HUR DU VÄLJER RÄTT SHORTCHAPS

Är läder rätt material för dig, eller snarare en modell i syntet? Föredrar du resårband eller resårkil? Du ska välja dina shortchaps beroende på var du rider, och din nivå.

Shortchap

Shortchapsen bärs tillsammans med dina jodhpurs och ersätter på så vis en stövels övre del. De skyddar benen så de inte skaver obekvämt mot hästen och sadeln, och gör dig mer stabil när du rider. Du ska välja dina shortchaps främst utifrån din utövarnivå. De är designade för att fungera bra i kombination med flera av våra låga ridstövlar. För ridturer i varierande längd utanför ridklubben, så passar modeller i spaltlläder (nubuck) bäst, då de är robusta och inte spricker.

VAR DU RIDER

RIDNING I ARENA ELLER PÅ BANA

Välj shortchaps i en formad modell om du rider på en bana eller arena.

 

FÖR ATT RIDA UTANFÖR DIN RIDKLUBB

För att rida utanför din ridklubb passar en modell i spaltläder bra, då de klarar terrängen bra (grenar, taggbuskar osv.).

DIN UTÖVARNIVÅ

Hur du väljer rätt shortchaps

NYBÖRJARE

Du är nybörjare och behöver hjälp med ridningen och att göra din häst redo inför grupp- eller privatlektionerna.

Shortchaps i syntet passar för din nivå, och skyddar dig mot nötningar från både hästen och sadelns läder. Du får bra kvalitet till ett lågt pris, och de är lätta och bekväma. De är även enkla att rengöra.

Hur du väljer rätt shortchaps

AVANCERAD NIVÅ

Du klarar av att förbereda hästen, men behöver fortfarande hjälp med ridningen under grupp- eller privatlektionerna.

Då kan det vara värt att investera i en lädermodell så du får bättre kontakt med hästen. Denna modell kräver regelbunden skötsel.

Hur du väljer rätt shortchaps

EXPERTNIVÅ 

Du gör i ordning hästen själv och rider självständigt.

Du behöver en modell med läderfodring samt en del i mjukt läder för bra kontakt med hästen. Vissa modeller har även sporrar. 

VÄLJA RÄTT SHORTCHAPS

Shortchaps finns i flera benlängder, som anges i cm, samt olika vadstorlekar (XS, S, M etc.), så att du alltid hittar din storlek.

De har även ett resårband eller en resårkil så de omsluter benet perfekt.

Vi rekommenderar att du följer storlekstabellen på vår hemsida eller i butik, för att välja rätt storlek.

 

DU KANSKE ÄVEN GILLAR