Morgonyoga rubrik

Yogarutin för morgonen: börja dagen i full balans!

Ett yogapass på morgonen för att väcka hela kroppen och sinnet, och starta dagen med energi!

Målet med en yogarutin varje morgon är att väcka kroppen och sinnet på ett mjukt och skonsamt sätt.

YOGARUTIN FÖR MORGONEN: STARTA DAGEN MED ATT HITTA DIN BALANS

Börja dagen i full balans!

Förbereda sig både fysiskt och mentalt på att gå genom hela dagen med en positiv inställning och energin på topp! Övningen grundar sig på att väcka musklerna och lederna progressivt, samt en medveten djupandning.

Ledordet är välvilja. Det är väldigt viktigt att du lyssnar på kroppen och gör övningarna på ett skonsamt sätt när kroppen precis har vaknat. När du avsätter lite tid att göra några yogaställningar varje morgon kommer du snart märka skillnaden det gör i din vardag.

För denna morgonrutin behöver du en bekväm yogamatta och yogakläder.

Fördelarna med morgonyoga

Yoga är ett optimalt sätt att börja dagen med. Ett mjukt yogapass väcker hela kroppen och förbereder dig mentalt för dagens utmaningar. När du tar dig en stund åt att synkronisera dina rörelser med andningen, lugnar du sinnet och känner dig i balans för att inleda en ny dag. Det är även ett utmärkt sätt att starta kroppens ämnesomsättning!

Den traditionella solhälsningen (Surya Namaskar) görs vid soluppgången och är ofta en del av morgonrutinen, som vid Ashtanga yoga. Genom att växla från de olika ställningarna kan hjälpa att sätta igång en rytm som man sedan bär med sig hela dagen.

En regelbunden morgonrutin kan även bidra till att förtydliga din avsikt inför dagen (sankalpa), såväl som på yogamattan som för att nå alla andra mål. Det är en sund vana som är mer hälsosam än att starta dagen genom att stressa och kolla mobilen...

Hitta din rytm

I början kan det kännas knepigt att hinna med en liten yogarutin på morgonen, men du kommer snabbt märka att fördelarna är många! Om du inte hinner varje morgon så är ett par gånger i veckan bättre än ingen!
Att fokusera på sin andning gör att man är i nuet. Att göra sin yogarutin tidigt på morgonen kan hjälpa till att hålla sinnet lugnt och ha en positiv inställning genom hela dagen. Godmorgon, dags för din yogastund!

Vi rekommenderar våra yogatips

teaser yogamatta

Hur väljer man yogamatta?

Yogamattan är ett tillbehör som är ett måste när du tränar. Med hjälp av vår guide hittar du den matta som svarar bäst mot dina behov!

olika typer av yoga och fördelarna med dem

Snabbguide till de 20 mest populära formerna av yoga

Här är den enda guiden du behöver till alla de mest populära typerna av yoga och hur du utövar dem på rätt sätt. Artikeln hjälper dig också att ta reda på vilken typ av yoga som passar dig bäst.

Gravidyoga

Upptäck gravidyoga med Bernadette de Gasquet

Gravidyoga är utformad för att hjälpa gravida kvinnor att må bra både fysiskt och mentalt under hela graviditeten och även efteråt.

barnyoga

Yoga för barn

Är du yogafrälst och tränar regelbundet? Visste du att yoga passar även de allra yngsta, och att det har många fördelar?

8 yogapositioner för barn som är lätta att göra hemma

8 yogapositioner för barn som är lätta att göra hemma

Barnyoga: Upptäck åtta enkla yogapositioner som du och ditt barn kan göra hemma med hjälp av yogaläraren Katharine.