VARFÖR ÄR DET SÅ POPULÄRT MED TRAILLÖPNING?

Den senaste flugan inom löpning bland både unga och vuxna är traillöpning, där antalet utövare stiger snabbt.I traillöpning ingår både att springa och att vandra på naturleder.Testa traillöpning för en ökad träningsupplevelse!

Här är några saker du bör tänka på innan du ger dig ut på din första trailrunda.

FRIHETEN LOCKAR TILL LÖPNING

TRAILLÖPNING

Att springa på asfalt ger inte så många alternativ för löprundan, medan du i traillöpning kan skapa din egen rutt.

OTROLIG UTSIKT

TRAILLÖPNING

Så fort du kommer in på naturleder får dina sinnen återhämtning med hjälp av naturens skönhet.

VARIERANDE TRÄNING

TRAILLÖPNING

Traillöpning skiljer sig mycket från att springa på asfalt. Den varierande terrängen med ojämna ytor kräver att du anpassar din vanliga löparstil. Hastigheten måste balanseras väl.Om du springer för snabbt kan det leda till en olycka. I svåra trailterränger kan du testa ett löpsteg där du sätter i framfoten, så att du landar på marken med precision.

LADDA DINA BENMUSKLER

TRAILLÖPNING

Öka takten och sträckans längd gradvis. Det är viktigt att bekanta sig med terrängen. Ta kortare löpsteg i uppförsbackar och luta dig framåt, för att hjälpa lungorna att arbeta i sin fulla kapacitet. Titta efter hinder och ojämnheter på marken. Sakta ner takten när du springer i nerförsbackar.

5

NYA SKOR FÖR DITT NYA ÄVENTYR

TRAILLÖPNING

När du springer i bergsterräng är det nödvändigt att ha tålig utrustning. Du ska anpassa ditt val av kläder efter vädret. Du måste ha ett par skor för traillöpning som är lätta och flexibla. Här följer en lista på utrustning som vi rekommenderar för ditt trail-äventyr!  

DU KANSKE ÄVEN GILLAR

Råd för
Oavsett hur långt eller ofta du springer är rätt löparskor A och O!Läs våra expertråd för att välja rätt.
ÖVERST PÅ SIDAN