Välj citycykel

Vilken citycykel är rätt för dig?

Att ta sig runt på cykel är både billigt, miljövänligt och njutbart när man bara har rätt cykel. Istället för att nöja dig med vilken gammal hoj som helst, välj en som motsvarar dina behov.

Välj cykelmodell utifrån hur långt du cyklar, hur ofta och i vilken typ av miljö (kuperat eller ej, typ av underlag och så vidare).

Hur långt cyklar du? 

Hur långt du cyklar avgör dina behov i fråga om prestanda, komfort och effektivitet.

 • Citycyklar för korta turer

  För korta turer (upp till 5 km)

  och för dagar när du behöver nyttja flera olika transportmedel, till exempel ta tunnelbana, buss eller bil en bit och sedan cykla resten, är en hopfällbar cykel en riktigt smart lösning. Den tar mycket mindre plats än en vanlig cykel och därför är supersmidig att ta med sig!

 • Citycyklar för långa turer

  För turer på upp till 30 km

  och om du vill kunna ta dig runt med bästa effektivitet, välj en hybridcykel. Dessa liknas ofta med touringcyklar och är perfekta för långa turer både i och utanför staden. De är bekväma och stabila och kan förses med sadelväskor och andra praktiska tillbehör.
  Oavsett hur långt du cyklar kan du underlätta trampandet enormt genom att välja en elcykel. De finns i många olika varianter, från hopfällbara till mer klassiska citycyklar.

 • Citycyklar för turer på upp till 10 km

  För turer på upp till 10 km

  och om det du söker framför allt är en bekväm och lätthanterlig cykel, är en klassisk citycykel det bästa valet. Med en ram i aluminium får cykeln rätt styvhet för cykling de här sträckorna. På en citycykel är sittställningen oftast upprätt (90°), vilket gör cyklingen bekvämare och även ger bättre uppsikt över trafiken. För att du enkelt ska kunna ta med dig saker på cykeln, kontrollera att den kan utrustas med tillbehör såsom cykelkorg, sadelväska och pakethållare.

Du kanske också gillar

pendlare

Fem tips till dig som cykelpendlar

Cykling är det perfekta sättet att ta sig från punkt A till punkt B och samtidigt få vardagsmotion. Men det finns några saker att tänka på för att cykelpendlingen ska bli lyckad. Här är våra fem tips!

Att välja cykelhjälm

Hur väljer jag rätt cykelhjälm?

Cykelhjälmen är ett viktigt tillbehör – den skyddar ju din allra viktigaste kroppsdel. Klicka här för att läsa om hur du väljer rätt cykelhjälm utifrån din cykeldisciplin och huvudomkrets.

Utrusta dig rätt för att cykla i regn

Utrusta dig rätt för att cykla i regn

Du och din cykel, en äkta kärlekshistoria... förutom när det regnar kanske?

CYKLA FÖR ATT MÅ BRA

Så får cykling dig att må bra

Cykling kan hjälpa dig att tappa vikt, få utlopp för stress och spänningar och förebygga depression. Läs mer om cyklingens positiva effekter här.