Yogarutin för morgonen: börja dagen i full balans!

Ett yogapass på morgonen för att väcka hela kroppen och sinnet, och starta dagen med energi!

Morgonyoga rubrik

Målet med en yogarutin varje morgon är att väcka kroppen och sinnet på ett mjukt och skonsamt sätt.

YOGARUTIN FÖR MORGONEN: STARTA DAGEN MED ATT HITTA DIN BALANS

Börja dagen i full balans!

Förbereda sig både fysiskt och mentalt på att gå genom hela dagen med en positiv inställning och energin på topp! Övningen grundar sig på att väcka musklerna och lederna progressivt, samt en medveten djupandning.

Ledordet är välvilja. Det är väldigt viktigt att du lyssnar på kroppen och gör övningarna på ett skonsamt sätt när kroppen precis har vaknat. När du avsätter lite tid att göra några yogaställningar varje morgon kommer du snart märka skillnaden det gör i din vardag.

För denna morgonrutin behöver du en bekväm yogamatta och yogakläder.

Fördelarna med morgonyoga

Yoga är ett optimalt sätt att börja dagen med. Ett mjukt yogapass väcker hela kroppen och förbereder dig mentalt för dagens utmaningar. När du tar dig en stund åt att synkronisera dina rörelser med andningen, lugnar du sinnet och känner dig i balans för att inleda en ny dag. Det är även ett utmärkt sätt att starta kroppens ämnesomsättning!

Den traditionella solhälsningen (Surya Namaskar) görs vid soluppgången och är ofta en del av morgonrutinen, som vid Ashtanga yoga. Genom att växla från de olika ställningarna kan hjälpa att sätta igång en rytm som man sedan bär med sig hela dagen.

En regelbunden morgonrutin kan även bidra till att förtydliga din avsikt inför dagen (sankalpa), såväl som på yogamattan som för att nå alla andra mål. Det är en sund vana som är mer hälsosam än att starta dagen genom att stressa och kolla mobilen...

YOGARUTIN FÖR MORGONEN: STARTA DAGEN MED ATT HITTA DIN BALANS

Hitta din rytm

I början kan det kännas knepigt att hinna med en liten yogarutin på morgonen, men du kommer snabbt märka att fördelarna är många! Om du inte hinner varje morgon så är ett par gånger i veckan bättre än ingen!
Att fokusera på sin andning gör att man är i nuet. Att göra sin yogarutin tidigt på morgonen kan hjälpa till att hålla sinnet lugnt och ha en positiv inställning genom hela dagen. Godmorgon, dags för din yogastund!

Vi rekommenderar våra yogatips