert även i snö.  Här nedan berättar Quechua mer om designen och den nya teknologins unika egenskaper. 

Quechua-teamet tog hjälp av personer som vandrar med snöskor och förstod snabbt att det fanns ett behov av en vandringssko med en särskild sula som ger bra fäste även i snö.
De här skorna är designade för vintervandring – och kan användas med eller utan snöskor – och framtagna med Snow Contact-teknik för att fungera alldeles utmärkt även på riktigt hala underlag, som snö eller is.

PRIO ETT för vinterskor: FÄSTE

Hur gör man en sula som är mer stabil och har ett bättre grepp?
På frusen mark eller snö kan du halka lika illa som bilen sladdar när du råkar ut för vattenplaning. Snow Contact-sulan är resultatet av ett omfattande arbete som Decathlons forsknings- och utvecklingsteam har gjort.

Våra kemister har hjälpt oss att optimera sammansättningen av gummi genom att justera varje ingrediens. Gummits egenskaper gör att sulorna ändrar form så att de kan anpassa sig till underlagets konturer, vilket i sin tur leder till ett bättre fäste. Räfflorna undertill gör dem flexibla så att vattnet lättare kan rinna av mellan sulan och den snöiga eller frusna marken. Dessa egenskaper gör Snow Contact-sulan mer effektiv än en traditionell sula när det råder vinterväglag.

Snow Contact: skosulor för snö

DU MÅSTE HA ETT BRA GREPP I UPPFÖRSBACKE

Sulorna på dina skor har räfflor som kan variera i storlek. Ju djupare räfflorna är (vanligtvis mellan 2,5 till 5 mm), desto lättare är det att gå i uppförsbacke. Mellanrummen mellan räfflorna hjälper till att förbättra greppet. Du måste alltså ta hänsyn till sulans mönster och se till att det är speciellt utformat för att passa terrängen. Då kan du vara säker på att skorna ger dig ett bra grepp.

SH500 x-warm kängor för snövandring

vinterskor OCH IS, DÅ?

Även om Snow Contact-sulor alltid kommer att vara bättre än traditionella sulor när det kommer till att gå på is, är de inte riktigt designade för det. Om du vill vara helt säker när du går över isen behöver du ett par broddar för vandringsskor – inte att förväxla med stegjärn för bergsbestigning.Du kan enkelt trä dem över dina vandringsskor, som snökedjor på bildäcken. Det finns massor av broddar som alla är designade för olika typer av underlag.

Vänta lite... vinterskor eller snöskor?

SNOWSHOES OR GRIP ?

VAD SKA JAG VÄLJA? Kängor eller vinterstövlar?

Om du ska bege dig ut i vinterlandskapet är det viktigt att vara ordentligt rustad för det.
Det spelar ingen roll om du föredrar vinterstövlar eller kängor – båda modellerna håller dina fötter varma och torra i timmar i snön. Faktum är att skorna är utrustade med ventilerande och vattentäta membran. Dessutom testar vi både den statiska komforttemperaturen, dvs. temperaturen när du slutar röra på dig, och temperaturen vid aktivitet. I praktiken betyder det att samtliga skor har ett garanterat komfortintervall från -5 °C till -20 °C beroende på modell.Ha så kul i snön!

MÄRKNINGEN "SNOW CONTACT"

När vi väl har utvecklat sulan utför vi många tester för att godkänna dess design och funktion. Vi har genomfört långa tester i fält, tester i laboratorium och tester i ishallar. Detta arbete utfördes tillsammans med Quechuas certifieringsenhet. När vi utformade "testet för hur bra fäste en sko har" valde vi en rad olika skor för vinter- och snövandring som är representativa för marknaden. Först genomförde vi tester på is och olika observationstester, och gick igenom feedbackformulär. Därefter kunde vi fastställa tröskelvärden för att bedöma om våra sulor uppfyller tröskelvärdet gällande säkerhet. Vi genomför även laboratorietester där vi mäter skons fäste på isfläckar. Med hjälp av sensorer får vi feedback om tillförlitligheten hos sulan som testas. Om sulan uppfyller alla nödvändiga krav kommer den att märkas med "Snow Contact".

Läs fler artiklar: