Tips Ridsport

RIDSPORT TIPS

Upptäck våra ridtips, oavsett om du är fritidsryttare eller tävlingsryttare. Vi hjälper dig att välja rätt utrustning för att kombinera nöje och säkerhet med stil.

Ridhjälm provas innan lektion

Hur du väljer rätt ridhjälm

Säkerhet är en viktig aspekt inom ridning, både för juniorer och vuxna. Här kommer tips för hur du väljer rätt hjälm för att rida säkert.

Säkerhetsväst och ryggskydd för ridning

Välj rätt säkerhetsväst eller ryggskydd för ridning

Om du ramlar av hästen när du rider kan det leda till allvarliga skador. Det rekommenderas därför att bära ett ryggskydd eller en säkerhetsväst för att minska skaderisken. Ta reda på mer.

Stövlar

Hur du väljer ridstövlar

Läder eller PVC? Med eller utan snörning? Det finns ett stort utbud av stövlar att välja från. Här kommer tips för att hjälpa dig välja rätt modell.

Handskar

Hur du väljer ridhandskar

Oavsett om du är nybörjare eller expertryttare, så behöver du handskar när du rider. Det finns olika modeller som ger värme eller bra grepp, här är tips för att välja rätt.

Ridleggins i sadel

Hur väljer jag ridbyxor?

Vilken typ av ridbyxor behöver jag och hur ska de sitta? Läs vidare så svarar vi på dessa frågor här!

Shortchap

Hur du väljer rätt shortchaps

Är läder rätt material för dig, eller snarare en modell i syntet? Föredrar du resårband eller resårkil? Du ska välja dina shortchaps beroende på var du rider, och din nivå.

Ridning i snö

Ridkläder för Höst och Vinter

Vilka ridkläder ska man ha från hösten och framåt, när det dåliga vädret drar in för att kunna ha lika mycket kul med sin pälsbeklädda vän, året runt?

Paddar

HUR DU VÄLJER SADELPAD

Alla sadelpaddar dämpar stötar, men stötdämpningen varierar, beroende på vilket material de är tillverkade av. Här kommer tips för att välja rätt modell.

frontp

Front Page Ambassadör

Vårt ambassadörsprogram stödjer en gemenskap av drivna idrottspersonligheter och inspirerande människor som delar sin kunskap och erfarenheter för att förbättra vårt samhälle.