Header-golfträning-hemma-decathlon-inesis

Träna golf hemma

Saknar du möjlighet att ta dig till en golfbana, eller är golfsäsongen inte igång än? Vi har hemmaträningstipsen som stillar din golflängtan!

Golf, utomhussporten par excellence. Golf handlar om att få frisk luft, träffa folk, njuta av vackra landskap och självklart också om spänningen i att tävla. Inte konstigt att många känner sig frustrerade när de inte kan spela.

Här guidar vi dig till att ta vara på tiden hemma för att underhålla och utveckla din teknik, så att du snart återvänder till banorna mer förberedd än någonsin!

golfträning-sving

1/ Slipa på svingen

Svingen är själva fundamentet i din teknik. Många tenderar att försumma svingträningen när en runda ute på banan lockar mer. Hellre spela några hål än att nöta teknik på rangen.

Men hemma i vardagsrummet har du inga greener och bunkrar som kan distrahera dig, så passa på att slipa på svingtekniken. Du behöver inte nödvändigtvis ha tillgång till en trädgård, ett träningsnät och dina klubbor. Har du det är det förstås toppen, men med lite MacGyver-anda kommer man långt. Spänn upp ett snöre, häng upp en stor filt och lägg en matta under dig, så har du skapat ett hemmagjort träningsnät.

Du kan sätta upp det inomhus om du har tillräckligt med plats, men ta det säkra före det osäkra om du inte vill ringa en glasmästare det nästa du gör.

Om du inte har någon golfklubba till hands kan en stav, ett paraply eller en tennisracket mycket väl fungera som träningsklubba. Du kommer inte kunna slå på några bollar, förstås, men du kan fokusera på ren rörelseteknik istället. Ställ dig framför en spegel, eller ännu bättre: filma dig själv, helst i slowmotion. Svinga i olika hastigheter och bryt ner rörelsen i sina olika beståndsdelar. Använd tiden hemma till att arbeta fram en bättre sving!

Internet är en riktig guldgruva där du hittar massor av svingövningar från professionella golftränare. Välj ut de som känns mest relevanta för dig och inkorporera dem i din nya träningsrutin.

golf-närspel-trick-shots

2/ Bli en mästare på närspel

Här funkar det inte med ett paraply längre, du kommer att behöva dina klubbor, åtminstone en wedge. Och har du trädgård underlättar det stort. Då har du säkert inte kunnat motstå att slå några chippar redan tidigare. Ett tips: även om målet är att jobba på kontakten med gräset så är det kanske inte värt att förvandla gräsmattan till ett minfält. Använd en liten matta för att begränsa skadorna.

Inomhus kan du med hjälp av saker du har hemma designa hinder att försöka ta dig förbi. Så kallade trick shots är på modet, hämta gärna inspiration från Youtube-videor. Låt fantasin flöda och gör närspelsträningen till ett kul spel!

golf-putträning-hemma-putting-set

3/ Slå kilometervis av puttar

Puttning är helt klart det spelmoment som är lättast att träna hemma. Även om du har en trädgård är chansen liten att du har en gräsmatta så jämn som en green.

Det optimala är vårt Putting Set. Du har ett hål du kan placera var som helst på golvet och en boll som rullar med samma hastighet som en golfboll på green. Men annars fungerar en heltäckningsmatta också bra som "hemmagreen" att spela med riktiga golfbollar på. Det är inte så viktigt att ha just ett hål, det räcker med en markering av något slag. Jobba på din hållning och puttrörelse och öva på att lägga lagom stor kraft i puttarna.

När det gäller puttning är det mycket som sitter i huvudet. Träna mentalt genom att utmana dig själv att slå bollen i hålet så många gånger som möjligt i rad. Du kommer att ha nytta av den träningen när du är tillbaka på banan.

4/ Träna uppkopplat

Om du inte har tillräckligt med plats eller utrustning för att träna, eller om du bara vill fördjupa dina kunskaper, dyk ner i de oändliga golfresurser som finns på internet: timtals av träningstips för alla spelmoment, utrustningstester, dokumentärer, inspelningar från tourerna och roliga golfbloopers.

Om du är något av en gamer finns det väldigt trevliga golfsimulatorer (som låter dig slippa irriterande toppar och duffar!)

Samuel-golf-porträtt

Samuel, golfälskare

TIDIGARE FRIIDROTTARE OCH CYKLIST. IDAG HITTAR DU MIG ANTINGEN PÅ EN GOLFBANA (HANDICAP NÄRA 14) ELLER PÅ EN SCEN FÖR IMPROVISATIONSTEATER.

Annat som kan intressera dig  

Så väljer du golfboll - Decathlon Inesis

Så väljer du golfboll

Vi guidar dig till att välja rätt golfboll!

Så väljer du golfhandske

Så väljer du golfhandske

Om du redan är van golfspelare är det säkert inte första gången du väljer en golfhandske, men är du nybörjare kan det kännas krångligt att välja bland alla olika modeller. Här är Inesis lista med tips för både nya och rutinerade golfspelare som är nyfikna på det här med golfhandskar!

Så väljer du golfset för barn - Decathlon Inesis

Så väljer du golfset för barn

Vi guidar dig till att välja ett lämpligt golfset för ditt barn.

Yoga och sporter som bidrar till bättre koncentrationsförmåga

5 sporter som ger dig bättre koncentrationsförmåga

När du utövar sport får du ökad koncentrationsförmåga och du övar upp dina mentala färdigheter. Du får möjligheten att låta tankarna flöda fritt, och du lättar på anspänningarna i kroppen. Läs vår guide för att få veta mer.